Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Alt nivel

Schimbări majore în salubrizarea menajeră a Sucevei, odată cu organizarea unei noi licitaţii, valabilă minim 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colectarea gunoiului produs de suceveni nu se va mai face după sistemul actual, cu buncăre de suprafaţă, care uneori se revarsă de prea pline, alteori emană mirosuri de nu te poţi apropia sau care sunt plimbate ici-colo de locatarii nemulţumiţi să le aibă în dreptul geamurilor lor.

Odată cu organizarea unei noi licitaţii de atribuire a serviciului de salubrizare menajeră unui nou operator vor fi făcute modificări majore.

Principala noutate o reprezintă amenajarea a minim 145 de platforme subterane de depozitare a deşeurilor, condiţie impusă în caietul de sarcini al licitaţiei, aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava.

„Iniţial s-a pornit de la un număr de 80 astfel de platforme, dar în urma discuţiilor cu asociaţiile de proprietari, a deplasărilor în teren, a planurilor de situaţie întocmite, avem amplasamente pentru 145 de platforme îngropate”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a lucrat la elaborarea caietului de sarcini al licitaţiei.

Conform acestuia, în primele şase luni din contract operatorul de salubrizare menajeră trebuie să realizeze 55 de platforme, iar în anul următor 90 de platforme subterane.

Fiecare dintre acestea conţine câte patru containere – trei pentru fracţii uscate - hârtie, sticlă, plastic şi alte deşeuri menajere, iar unul pentru fracţia udă.

„Containerele sunt etanşe, funcţionează pe baza unui sistem hidraulic, nu se poate interveni la ele. Este un pas înainte în ceea ce primeşte curăţenia oraşului şi un grad sporit de civilizaţie. Cei care îşi fac veacul în prezent pe la aceste buncăre de gunoi nu vor mai avea acces – atât scormonitorii de gunoaie, cât şi câinii vagabonzi”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Platformele subterane dintre blocuri vor fi golite de două ori pe zi, în intervalul orar 06.00 – 16.00.

Alte îmbunătăţiri aduse acestui serviciu de utilitate publică sunt cele prin care sucevenii de la case vor fi dotaţi, gratuit, cu câte două containere de plastic – unul pentru fracţie uscată, altul pentru fracţie umedă, iar gunoiul va fi ridicat o dată pe săptămână, după un grafic stabilit. După şase ani de utilizare, aceste pubele, cu o capacitate de 120 de litri fiecare, vor fi înlocuite, tot gratuit.

Sunt prevăzute a se realiza şi 30 de puncte de colectare supraterane, tip clopot, cu câte patru eurocontainere, care vor fi folosite pentru zonele aglomerate, în special atunci când sunt evenimente care atrag un număr mai mare de oameni.

Vechile modele de containere de colectare a deşeurilor menajere nu vor dispărea din oraş, ci vor fi menţinute în destul de multe zone, unde nu este posibilă amenajarea depozitelor subterane.

 

6.000 de mp de locuri de joacă pentru copii

Conform unei completări făcute de viceprimarul Lucian Harşovschi, în calitate de coiniţiator al proiectului, firma care va prelua prin licitaţie salubrizarea menajeră a municipiului va avea în continuare obligaţia de a amenaja anual câte un loc de joacă modern, din fonduri proprii, dar, de data aceasta, condiţia e ca acesta să aibă minim 500 de mp şi să deţină o serie de dotări obligatorii. Practic, în următorii 12 ani, Suceava ar urma să aibă 6.000 de mp de locuri de joacă moderne, amenajate exclusiv pe cheltuiala firmei care se ocupă de salubrizarea municipiului.

Actualul contract de salubrizare menajeră a Sucevei, semnat cu firma Rosal, expiră luna viitoare, pe 18 aprilie, dar cum noul caiet de sarcini al licitaţiei abia a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, urmând să fie demarate apoi procedurile de organizare a licitaţiei electronice, cel mai probabil, acesta va fi prelungit temporar, până la semnarea noului contract, valabil minim 12 ani, cu posibilitate de prelungire pe încă şase ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbări majore în salubrizarea menajeră a Sucevei, odată cu organizarea unei noi licitaţii, valabilă minim 12 ani.
 Vizualizări articol: 3663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Schimbări majore în salubrizarea menajeră a Sucevei, odată cu organizarea unei noi licitaţii, valabilă minim 12 ani5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cauti de Lucru trimis de
(27 mar 2015, 16:57:32
De ce sa fii tot timpul stresat? Hotaraste ce ai de facut si nu vei regreta. Vino cu noi in echipa! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire .Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, (la alegere). Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:mirela2929@yahoo.it
1.1  RE: Cauti de Lucru trimis de
(28 mar 2015, 00:57:35
De ce să fii tot timpul buimac? Hotărăște cât ești de prost și nu vei regreta. Vino cu noi la o țeapă! Selectăm urgent propagatori de țepe pentru piața națională și mondială. Din ce în ce mai mulți oameni iau țepe de la noi și sunt extrem de tâmpiți! NU este necesară niciun fel de precauție! Oferim curs gratuit și complet de țepuire. Se țepuiește part-time (în timpul liber) sau full time, (la alegere). Cerem mârlănie maximă și dorința de a țepui într-un mod absolut nou și de viitor. Vă oferim detalii DUPĂ ce trimiteți textul ''Țeapă'' la adresa de email: stropinela2929@iuhuhu.țp

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei