Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ANI

Actualul administrator public al Primăriei Vatra Dornei, Mircea Rusu, a fost găsit în conflict de interese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat în cursul zilei de ieri că actualul administrator public al Primăriei Vatra Dornei, Mircea-Filaret Rusu, s-a aflat în conflict de interese administrativ în perioada în care acesta a deţinut funcţia de consilier local al acestui municipiu, respectiv între anii 2008 şi 2012. Inspectorii de integritate au stabilit faptul că Mircea Rusu a luat parte la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Vatra Dornei prin care s-a decis încheierea unui contract de închiriere a centralei termice și a unui încărcător frontal în vederea furnizării agentului termic pentru locuitorii din Strada Schitului de la SC REGNAFOR SA. Agenţia Naţională de Integritate menţionează faptul că în cadrul acestei firme, Mircea Rusu a deținut calitatea de administrator de la înființare şi până la data de 16 septembrie 2008, iar fiul acestuia deține calitatea de administrator începând cu data de 01 septembrie 2008.

Într-un comunicat al ANI se precizează că prin aceasta, Mircea Rusu a încălcat un articol din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale în care se precizează faptul că „nu poate lua parte la deliberarea şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local". Mircea Rusu ar fi încălcat şi două articole din Legea cu privire la statutul aleşilor locali, în care se precizează că „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv", la care se adaugă şi o prevedere potrivit căreia „consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. În situaţiile prevăzute la alin. 1, consilierii locali şi consilierii judeţeni sunt obligaţi să anunţe la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl au în problema respectivă". Potrivit ANI, Mircea Rusu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ANI mai informează că Mircea Rusu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Mircea Rusu nu a vrut să facă nici un comentariu legat de decizia inspectorilor de integritate, precizând că lui personal nu i-au fost aduse la cunoştinţă datele prezentate ieri de ANI. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actualul administrator public al Primăriei Vatra Dornei, Mircea Rusu, a fost găsit în conflict de interese.
 Vizualizări articol: 2521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actualul administrator public al Primăriei Vatra Dornei, Mircea Rusu, a fost găsit în conflict de interese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei