Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă definitivă

Un şofer de tir care a omorât un om care mergea pe marginea drumului a scăpat fără nici o zi de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Vama, şofer de tir, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere, după ce a provocat un cumplit accident rutier, la Gura Humorului, care a dus la moartea unui bărbat în vârstă de 49 de ani, care se deplasa pe marginea drumului împreună cu soţia sa. Curtea de Apel Suceava, ultima instanţă care a judecat acest caz, nu a făcut decât să menţină ce au stabilit magistraţii primei instanţe, Judecătoria Gura Humorului.

 

Târât zeci de metri de o remorcă şi omorât pe loc. Soţia bărbatului, la un pas de aceeaşi soartă

Accidentul s-a petrecut pe 12 mai 2013, pe DN 17, la ieşirea din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc, în dreptul intersecţiei cu drumul secundar care duce spre Mănăstirea Voroneţ.

Ilie Vîjîilă, un bărbat în vârstă de 49 de ani, tată a nouă copii, se deplasa pe marginea drumului,  pe sensul de mers Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. El se întorcea împreună cu soţia de la un magazin din apropiere, unde făcuse cumpărături. Moartea a venit într-o fracţiune de secundă, din spate. Un autotren condus pe direcţia Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc a fost scăpat de sub control de şofer. Colosul, condus de Constantin Miauţă, atunci în vârstă de 35 de ani, a pătruns pe trotuar, iar remorca l-a acroşat pe bărbatul în vârstă de 49 de ani. Acesta a fost târât pe o distanţă de câteva zeci de metri şi aruncat într-un canal, fiind omorât pe loc. Soţia bărbatului a scăpat cu viaţă, tirul trecând razant şi pe lângă ea.

 

Anchetatorii i-au găsit o culpă şi pietonului

Deşi vina principală pentru accident i-a aparţinut şoferului, fapt pentru care a şi fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, procurorii au reţinut şi o culpă a pietonului. Acesta avea la dispoziţie un trotuar pe celălalt sens de mers, astfel că din punct de vedere al normelor rutiere se deplasa neregulamentar. Pe de altă parte, rudele decedatului auacuzat că bărbatul s-a deplasat regulamentar, pe trotuar, însă înainte de tragedie a traversat pe celălalt sens, spre casa sa.

Cert este că inculpatul din acest dosar a scăpat decondamnare, pedeapsa fiind amânată pe durata unui termen de încercare de 2 ani de zile. Inculpatul are impuse mai multe obligaţi şi nu are voie să mai comită vreo infracţiune. De asemenea, acestuia i s-a impus obligaţia de a nu mai conduce.

 

Zece părţi vătămate şi opt părţi civile, în procesul pentru despăgubiri

Dacă latura penală a acestui dosar s-a finalizat, latura civilă se judecă în cadrul unui alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Gura Humorului. 

Cum victima provine dintr-o familie foarte numeroasă de romi, în dosar există nu mai puţin de zece părţi vătămate şi opt părţi civile. Este de aşteptat aşadar ca despăgubirile care vor fi acordate să fie foarte mari.

 

Cinci membri ai familiei decedatului s-au ales cu dosare penale după accident

În urma accidentului din mai 2013 mai există încă un dosar penal, aflat încă pe masa procurorilor. Trei fii ai celui decedat şi doi fraţi ai acestuia sunt cercetaţi pentru infracţiunile de „tulburare a ordinii şi liniştii publice” şi „ameninţare”. Asta după ce, la câteva minute de la tragedie, în jur de 200 de persoane s-au adunat la faţa locului. Au urmat scene violente, o parte din rudele celui decedat încercând să-şi facă singure dreptate. Şoferul s-a baricadat în cabina autotrenului, iar la faţa locului au intervenit de urgenţă echipaje de poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer de tir care a omorât un om care mergea pe marginea drumului a scăpat fără nici o zi de închisoare.
 Vizualizări articol: 3382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Un şofer de tir care a omorât un om care mergea pe marginea drumului a scăpat fără nici o zi de închisoare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei