Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbarea schimbării

Taxele şi impozitele locale se majorează şi în Suceava cu 16,05%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor avea de plătit anul viitor taxe şi impozite locale mai mari cu 16,05%, conform unei decizii luate ieri de Guvern, în baza unui proiect de lege publicat de Ministerul de Finanţe în luna octombrie şi retras de pe site după ce la nivel naţional s-au iscat mari scandaluri, în prag de alegeri parlamentare.

În şedinţa de ieri, Guvernul a avizat majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor, cu până la 16,05%, dar ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, susţine că Guvernul nu a mărit impozitele şi taxele locale, ci a reactualizat limitele minime şi maxime ale acestora cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani.

„Unde-i lege, nu-i tocmeală! Dacă suntem obligaţi prin lege, nu avem cum ne împotrivi. Vom aplica cotele minime de impozitare stabilite la nivel naţional ”, a spus Ion Lungu, după şedinţa de Guvern.

În acelaşi timp, de la Guvern vin informaţii contradictorii. Nimeni nu neagă adoptarea noii legi privind impozitele şi taxele locale, dar cei aflaţi la conducere aruncă pisica în curtea administraţiilor locale.

Premierul Victor Ponta a explicat că Guvernul înştiinţează autorităţile locale care este rata cumulată a inflaţiei pe trei ani, "în care au dreptul dacă vor ei şi dacă votează în Consiliul Local să actualizeze taxele".  Ponta a mai declarat că nu va publica HG privind actualizarea taxelor locale cu inflaţia până nu se va înţelege foarte clar că Guvernul nu măreşte aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflaţiei se poate face doar de către autorităţile locale.

Cu toate acestea, aplicarea normelor minime de impozitare prevăzute în noua lege va însemna o majorare a impozitelor, la mai multe capitole.

Decizia Guvernului vine cu doar o săptămâna înainte de şedinţa de Consiliu Local al Sucevei, în care pe ordinea de zi, unul din proiecte viza tocmai menţinerea taxelor şi impozitelor locale la acelaşi nivel ca şi anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale se majorează şi în Suceava cu 16,05%.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Taxele şi impozitele locale se majorează şi în Suceava cu 16,05%4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(13 dec 2012, 11:41:01
polimerizarea stereospecifică a izoprenului
sau .. pauperizarea stereospecifică a ologofrenului,de ce nu ?!
va desface punga să intre mâna seacă a guvernului
şi ( fiindc-aşa-i în tenishappy ) vor fi faultaţi ... până la unu'
căci " trebuie " e mai presus de " n-am "
să ne bucurăm , aşadar , că nu va fi impozitat (şi) oxogenu'
apreciind ( în vârf ) aerul .. din salam

sunt timpuri grele de la Începutul Timpului
crize,generaţii de sacrificiu,tranziţii ,luminiţe-n tunel ...
damfu' ăsta,însă ( indiferent de numele partidului )
ne va orbi ... ca cel mai curgător rimel
cu predicţia viitorului suprataxată,buzunăţi pân' la ultimu' leu
ne mai arcuim durerea prin consolare ( şi-i zicem : artă )
şi ( tot printr-o taxă ) mai investim în " iertarea lui Dumnezeu "happy

2.   Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 12:13:18
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Guvernul nu face decât să comunice rata cumulată a inflaţiei autorităţilor locale, însă nu poate decide nivelul taxelor, acesta fiind atributul consiliilor locale, care pot reduce taxele cu 4% sau le pot majora cu maximum 36%."Deci, eu nu măresc nicio taxă, eu fac ceea ce mă obligă legea, şi anume îi informez pe cei din CGMB, consiliile locale, cât au voie (să modifice cuantumul taxelor - n.r.), că nu au voie să le mărească cu 100% sau cu 50%", a susţinut Ponta."Adică pot să şi le scadă cu 4% taxele, pot să şi le mărească cu 16 plus 20, deci 36% maximum. Nu intervine Guvernul în finanţele publice locale, asta decid consilierii", a spus Ponta.Deci cuantumul taxelor locale sunt stabilite de consilierii locali.

2.1  RE: Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 12:33:39
Băi, nenicule! De ce dezinformezi poporul? Nu-ţi prea convin acum astfel de veşti care ne vin de la Guvernul USL? Faci exact ca Ponta! Nu spui tot adevărul! Numa' pe jumate'! Este foarte sigur că taxele şi impozitele se vor mări cu CEL PUŢIN 16 %!!!! Asta este Legea! Pentru că este obligatorie indexarea cu 16 %, iar după această indexare obligatorie, Consiliile locale vor vota după caz şi după nevoile proprii de finanţare dacă vor dori să majoreze mai multe aceste taxe şi impozize până la un cuantum maxim de 36%, cu tot cu indexarea obligatorie, după cum le dă dreptul acum această Ordonanţă! Deci o diferenţă de 20% în plus, opţional! Dar 16 % va fi OBLIGATORIU! Apoi, începând cu 1 ian 2013 va urma majorarea accizei pe carburanţi cu 4 %, apoi majorarea preţurilor la energia electrică şi la gazul metan! Deci, în concluzie, anul 2013 începe bine pentru guvernul Ponta 2! Vor veni mai mulţi bani la buget, de la pensionarii care tocmai i-au votat! Ce, nu e bine? E suuuper!
2.2  RE: Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 13:12:17
Romanului de cand se stie ia placut sa fie in pas cu moda..... ei dragi mei ....pe anul ce vine moda pe pasarela usl va fi tacamul de pui.... sa aveti pofta fraerilor... ca mie unul mi se rupe
2.3  RE: Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 13:17:19
apropo accizarea combustibililor o stabileste consiliul local?
2.4  RE: Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 13:32:02
Sarbatori fericite romanilor oriunde v-ati afla
3.   Sa speram ca nu vor urma si altele... trimis de
(13 dec 2012, 12:20:00
Sigur că este frumos să promiţi în campanie, dar mai important este şi cum pui astfel de lucruri în practică. Iar economia si binele nostru nu se pune pe picioare cu promisiuni.
Băișanu a spus în calitate de deputat, nu va putea face minuni, pentru că nu mai crede de foarte mult timp în minuni! O fi! Dar nici noi nu mai credem in ei, ori ce-ar spune!
Se vede ca nu sunt sinceri, ne mint si astia si ne cred naivi!

4.   Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 12:38:02
Domnule Alter eu am zis ce a zis Ponta.Daca ai probleme in a intelege cuvintele lui,suna-l de urgenta.Aici trebuie sa precizam exact ce se intampla.Daca imi vii cu informatii din agentiile si presa basista nu am sa le cred niciodata.Daca vii cu date clare am sa le cred.
4.1  RE: Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 12:49:26
Măi tataie, hai mai slăbeşte-mă cu presa băsistă, blah-blah!! Ce, site-ul www.antena3.ro ţi se pare presă băsistă, isteţule? Ştirea şi informaţiile despre aceste majorări de taxe şi impozite este pe site-ul Antenei3 de aseară! Cu detalii, cu reportaj video, tot frumos! Iar cu băsismele în sus şi cu băsiştii în jos, nu prea mai ţine, domnule Radumamii! Că nea' Băselu mai are numa' un picuţ de mandat şi va fi expirat! Şi în plus, toată puterea executivă este la USL! Aşa că asta ţine la cei neinformaţi şi fără cultură politică, clar?
4.2  RE: Ce a zis Ponta trimis de
(13 dec 2012, 15:41:37
Ponta zice numai minciuni la prostimea spalata la creier, domnule RaduMamii (te suspectez ca faci parte din acea categorie de prostime, sau faci parte din tagma celor care una fac, alta declara). Intrebare: dupa ce moare Basescu, pe cine ve-ti mai da vina?!
5.   Pt.radu trimis de
(13 dec 2012, 12:38:09
nu fi nesimtit..ieri ti-am zis adevaru..aseara la PRO TV sa confirmat iar azi se pare ca si aici la Monitorul..Ponta minte iar prietenul lui ,Zgonea la dat de gol..platiti taxe si impozite daca ati votat !!abtinete de la comentarii(daca si neamurile tale sunt asa proaste e rau..mie mila de vecinii vostri)
6.   Catre DANIELGOLEA trimis de
(13 dec 2012, 12:45:25
Te-ai trezit domnule?Ai fumat o tigara si apoi ai zis da mai deversezi niste mizerii pe acest forum.Ca asta e aspiratia vietii tale sa spui mizerii si mascari pe forum.Ma duc sa chem Rosalul sa stranga mizeria.Sa te abtii tu ca faci mizerie si miros apasator.
6.1  RE: Catre DANIELGOLEA trimis de
(13 dec 2012, 13:28:38
Ce mizerii domnule. Spui prostovanii, ti-am contraargumentat de multe ori emanatiile intelectuale dar nu percutezi la argumente logice.

Esti o masina surda de emanat prostii care enerveaza din ce in ce mai multi cititori ai forumului.
Indata o sa ajungi ca Basescu, o sa facem referendum/sondaj pe situl monitorul sa ti se suspende contul. Dar la cat de enervant esti, sigur iti faci alt cont si plescaiesti prostii in continuare.
6.2  RE: Catre DANIELGOLEA trimis de
(13 dec 2012, 13:43:12
H2SO4 un vot de la mine ...ar fi intersant un sondaj..:))
7.   Postacul de serviciu trimis de
(13 dec 2012, 12:52:58
Radumamii, te rog frumos sa o lasi mai moale cu comentariile tale pro- Ponta, prim ministrul nostru (dovedit plagiator ) minte si cand doarme, nu numai cand face declaratii: dimineata am auzit doi pensionari stand de vorba: de ce nu au spus ca maresc impozitele si taxele locale inainte de alegeri?!?
7.1  RE: Postacul de serviciu trimis de
(13 dec 2012, 13:10:47
Păi ce, era prost? Că doar Legea a fost apărut pe site-ul Ministerului de Finanţe din octombrie, dar imediat ce a fost informat Ponta a luat foc! L-a sunat imediat pe secretarul de stat Liviu Voinea şi i-a ordonat să retragă imediat de pe site Proiectul de Lege! Iar după ce l-au retras, Ponta a motivat astfel: “prognoza actuală privind rata medie a inflației pentru anul 2012, folosită la stabilirea indicelui de indexare, este mai mică decât cea luată în calcul la cuantificarea impactului fiscal de la momentul analizei preliminare”. Că deh, era la mintea cucoşului că ar fi fost sinucidere politică şi... electorală, cu aproape două luni înainte de alegeri!
7.2  RE: Postacul de serviciu trimis de
(13 dec 2012, 13:33:22
Sunt perfect de acord cu tine, insa necazul mare e ca sunt destui care au pariat si au pierdut, nu mai pun la socoteala copiii, care n-au vina pentru prostia parintilor votanti!!
8.   Romani prosti! trimis de
(13 dec 2012, 13:07:10
O sa traiti cum ati votat!laughing)
9.   Catre H2SO4 trimis de
(13 dec 2012, 14:07:36
Ai un stil de postac basist deosebit.Tot timpul zici ca de ce scriu,de ce comentez contra lui Basescu.De asemenea folosesti un limbaj obscen.esti de la securitate cumva?
10.   Cum este cu USL? trimis de
(13 dec 2012, 14:24:01
Bai radumatii, ai vazut ce au facut USL-istii? Care a fost prima lor masura? Taxe si impozite mai mari!!!! Mai ai curaj sa comentezi, bai zabalosule? Mars in  ☭  mati de jegos!!!
11.   Catre toti basistii trimis de
(13 dec 2012, 16:22:34
Asa ofticati-va.tavaliti-va pe jos de oftica.Ati pierdut tot .Patru ani veti fi sub conducerea USL.Rabdati asa cum si eu am rabdat patru ani sub Basescu si PDL.Au nenorocit tara si au masacrat salariile.Au instaurat un regim de coruptie si dictatura.
iar tu XXOXXX la fel ca orice basist care se respecta in loc sa-ti duci gunoiul la ghena il deversezi aici pe forum.Gura spurcata ce ai .
11.1  RE: Catre toti basistii trimis de
(13 dec 2012, 22:13:11
Eu cred ca tu chiar nu intelegi nimic din tot jocul asta murdar care se numeste politica romaneasca. Daca ai vreun rol de "papagal" in realitate sau esti un
"modelator de opinie" al actualei puteri
Exemple:
Fostul guvern a taiat din pensii si salarii. -deci a luat din bani oamenilor.
Actualul guvern da putini bani inapoi din ce a taiat fostul dar ia inapoi mai multi bani prin impozite si alte taxe. Deci ia si mai munti bani oamenilor si asta este doar inceputul.
Rolul unui guvern este de a atrage investitii si fonduri care sa contribuie la bunastarea populatiei NU LA IMPOZITAREA POPULATIEI.
P.S. Sint apolitic si nu am votat niciodata.
12.   Populația, intoxicată de unele televiziuni trimis de
(13 dec 2012, 17:01:20
Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Câciumaru, a anunţat, joi, că nu vor apărea modificări la taxe şi impozite în municipiul Târgu-Jiu în anul 2013.
"Aşa cum a explicat şi domnul prim-ministru, mărirea taxelor şi impozitelor într-o localitate rămâne la latitudinea Consiliului Local. La Târgu-Jiu noi am considerat că nu trebuie mărit nimic faţă de anul 2012", a declarat edilul, citat de Agerpres.La rândul său, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a declarat că Guvernul nu a mărit taxele şi impozitele locale, a reactualizat limitele minime şi maxime ale acestora cu rata inflaţiei, competenţa de a stabili impozite şi taxe locale este a consiliilor locale.
12.1  RE: Populația, intoxicată de unele televiziuni trimis de
(13 dec 2012, 18:13:15
Ce mizda patii ai tu treaba cu TG. JIU? Posteaza acolo daca te intereseaza, si lasa-ne pe noi in pace. Bai baiatule, tu chiar nu vezi ca toata lumea te uraste? Tu nu vezi ca ideile tale sunt aberante? Tu nu vezi ca esti un cocalar prost si lumea te injura? Lasa-ne!!!!!!!! Lasa-ne!!!!!!
13.   Comentariu trimis de
(13 dec 2012, 17:23:10
ROMANASILOR......politici romani=hoti , USL ori PNL= ☭ 
13.1  RE: Comentariu trimis de
(13 dec 2012, 18:19:05
Tu nu ai dreptul sa comentezi aici! Vezi ca te striga mosneagul la care lucrezi, sa-l stergi la cwr. Voi, sclavii din afara, nu aveti voie sa postati aici, pt ca aici posteaza doar oamenii normali, nu si sclavii!
13.2  RE: Comentariu trimis de
(13 dec 2012, 21:48:10
Poftim cultura mai sus, asa a iesit USL-ul la putere, cu personalitati ca exemplu de mai sus.
14.   Alo,USL-ul! trimis de
(13 dec 2012, 17:39:15
Nu mai bine anunta plagiatorul indexarea pensiilor,a salariilor si a alocatiilor la rata inflatiei?As jigni personsjul animat daca i-as mai spune Micky Mouse...Un hot,mincinos si excroc,scula marelui bolsevic ILESCU!Arogant ca Nastase si nesimtit ca Miky Spaga!
15.   Iesi la interval Raducule... trimis de
(13 dec 2012, 18:40:05
Bai aberantule, hai sa ne intalnim face to face, ca vad ca esti mare viteaz, asa ne mai descarcam si noi flegmele pe tine, ca poate iti revii la adevarata realitate si daca nu poate te pisham si in khur...
16.   Catre Nello trimis de
(13 dec 2012, 18:46:19
Bai  ☭  cu ochi,avorton imputit,besinos cu izmenele  ☭ e,aberatie a naturii ce esti,flegmaloi balos si bubos,du-te spre vaile unde duhneste a hazna si a miros de handicapat.
16.1  RE: Catre Nello trimis de
(13 dec 2012, 21:38:45
Ceai patit stresatule, tu care promovezi un limbaj colocvial o dai asa in bara. Cam greu la putere a? las ca va fi si mai greu.....
17.   RADUMAMII trimis de
(13 dec 2012, 19:03:20
Shit just got serious!
18.   Dorinta mare trimis de
(13 dec 2012, 19:36:48
Asi da un salar de asta de  ☭  de-al meu numai ca sa aflu identitatea imbecilului asta de Radumami, instigatorul si propagandistul asta bolsevic. Nu mi-e ciuda ca vine USL, la guvernare, chiar mi-am dorit asta ca sa vada romanii ce inseamna cu adevarat sa traiesti bine. Trendul se vede dupa primele masuri anuntate. Mi-e ciuda ca oameni care meritau sa ne reprezinte in parlament au pierdut in fata unor mitici veniti in campanie cu GPS-ul. Mi-e ciuda ca niste lichele de primari au sustinut aceste candidaturi impuse de la Bucuresti si mi-e ciuda ca suntem mai prosti ca negrii aia din Africa. Oricum simt ca daca as afla identitatea colhozarului asta de radumami as putea face mult bine oamenilor din acest judet. Sunt gurios gunoiule, te uiti in spate cand mergi pe strada? Esti stresat?
19.   Asteptare multa........ trimis de
(13 dec 2012, 20:12:37
sunt curios cati ministri va da bukowina s-au secretari de stat actualei puteri,ungureanu ...moldovean cu trei facultati cele mai mari din lume nu are loc in moldova,cum nici cuza nu a avut in regat..........mintea roomanului.
20.   Realitate... trimis de
(13 dec 2012, 22:33:49
Cică USL-ul se apuca de badminton: vor sa dea cu sete, cu racheta in Flutur:)
Noi îi sfatuim sa se apuce de baschet si sa mai bage ceva in cosul zilnic al romanului.
21.   ... trimis de
(14 dec 2012, 00:14:49
...unde-i lege nu-i tocmeala... cine il mai crede pe politruc ? poate cativa asistati social care l-au votat, in rest... toata lumea vede cum primarul respecta doar legile care-i convin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei