Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fapte din 2009

Afacerişti, soţ şi soţie, arestaţi pentru o evaziune fiscală de 1,1 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi afacerişti din Suceava, soţ şi soţie, au fost arestaţi preventiv, ieri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală de 1,1 milioane de lei.

Petria Ghiaţă, în vârstă de 47 de ani, administrator special la SC Dig Construct SRL Suceava, şi soţia sa, Nicoleta Ghiaţă, de 49 de ani, contabil la aceeaşi societate, au fost iniţial reţinuţi marţi pentru 24 de ore, ieri procurorul de caz luând decizia de a-i prezenta pe ambii instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, măsură însuşită de Tribunal.   

Cei doi sunt acuzaţi că împreună cu doi complici, unul din Bihor şi unul din Moineşti-Bacău, au produs o evaziune fiscală  de 1.136.596 lei, faptele fiind din perioada august-decembrie 2009.

Dosarul a fost instrumentat de ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea procurorului-şef secţie Urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Sechestru pe bunuri în valoare de 742.000 de lei

Conform anchetatorilor, administratorul, în complicitate cu soţia sa, profitând de starea de insolvenţă a societăţii pe care o administra, a făcut achiziţii de bunuri de la diferite firme pe care ulterior le-a comercializat în regim de taxare inversă, creând doar aparenţa  de legalitate a acestor operaţiuni, în realitate mărfurile fiind comercializate către alţi consumatori finali cu scopul de a nu se colecta TVA.

De la caz la caz, prin diferite mijloace, administratorul şi complicii săi efectuau operaţiuni pe care nu le înregistrau în contabilitate. 

Mai trebuie spus că în vederea recuperării prejudiciului creat s-a instituit măsura aplicării sechestrului penal asupra bunurilor imobile deţinute de  societatea din Suceava, bunuri evaluate la suma de 742.000 lei.

Ancheta din acest caz este departe de a fi finalizată, fiind continuate cercetările  în vederea  identificării şi altor persoane implicate în săvârşirea infracţiunilor, precum şi pentru stabilirea întregului prejudiciu cauzat bugetului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afacerişti, soţ şi soţie, arestaţi pentru o evaziune fiscală de 1,1 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Afacerişti, soţ şi soţie, arestaţi pentru o evaziune fiscală de 1,1 milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei