Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Concertul anual al profesorilor de la Colegiul de Artă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În aula Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” a avut loc, marți seară, concertul anual al profesorilor. Dacă în restul anului dascălii muzicieni urmăresc prestația elevilor, de data aceasta se întâmplă invers și în lumina reflectoarelor sunt cadrele didactice, iar tinerii învățăcei de muzică ascultă și aplaudă. Concertul a debutat cu „Balada nr. 1” de Frederich Chopin, interpretată la pian de profesorul Richard Gagiu. În continuare, urechile ascultătorilor au fost încântate de profesoara Mihaela Seveanu, care a cântat la flaut piesa „Dans spaniol” de Moritz Moszkowsky.

Al treilea moment muzical al serii a fost reprezentat de un duet la pian al profesorilor Alla Bivol și Richard Gagiu, care au interpretat piesa „Trenul accelerat” de Franz Behr. Profesorul Nicolae Crețu a continuat serata muzicală cu interpretarea la flaut a piesei „Frumosul rozmarin” de Fritz Kreisler. O adevărată demonstrație de canto clasic a fost făcută de profesorul Cezar Mititiuc, care a interpretat canțoneta spaniolă „Se la Morena”. Mai departe în călătoria muzicală, profesorii Mihaela Seveanu și Nicolae Crețu au cântat în duet la flaut „Terzen Polca” de Franz Behr.

Din concert nu putea lipsi muzica lui Mozart, reprezentată prin piesa „Concert pentru clarinet”, interpretată de profesorul Ionuț Micliuc. Muzica de operetă a răsunat din nou, de data aceasta în interpretarea profesoarei de canto clasic Viorica Corjan, care a interpretat piesa „La spagnola” de V.D. Chiara. Seara muzicală a continuat cu un trio format din profesorii Alla Bivol la pian, Nicolae Crețu și Mihaela Seveanu la flaut, care au interpretat piesa „Les cancans” de Johann Strauss.

Nou înființata trupă de jazz a profesorilor Colegiului de Artă, Bucovina Brass Orchestra, a făcut să răsune sala prin interpretarea mai multor piese cunoscute. Demonstrația virtuozității profesorilor s-a încheiat cu minirecitalul orchestrei de cameră alcătuit din piesele „An der schönen Blauen Donau” (Dunărea albastră) de Johann Strauss fiul și „Marșul Radetzky” de Johann Strauss tatăl, piesă de un ceremonial aparte, cu care se încheie de obicei concertele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concertul anual al profesorilor de la Colegiul de Artă.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concertul anual al profesorilor de la Colegiul de Artă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei