Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cu mult Talent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trăiască porcul, pardon: berea, din care ne-am născut! Aşa zicea un hit de-acum mai bine de un deceniu, şi care încă se mai cântă pe la petreceri. Mi-am adus aminte de el, şi mi-a venit şi a-l parafraza în varianta cu porcul, văzând hiper-maxi-macro-megapetrecerea învingătoarei absolute din campionatul nostru, dar şi din Europa League, din sezonul de toamnă: Steaua. Probabil că i-aţi văzut pe băieţi sărbătorind, că doar nici o televiziune nu putea rata aşa eveniment. Ce era acolo? Păi, mai întâi un porc, negru-tăciune, pus la bătaie de însuşi artizanul incontestabil al evoluţiei echipei: Reghecampf. O fi „neamţul” neamţ, dar şi porcu-i porc şi, mai ales pe vremea asta, trebuie onorat. Printre ţuici şi ce se mai cuvine. Iar unde-i petrecere, se ştie, e şi muzică. Moment în care „neamţul” redevine românul pentru care degeaba-i porc, degeaba-i ţuică, dacă nu e şi muzica adecvată evenimentului. Deci, trăiască maneaua în care s-a născut! Dar, fiindcă e vorba de o petrecere deosebită, între onorarea unor realizări de excepţie, doar nu era să asculte nişte CD-uri, ca tot târtanu'! Nici pomeneală. Au avut alături de ei, în jurul porcului pârlit, ditamai superstarurile, în viu. Pe însuşi Flooooriiin Salam, un nume cum nu se poate mai potrivit în contextul plin de caltaboşi (plural: caltaboaşe?!?) şi sângerete, dar şi pe, dacă am înţeles eu corect, pe un anume Adi (sau Gicu, sau Nelu, sau oricum) Talent. Păi cine naiba ar fi fost mai la el acasă, tot contextual, alături de Gardo Talent, Tătăruşanu Talent ori Chipciu Supertalent? Cu aşa suport, mai ales moral, să nu ne mai mire că Steaua va defila în continuare în campionatul nostru, unde celelalte echipe abia de-şi pot permite să-i asculte pe CD-uri ori pe iPod-uri, în vestiare ori în propriile autoturisme ale fotbaliştilor, şi nicidecum live. Extinzând un pic sfera discuţiei, probabil că nu e departe vremea când, la nivelul echipei naţionale (alcătuită, se ştie, pe scheletul Stelei) vom da de pământ cu fraierii ăia din Croaţia şi papagalul ăla al lor de antrenor care a luat premiul MTV pentru cel mai bun grup de hard-rock din Europa de Est, iar la nivel individual când Chipciu îl va umili pe dobitocul de Messi care spunea: „Imaginaţia o am de la Beatles, iar forţa în joc de la Rolling Stones!”. Ia să fi ascultat el, Leo Messi, pe Leo de la Strehaia. N-ar fi fost măcar la fel de bun ca Dodel?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu mult Talent.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cu mult Talent5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei