Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spectacole

Concerte oferite sucevenilor de Consiliul Județean și Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean şi Muzeul Bucovinei organizează în perioada următoare trei evenimente importante la care sunt invitaţi sucevenii, intrarea fiind liberă. Aşa acum a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, primul eveniment va avea loc sâmbătă, 15 decembrie, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, fiind vorba de un concert Grigore Leşe, intitulat ”De dragoste, de război, de moarte, de unul singur”. Este al zecelea concert Grigore Leşe care va avea loc în Suceava, ora de începere fiind 19.30.

Al doilea eveniment se va desfăşura duminică, 16 decembrie, în incinta Bisericii Romano-Catolice din municipiul Suceava, începând cu ora 19.30. Este vorba de Bijuterii Imperiale Vieneze, cu Royal Symphony Orchester, care-l va avea la pupitru pe renumitul dirijor Michael Beck.

 

Spectacol extraordinar cu Royal Symphony Orchester

Emil Ursu promite că va fi un spectacol extraordinar, iar membrii orchestrei vor fi îmbrăcați în costume de epocă.

”Michael Beck este un dirijor foarte renumit. A înființat diferite festivaluri muzicale, dintre care amintim Coesfelder Kammermusiktage, Solinger Musiktage für junge Interpreten, Musica Sacra dal Mondo. De-a lungul timpului, sub bagheta sa au evoluat numeroase personalități ale vieții muzicale internaționale: violoniștii Nigel Kennedy,Anton Diaconu și Bujor Prelipcean, violonceliștii Dan Prelipcean și Daniel Geiss, tenorii Corneliu Murgu, Ionel Voineag, Cezar Sanchez, bașii George Emil Crasnaru, Marek Wojciechovski, sopranele Felicia Filip, Elena Rotari, Victoria Goia, pianiștii Tatiana Pocinoc, Justus Franz, Marcus Kretzer și mulți alții. La invitația Sanctității Sale – Papa Ioan Paul al II-lea, maestrul Michael Beck, împreună cu corul și orchestra sa din Germania, a susținut partea muzicală a Miselor celebrate de însuși Sanctitatea Sa, în Catedrala și Piața <Sf. Petru> de la Vatican. Acestea au fost transmise, în direct, în 52 de țări ale lumii, bucurându-se de cele mai calde aprecieri din partea personalităților prezente și mai ales Sanctității Sale – Papa Ioan Paul al II-lea. De același prestigiu s-a bucurat și cu prilejul participărilor sale muzicale, inserate în cadrul unor discursuri politico-sociale și culturale susținute de personalități de prim rang ale arenei politice mondiale, cum ar fi: Angela Merkel și Helmudt Schmidt – cancelari ai Germaniei, Johannes Rau și Joacim Gauck – președinți ai Germaniei, Hans-Dietrich Gentscher – vicecancelar și ministru al Afacerilor Externe al Germaniei, Mihail Gorbaciov – conducătorul URSS, Shimon Peres – președintele Israelului, Martin Schulz – președintele Parlamentului European”, a explicat Ursu.

Concertul este organizat în colaborare cu Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din România, la Suceava urmând să fie prezenţi reprezentanţi la cel mai înalt nivel de la ambasadele Elveţiei, Austriei şi Germaniei.

În fine, al treilea eveniment va avea loc pe 22 decembrie, la Muzeul de Istorie, va fi dedicat Revoluţiei române şi se va numi „Noaptea cea mai lungă”. Manifestările vor începe la ora 17.30 şi vor cuprinde un medalion Mihai Vasiliu, fost muzeograf, cel care a înfiinţat Muzeul de Ştiinţele Naturii, şi un concert de colinde cu formaţia Hara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concerte oferite sucevenilor de Consiliul Județean și Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concerte oferite sucevenilor de Consiliul Județean și Muzeul Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei