Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătorile de iarnă pot influenta pozitiv relaţia părinte-copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna decembrie este luna magică a fiecărui an. În perioada sărbătorilor de iarnă oamenii încearcă să fie mai buni, mai blânzi, mai zâmbitori.

Atmosfera şi pregătirile specifice (cadouri, mese festive, întâlniri de familie şi cu prietenii, ornarea locuinţei, emoţia Crăciunului şi a Anului Nou) schimbă priorităţile familiilor.

Părinţii vizează mai mult inima şi sufletul copiilor decât mintea şi achiziţiile intelectuale. Latura emoţională se poziţionează înaintea celei raţionale.

Luna decembrie oferă părinţilor momente foarte bune în care se pot apropia mai mult de copii. Situaţiile de comunicare se construiesc mai uşor şi pot fi mai sincere şi mai profunde.

Părinţii pot profita de aceste momente pentru a pătrunde în interiorul copilului, pentru a-l înţelege mai bine, pentru a afla preocupările, dorinţele, grijile, satisfacţiile şi nemulţumirile lui, pentru a lămuri şi regla diferite situaţii anterioare şi pentru a construi direcţii si angajamente pentru viitor.

În educarea unui copil timpul alocat este esenţial alături de exemplul personal. Sărbătorile de iarnă permit mai mult decât orice altă perioadă a anului petrecerea unui timp activ alături de copil.

Şi când vorbim de sărbători, nu ne referim strict la datele acestora, deoarece ca orice altă zi, vin şi trec. Mult mai importantă este perioada de pregătire a acestora, care permite construirea atmosferei. Este o perioadă destul de lungă care permite deschiderea inimii şi exprimarea emoţiilor şi sentimentelor, prin trăiri şi comunicare afectivă şi constructivă.

De la pregătirea ghetuţelor până la ornarea bradului şi a casei, de la curăţenia specifică până la pregătirea meniurilor de sărbătoare, copilul poate fi implicat în multe activităţi alături de părinţii lui.

“Liniştea din familie”, colaborarea şi cooperarea, surprizele şi voia bună, creează acea atmosferă de sărbătoare care permite “reglarea” unor situaţii şi comportamente într-un mod plăcut şi natural.

În afara “treburilor” specifice oferiţi copilului timp de joacă, apropiaţi-vă mai mult de el, construiţi oameni de zăpadă, mergeţi împreună cu sania, plimbaţi-vă şi admiraţi ornamentele luminoase, bulgăriţi-vă ... Ajutaţi-l să simtă bucuria iernii, să-şi umple sufletul cu lucruri bune şi pozitive, să se simtă important, iubit, respectat şi înţeles, să trăiască din plin sărbătorile de iarnă!

Şi ca încurajare pentru părinţi (tocmai am întâlnit câteva persoane nefericite de faptul că nu pot oferi copiilor ceea ce şi-ar dori) poate este bine să ne amintim că nu valoarea cadoului este importantă ci modul în care este oferit, veselia, voia bună, apropierea, sinceritatea comunicării. Peste ani, în amintirile copilăriei va fi mult mai bine conturată  atmosfera în care s-au desfăşurat sărbătorile decât bunurile primite!

 

www.problemele-copilului-meu.ro 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătorile de iarnă pot influenta pozitiv relaţia părinte-copil.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sărbătorile de iarnă pot influenta pozitiv relaţia părinte-copil5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei