Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedeapsă

Condamnat pentru omor, a primit patru ani de închisoare pentru o ţeapă de 27.300 de lei asupra unui sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ condamnat pentru omor, care împreună cu un complice a comis o înşelăciune de proporţii prin SMS asupra unui sucevean, a fost condamnat recent de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de patru de ani de închisoare. Bărbatul din Suceava care i-a căzut victimă a virat într-un cont bancar nu mai puţin de 27.300 de lei, convins că a câştigat 20.000 de euro. 

Petrişor Reduard Aenoaei (care în momentul de faţă se numeşte Iorga), în vârstă de 31 de ani, din comuna Breaza, judeţul Bacău, se află acum în Penitenciarul Galaţi, însă când a comis fapta de înşelăciune era încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni din Teleorman. 

Individul condamnat la patru ani de închisoare a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pe 23 februarie 2012, împreună cu un alt deţinut, Marian Geancu, de 28 de ani. În cazul ultimului, judecătorii au disjuns cercetările într-un dosar distinct.

Băcăuanul are de ispăşit pentru fapta de omor încă 4.474 de zile de închisoare, astfel că noua condamnare se contopeşte cu prima pedeapsă.

 

Cum s-a ajuns la o asemenea înşelăciune

Scenariul conturat de anchetatori a fost următorul. În octombrie 2010, Stelian O., din Suceava, a primit pe telefonul mobil un mesaj prin care era anunţat că a câştigat suma de 20.000 de euro. În sms-ul cu pricina, era trecut şi un număr de telefon pentru revendicarea premiului.

Suceveanul a sunat şi i-a răspuns un anume Daniel Mateescu, care s-a recomandat a fi operator de telefonie la postul de televiziune Antena 1. În realitate, au stabilit anchetatorii, acel Mateescu era chiar deţinutul Aenoaei, care i-a spus păgubitului că, pentru a câştiga premiul de 20.000 de euro, trebuie să transfere suma de 4.900 de lei pe numele unei femei, suma reprezentând un comision.

Convins că e mai bogat cu 20.000 de euro, suceveanul a depus în aceeaşi zi „comisionul” solicitat la Banca Transilvania pe numele indicat de falşii reprezentanţi ai Antena 1. A intrat apoi pe fir celălalt deţinut, care, în complicitate cu primul, a scos şi el de la acelaşi sucevean, prin cont bancar, încă 14.400 de lei.

Inculpaţii şi-au mai încercat o dată norocul la acelaşi păgubit şi l-au sunat iarăşi pe sucevean în ziua următoare, solicitându-i un nou comision, de 8.000 de lei.

De data aceasta, suceveanul şi-a dat seama că ceva e în neregulă şi a cerut înapoi banii trimişi până în acel moment, în total 27.300 de lei, bineînţeles fără a mai recupera nici un leu.

Decizia Judecătoriei Suceava de condamnare la patru ani de închisoare nu este definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat pentru omor, a primit patru ani de închisoare pentru o ţeapă de 27.300 de lei asupra unui sucevean.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Condamnat pentru omor, a primit patru ani de închisoare pentru o ţeapă de 27.300 de lei asupra unui sucevean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei