Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iarnă grea

Viscolul a semănat urgie prin judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Viscolul a pus la pământ aproape tot judeţul Suceava, mai puţin zona de munte, unde vântul nu a suflat foarte tare. În schimb, în zona de şes şi de deal problemele s-au ţinut lanţ pe tot parcursul zilei, iar Codul Galben de vânt şi ninsori care trebuia să expire ieri la ora 12.00 a fost prelungit mai întâi până la ora 15.00, iar mai apoi până la ora 21.00.

Vântul care a suflat prin anumite zone chiar şi cu 70 km/h a creat o adevărată perdea albă de valuri de zăpadă, reducând vizibilitatea foarte mult, până aproape de zero. Şoferii care au avut ghinionul să se afle pe aceste drumuri şi-au blestemat pur şi simplu zilele. Zeci de maşini au fost prinse între troienele de zăpadă şi au reuşit să-şi continue drumul doar după intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Un astfel de caz s-a petrecut pe drumul dintre Dumbrăveni şi Bursuceni, unde mai mulţi şoferi au rămas prizonieri pentru aproximativ o oră, la fel cum s-a întâmplat şi pe drumul care duce în satul Văratic, din Salcea.

Probleme au avut şi mijloacele de transport. Un autobuz a rămas blocat în apropiere de Sălăgeni, iar un microbuz a avut aceeaşi soartă în nămeţii de la Grămeşti.

Vizibilitatea redusă a provocat şi accidente rutiere. Pe drumul naţional care leagă Suceava de Botoşani, în apropiere de Dumbrăveni, două maşini s-au ciocnit, din fericire fără ca cineva să fie rănit. Situaţii asemănătoare s-au înregistrat şi pe alte drumuri din judeţ, iar şoferii spun că de multă vreme nu au mai văzut o asemenea descătuşare a naturii.

 

Drumuri blocate şi circulaţie restricţionată

Ca urmare a limbilor de zăpadă formate de vânt, zeci de drumuri au devenit impracticabile, iar dacă situaţia a continuat la fel şi pe parcursul nopţii este foarte probabil ca şi alte căi de circulaţie să se fi blocat.

La ora 17.00 erau blocate 14 drumuri comunale şi patru drumuri judeţene. Drumarii au „capitulat” în zonele Suceava – Berchişeşti, Pleşeşti – Vultureşti, Siret – Muşeniţa – Frătăuţi şi Ilişeşti – Braşca – Bălăceana.

„Vântul ne creează probleme foarte mari, iar utilajele aflate pe teren muncesc de pomană. Din acest motiv, până când vântul nu va slăbi în intensitate, am luat decizia de a retrage utilajele de pe teren”, a declarat Eugen Girigan, directorul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Pe drumurile naţionale nu erau probleme foarte mari, dar pentru a evita blocajele s-a luat decizia de a restricţiona traficul greu. Această măsură a vizat DN 2, pe ruta Fălticeni – Suceava – Siret, DN 29, Suceava – Botoşani, DN 29A, Suceava – Adâncata – Dorohoi, DN 2K, Milişăuţi – Solca şi DN 17A, Rădăuţi – Ratoş.

Totuşi, pentru ca tirurile să nu rămână prea mult prin diferite puncte, s-a mers în „baterie”. Mai exact, un utilaj de deszăpezire a curăţat drumul, a fost urmat de o maşină de poliţie şi de mai multe maşini cu greutate mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată din cauza vizibilităţii reduse, care ar fi putut provoca accidente şi blocaje de anvergură.

 

Locuinţe fără energie electrică

În afara problemelor din trafic, vremea rea a provocat şi alte neajunsuri. Astfel, 118 consumatori din Moara, Fântâna Mare, Dorneşti, Rădăuţi, Vicovu de Sus şi Cajvana au rămas fără energie electrică, iar refacerea defecţiunilor se făcea cu mare dificultate din cauza vântului.

Autorităţile le cer şoferilor să nu plece la drum cu maşinile decât în condiţii de strictă necesitate, cel puţin până când viscolul nu se va opri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viscolul a semănat urgie prin judeţ.
 Vizualizări articol: 5909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Viscolul a semănat urgie prin judeţ5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(13 dec 2012, 11:24:49
programul "primul fulg" a decurs perfect
( perfect .. românesc , vreau să spun , fireşte )
gerul a fost bonus , a avut efect
temperaturile scad ( în criză ..n-au de unde creşte )happy

confuz ca o gaie şoferul buc.covinean
a privit cum căldura-i oprită ( pentru revizii )
a privit periferic cătând un samaritean
să-l ajute să-şi salveze maşina şi plozii

declaraţiile hibride ( să facem,să dregem) îs criogenate
intenţiile neplatonice sunt .. neintenţionate
apofatica vreme te ţine-n casă ( sau nu te lasă s-ajungi la ea )
bunul simţ e castrat , frate , nu-ţi rămâne decât, poate
să te convingi ( pe tine te ) că va veni cineva şi te va salvahappy
2.   Sa nu uiti! trimis de
(14 dec 2012, 08:54:11
Guvernul Ungureanu era aspru criticat de actuala putere pentru insuficienta masurilor luate pentru dezapezire , acum !!!!
3.   De ce? trimis de
(14 dec 2012, 10:32:10
Nu se acționează nici acum cânt s-a mai liniștit vântul,multe comune cu drumuri impracticabile sunt și acum bare că primăriile au și câte două buldo-încărcătoare.Acum când s-au văzut aleși nu le mai pasă,să dea fiecare la lopată fiindcă motorina poate fi arsă și-n alte scopuri.Problema este că în unele ”zone”sătești nu sunt decât botrâni care nu-i mai poți folosi la dezapeziri.Poate aude și domnul prefect și face o constatare de principiu .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei