Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbă celula

„Prinţu”, vicoveanul arestat pentru jafuri în Germania, transferat în arestul IPJ Suceava pentru o faptă de şantaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Ilie Clipa (fost Chifan), zis „Prinţu”, vicoveanul care în urmă cu aproximativ zece ani comitea jafuri armate în Germania, dând adevărate tunuri, a ajuns marţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, transferat direct dintr-un penitenciar din Germania. El a terminat de executat condamnarea din Germania, dar nu se va întoarce în libertate, având de ispăşit în ţară o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru o faptă de şantaj, condamnare rămasă definitivă din 2007.

 

A şantajat un om care a dat declaraţii împotriva sa

Conform unor surse judiciare, astăzi „Prinţu” va fi dus la Penitenciarul din Botoşani, acolo unde îşi va ispăşi pedeapsa rămasă definitivă din octombrie 2007.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care l-au trimis în judecată, în zilele de 11,13 şi 18 august 2004  „Prinţu” l-a ameninţat pe un bărbat din localitatea sa de domiciliu, Vicovu de Sus, pe motiv că ar fi dat declaraţii care îl incriminau într-o cauză penală şi i-a cerut o mie de euro. El l-a ameninţat pe cel care a dat declaraţii că în cazul în care nu-i dă bani îl va bate şi îi va sparge geamurile la locuinţă. În aceeaşi cauză, pe 20 august 2004, „Prinţu” ar fi condus un autoturism Mercedes, deşi nu mai poseda permis de conducere, s-a deplasat la locuinţa victimei şantajate şi a primit 500 de euro. Pe 22 octombrie 2007, pentru această faptă Ilie Clipa (fost Chifan) a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, însă era deja încarcerat în Germania. Anterior, bărbatul din Vicovu de Sus a mai fost condamnat în ţară, în 2000 şi 2002, pentru infracţiuni la regimul rutier.

 

Cine este „Prinţu” 

Banda vicoveanului Ilie Clipa a fost pusă sub acuzare în Germania pentru patru jafuri, faptele fiind deosebit de violente şi creând prejudicii foarte mari.

Pe 18 octombrie 2002, în localitatea Braak, Constantin Nistor, alias „Copilu’, împreună cu „Prinţu’,  a legat cu cătuşele de un copac un şofer de tir, căruia i-a furat apoi maşina şi a dispărut cu marfă de circa 117.000 de euro.

Cei doi au mai dat un tun pe 31 ianuarie 2003, atunci când ar fi intrat cu maşina într-un supermarket şi, înarmaţi şi cu cagule pe faţă, au furat dintr-un seif aproape 40.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prinţu”, vicoveanul arestat pentru jafuri în Germania, transferat în arestul IPJ Suceava pentru o faptă de şantaj.
 Vizualizări articol: 3729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
„Prinţu”, vicoveanul arestat pentru jafuri în Germania, transferat în arestul IPJ Suceava pentru o faptă de şantaj4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei