Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condiţii grele

O ambulanţă care transporta o gravidă aflată în travaliu, la un pas de a rămâne blocată în nămeţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimul val de ninsoare a paralizat parţial activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Autosanitarele plecate ieri în misiune s-au deplasat cu greu la solicitări şi puţin a lipsit ca maşinile să nu rămână blocate în nămeţii. Din cauza traficului dificil, în multe situaţii ambulanţierii au fost nevoiţi să ceară ajutorul drumarilor sau al poliţiştilor pentru a ajunge la intervenţii. Aşa s-a întâmplat ieri dimineaţă, la Bereşti - Hânţeşti, unde o autosanitară cu o femeie însărcinată la bord nu putea ajunge la Spitalul Suceava, pentru a preda pacienta, aflată deja în travaliu. Distanţa de la domiciliul gravidei şi până la unitatea spitalicească a fost parcursă cu greu, ambulanţa fiind nevoită să circule încet, în spatele unui utilaj de dezăpezire, care curăţa strada.

 

O autosanitară cu un pacient cu cancer la bord, înzăpezită în judeţul Iaşi

O situaţie deosebită s-a înregistrat şi la Luncuşoara, unde maşinile SJA nu au putut transporta până la Suceava un pacient în vârstă, diagnosticat cu hipotermie. Ambulanţa a rămas blocată în drum, iar bătrânul a fost preluat de o autosanitară SMURD, fiind predat în cele din urmă medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Probleme au întâmpinat ieri şi ambulanţierii care s-au deplasat în misiune în comuna Udeşti, dar şi în alte localităţi rurale din judeţ. Tot ieri, un caz aparte a fost semnalat de echipajul SJA Suceava care efectua o cursă la Iaşi pentru un pacient cu cancer, ce urma să fie investigat în centrul universitar. Traficul dificil a împiedicat ambulanţa să parcurgă în timp optim cei aproximativ 150 de kilometri, la un moment dat maşina rămânând înzăpezită în localitatea Codrii Paşcanilor din judeţul Iaşi. Ambulanţa  plecase din staţia de la Suceava la ora 8 dimineaţă, iar la ora 16.00 continua să fie blocată pe drumul spre Iaşi, au arătat responsabilii SJA.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a cerut ieri populaţiei să înţeleagă situaţia, explicând că din cauza căderilor abundente de zăpadă timpii de răspuns la solicitări s-au prelungit foarte mult, atât în mediul urban, cât şi rural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ambulanţă care transporta o gravidă aflată în travaliu, la un pas de a rămâne blocată în nămeţi.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O ambulanţă care transporta o gravidă aflată în travaliu, la un pas de a rămâne blocată în nămeţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei