Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul 2013: Fără tichete de masă, cadou şi vacanţă, gratuităţi limitate la CFR, angajări îngheţate

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public

Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul guvern intenţionează să blocheze plăţile şi anul viitor, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor.

Surse oficiale au declarat că proiectul de ordonanţă a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri.

Documentul stabileşte categoriile de plăţi şi facilităţi care nu vor fi acordate nici anul viitor, după modelul aplicat în ultimii ani de fostele guverne.

Astfel, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masă pentru angajaţi.

De asemenea, în bugetele acestor instituţii nu vor fi prevăzute sume pentru acordarea de tichete-cadou şi tichete de vacanţă.

Fostul guvern hotărâse totodată că indemnizaţiile lunare reparatorii destinate unei anumite categorii de revoluţionari, prevăzute în Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, nu se acordă. Indemnizaţia era destinată persoanelor care au obţinut titlul de "Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite", atribuit celor care, în perioada 14-25 decembrie 1989, au mobilizat şi condus grupuri sau mulţimi de oameni, au construit şi menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, dacă au un venit mai mic decât salariul mediu brut pe economie. De aceleaşi drepturi ar fi trebuit să beneficieze şi copiii eroilor-martiri, indiferent de vârstă, dacă nu sunt încadraţi în nici o formă de învăţământ ori nu realizează venituri, din motive neimputabile lor.

Proiectul elaborat de Ministerul Finanţelor relevă că prevederea care stabilea că aceste indemnizaţii nu sunt acordate în 2012 va fi aplicată şi anul viitor.

 

Angajările în sistemul public rămân blocate

De asemenea, Guvernul va limita şi anul viitor reducerile de tarife sau, după caz, gratuităţile la transportul feroviar în limita a 3 călătorii dus-întors sau 6 călătorii simple, conform OG 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate române, şi va îngheţa în continuare angajările în sistemul public.

Astfel, prevederea care stabileşte şi în prezent că se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice, cu excepţia celor aprobate de Guvern prin memorandum, va fi valabilă şi anul viitor. Prin excepţie, ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta, dar numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de învăţământ de stat, urmărirea încadrării în procentul de maxim 15% se realizează la nivelul întregului sistem.

Guvernul poate aproba punctual, prin hotărâre, ocuparea posturilor vacante din anumite domenii de activitate sau pentru anumite categorii de personal, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul 2013: Fără tichete de masă, cadou şi vacanţă, gratuităţi limitate la CFR, angajări îngheţate.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Anul 2013: Fără tichete de masă, cadou şi vacanţă, gratuităţi limitate la CFR, angajări îngheţate2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(13 dec 2012, 12:12:04
bine ca avem aproape 600 de senatori si deputati la care le trebuie bani/cazare/mancare/salarii pt prostime nu trebuie nimic..asa a-ti votat asa aveti...TRAIASCA USL !!!
2.   Mda trimis de
(13 dec 2012, 12:17:24
Cei 580 de parlamentari ii avem datorita lui Basescu si PDL care nu au fost de acord cu legea votului uninominal pur Ponta Antonescu(care prevedea 470 parlamentari)aprobata de parlament in aprilie 2012 .PDL si basescu au dat-o la Curtea Constitutionala si asa ne-am trezit in plus cu peste 100 de oameni.Ei sunt redistribuitii PDL PP -DD.
2.1  RE: Mda trimis de
(13 dec 2012, 12:36:13
Sa-i pupi mana lu Basescu ca ne-a scapat de un parlament 100% USL. Daca ramanea uninominalul pur, 99% din parlamentari erau USL. Cum poti sa zici ca asta era ok? Esti votat de 60% din populatie si capeti bonus 40%?!? Numai prostovanii spui. Speram sa ne scutesti cu prezenta dupa alegeri dar vad ca ti-au prelungit astia contractul.
3.   Catre H2SO4 trimis de
(13 dec 2012, 12:42:40
Stimate domn,dimineata ai dus gunoiul la buncar.Apoi ai baut cafeaua si in final ai zis sa mai rastorni niste galeti de laturi si pe acest forum pentru a te simti bine si a fi in rezonanta cu aspiratiile tale inalte.Vorbeste decent ca dara nu esti nici mai prost si nici mai destept ca altii.Si mana lui Basescu sa i-o pupi tu din 5 in 5 minute.Cronometrul ti-l fac cadou.
3.1  RE: Catre H2SO4 trimis de
(13 dec 2012, 13:27:36
Ce laturi domnule. Spui prostovanii, ti-am contraargumentat de multe ori emanatiile intelectuale dar nu percutezi la argumente logice.

Esti o masina surda de emanat prostii care enerveaza din ce in ce mai multi cititori ai forumului.
Indata o sa ajungi ca Basescu, o sa facem referendum pe situl monitorul sa ti se suspende contul. Dar la cat de enervant esti, sigur iti faci alt cont si plescaiesti prostii in continuare.
4.   Pamflet trimis de
(13 dec 2012, 13:27:48
radumamii, esti un pupincurist calificat, asadar parerea ta nu conteaza
5.   Catre ALINPOP trimis de
(13 dec 2012, 14:09:03
Si tu esti un postac basist calificat asa ca parerea ta nu conteaza.
6.   Ptr.usl-radumamii trimis de
(13 dec 2012, 14:12:32
ai perfecta dreptate .din cauza lui BASESCU sau blocat si drumurile.
7.   Despre postaci trimis de
(13 dec 2012, 14:41:15
ABCDAR incepe sa-mi fie simpatichappy
7.1  RE: Despre postaci trimis de
(13 dec 2012, 16:32:07
tu,mie,nuhappy
7.2  RE: Despre postaci trimis de
(13 dec 2012, 19:09:41
Vorbesc foarte serios! Nicio ironie! Subiectele tale incep sa fie mai placute.
8.   Catre toti basistii trimis de
(13 dec 2012, 16:25:25
Asa ofticati-va.tavaliti-va pe jos de oftica.Ati pierdut tot .Patru ani veti fi sub conducerea USL.Rabdati asa cum si eu am rabdat patru ani sub Basescu si PDL.Au nenorocit tara si au masacrat salariile.Au instaurat un regim de coruptie si dictatura.

8.1  RE: Catre toti basistii trimis de
(13 dec 2012, 19:05:59
"Patru ani veti fi sub conducerea USL.Rabdati asa cum si eu am rabdat patru ani sub Basescu si PDL.Au nenorocit tara si au masacrat salariile."

Prin asta ai spus exact adevarul.
9.   Avorton ratat... trimis de
(13 dec 2012, 18:45:36
Daca stia maicata ce prost avea sa faca , te avorta in wc-ul public. Asta mi-a spus-o mie....Raducule. Si nu te mai alinta cu ...mamii...ca oricum te uraste si daca ar avea posibilitatea sa nu faca puscarie, te-a ucide cu mana ei....
9.1  RE: Avorton ratat... trimis de
(13 dec 2012, 19:16:44
Nello fi domn nu o jicni pe saracuta de mamasa .... Ea nu are nici o vina ca javra de tatasu nu a stiut sa foloseasca un matz de oaie ..scuze prezervativ
10.   Catre Nello trimis de
(13 dec 2012, 18:48:38
Esti un imputit si un handicapat de prima clasa magar nesimtit.
11.   ..... trimis de
(13 dec 2012, 21:15:12
Mai bine imputit si handicapat decat un retard ca tine Raducule si mai bine magar decat mincinosii care te inconjoara si care iti spala creierul. Unul ca PLAGIATORUL care do ordine lui tovarasul Marza, la randul sau il cheama la apel pe ucenicul sau Nechifor, ulterior aruncand cu sageti in bolsevici ca tine.
Asa ca tovarase Baisane, mai du-te si bea o votca ieftina cu golanii tai, mai da ceva la pacanele baga-ti degetele in ochi si mai calmeaza-te ca ai sa te constipi...
12.   Fa un apel la Monitorul... trimis de
(13 dec 2012, 21:17:38
Si acum dupa ce ai sa citesti, ia si te plange ca o fetita pisolcoasa ,Monitorului, ca sa mi se stearga postarile....paracioasa mica ce esti!
13.   Realitate... trimis de
(13 dec 2012, 22:34:34
Cică USL-ul se apuca de badminton: vor sa dea cu sete, cu racheta in Flutur:)
Noi îi sfatuim sa se apuce de baschet si sa mai bage ceva in cosul zilnic al romanului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei