Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Şoferi de taxi din Câmpulung, acuzaţi că informau hoţii pe ce trasee se află poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul grupării de spărgători săltate sâmbăta trecută pentru furturi comise în ultimele luni în zona Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc se îndreaptă din ce în ce mai mult spre câţiva şoferi de taxi, despre care există date că aveau un grad de complicitate important, pe lângă faptul că îi transportau pe autori la locul faptelor, aceştia „filând” patrulele de poliţie şi informându-i pe hoţi pe ce trasee se află.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Sorin Iaşinovschi, a descris gradul de complicitate a unor şoferi de taxi din localitate.

„Atenţia noastră se îndreaptă spre cei care au transportat autorii de mai multe ori la locul faptelor. Şoferii de taxi îi duceau noaptea, în locuri izolate, iar apoi reveneau şi îi preluau de acolo cu tot cu bunurile furate, condiţii în care din punctul nostru de vedere complicitatea lor este evidentă. Apoi avem probe că aceştia îi informau telefonic de multe ori pe suspecţi cu privire la locaţiile în care se află ori spre care se îndreaptă maşinile de poliţie”, a declarat prim-procurorul.

Cei trei-patru romi care comiteau efectiv furturile nu aveau maşini, iar mobilitatea lor era redusă, condiţii în care anchetatorii consideră că aceştia au ajuns să acţioneze pe o rază largă, de la Gura Humorului şi până la Mestecăniş, tocmai datorită complicităţii taximetriştilor.

 

Se înmulţesc faptele probate pe numele autorilor

Reamintim că sâmbătă, pe 10 martie, zeci de poliţişti au descins simultan în nouă locaţii, două din Gura Humorului, cinci în Câmpulung şi câte una în comunele Pojorâta şi Sadova, ridicând mai mulţi suspecţi, printre care patru indivizi de etnie romă, dar şi trei taximetrişti din Câmpulung Moldovenesc.

Cei trei şoferi de taxi cercetaţi deocamdată în acest dosar sunt Florinel Rusu, de 33 de ani, Iulian Paliec, de 43 de ani, şi Constantin Latiş, de 49 de ani, maşinile acestora fiind ridicate, iar instanţa emiţând pe numele lor interdicţie de a-şi exercita profesia de taximetrist.

Prim-procurorul Iaşinovschi a ţinut însă să precizeze că ancheta printre taximetrişti nu se referă doar la cele trei nume, urmând a fi extinsă.

Pe de altă parte, trei dintre suspecţii acuzaţi efectiv de comiterea furturilor se află în arest, ieri Curtea de Apel Suceava respingându-le recursurile. Este vorba de Cristian Calancea, în vârstă de 27 de ani, Augustin Sztan, de 23 de ani, ambii din Sadova, şi de Elvis L., de 17 ani, din Pojorâta.

Iniţial, membrii grupării au fost puşi sub acuzare pentru opt furturi, însă, au precizat surse judiciare, amprentele descoperite indică deja 14-15 fapte la care aceştia au participat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi de taxi din Câmpulung, acuzaţi că informau hoţii pe ce trasee se află poliţia.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Şoferi de taxi din Câmpulung, acuzaţi că informau hoţii pe ce trasee se află poliţia4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
(16 mar 2012, 15:34:16
IN ANII '80 ASTFEL DE DESCINDERI,IN ,,COLONIA MINIERA'' FD MOLD.,LE FACEAU DOAR DOI POLITISTI,ADJ.BARSAN SI PLT.DOMINTE.PRIMUL ,,CROIA CARARE'' PRINTRE RECIDIVISTI,AL DOILEA IMPARTEA CU MARINIMIE,CITATII.
A DOUA ZI,DACA INCEPEAU ANCHETELE PE LA ORA 8-9,DUPA MASA LA ORA 17,TOATA LUMEA ERA FERICITA.CARE PLECA SPRE ARESTUL DIN C-LUNG,CARE SPRE COLONIE CU AMENDA LA PURTATOR,IAR CEI DOI POLITISTI CU SATISFACTIA MUNCII IMPLINITE.
IN ACEA PERIOADA,NU AM AUZIT DE VREO CRIMA SAU VIOL,NICI DE VREUN JAF SILVIC,SAU DESPRE VREUN SCANDAL DE PROPORTII.UN NUME CARE PRODUCEA FIORI-BARSAN.SA AIBA VIATA LUNGA,AMANDOI!
2.   Procurorul vedeta trimis de
(16 mar 2012, 20:11:53
Foarte fain, aplauze... Parca dom procuror nu avea voie sa divulge date din dosar in timpul cercetarilor, nu? Sau vrea si el sa fie vedeta, ca deh, prea l-au lasat presarii in anonimat... Si uite asa un avocat bun va invoca vicii de procedura, nu? Foarte transparent, dom procuror, minunat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei