Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Durerile lombare pot fi cauzate de împovărarea sufletească

În cazul durerilor de spate, prin presiune, discurile cartilaginoase dintre vertebre sunt împinse lateral şi strivite, în special în zona lombară, şi apasă asupra nervilor, ceea ce produce diverse dureri.

Cauza acestor probleme este o împovărare prea mare. Cine îşi încarcă umerii cu o povară prea mare şi nu realizează conştient acest surplus, poate resimţi apăsarea în corp ca durere localizată în zona discurilor intervertebrale. Această durere încearcă să îl constrângă pe om să se odihnească mai mult, pentru că orice mişcare, orice activitate îi provoacă stări de neplăcere.

Multe persoane caută să înăbuşe aceste semnale care sunt transmise de simptom, prin consumul de medicamente cu efect analgezic, pentru a putea menţine constant ritmul şi intensitatea activităţilor zilnice. De fapt, aceste persoane ar trebui să se folosească de apariţia acestor dureri pline de semnificaţii, pentru a analiza în amănunt, de ce s-a încărcat cu poveri aşa de mari, care exercită o apăsare copleşitoare asupra lor. Împovărarea prea mare serveşte încercării de a părea în exterior mari şi harnici, compensând în felul acesta un sentiment de inferioritate.

Dincolo de marile performanţe se află întotdeauna o nesiguranţă de sine şi un sentiment de inferioritate. Ei vor să dovedească lumii ceva prin faptele lor, deşi în realitate nu există absolut nimeni care să le ceară aceste acele dovezi sau să le aştepte de la ei. Este o căutare de aprecieri şi de iubire. Acest gen de căutări se termină în cazul iubirii, nesatisfăcător, pentru că acest ţel nu poate fi niciodată atins pe această cale. Iubirea nu are scop, şi nu poate fi câştigată. „Te iubesc dacă eşti cel mai mare......”, reprezintă cerinţe absurde.

Sentimentul de inferioritate apare atunci când o persoană consideră că nu este demnă de iubire, apreciere, respect, aşa cum este ea. De aici, omul începe să se facă demn de iubire, respect în propria sa manieră. El devine tot mai harnic, mai îndemânatic, tot mai bogat şi mai celebru. Recunoaşterea performanţelor unui om nu îi satisface impulsurile care îl împing la aceste performanţe. Datorită celor prezentate, este util ca aceste persoane să analizeze simptomele – durerile lombare, pentru a nu se împovăra în continuare cu noi şi noi sarcini. Altfel, corpul, care reflectă întotdeauna realitatea, îl va sili cu durerile ce survin prin strivirea discurilor intervertebrale, să adopte o poziţie îndoită din mijloc, ce de altfel e plină de semnificaţii.

Mihai Marius MOISOIU
psiholog – psihologie clinică
terapeut – terapii alternative
www.onlinetherapym.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Durerile lombare pot fi cauzate de împovărarea sufletească.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Durerile lombare pot fi cauzate de împovărarea sufletească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei