Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres

Noul program al statului de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, evitat de medicii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul program de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, pe care Ministerul Sănătăţii se străduieşte să-l implementeze de anul acesta, este evitat de medicii suceveni. Doctorii nu ştiu nici până acum care este modalitatea de plată şi se tem că nu vor fi remuneraţi corespunzător. Pe de altă parte, ei sunt nemulţumiţi de procedurile de înscriere în program, pe care le consideră greoaie.

Medicul de familie Irina Badrajan a arătat ieri că, la nivelul judeţului Suceava, 28 de doctori au accesat programul, deşi numărul înscrişilor ar fi trebuit să fie de 175. Situaţia este dezastruoasă şi în restul ţării, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a hotărât pentru a doua oară să prelungească cu o lună termenul până la care doctorii se pot hotărî. Astfel, data de înscriere înprogramul de screening pentru cancerul de col uterin, de colon şi de sân - “Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” – a fost extins până pe 15 aprilie.

Programul este finanţat din fonduri europene şi vizează recrutarea în toată ţara a 132 de medici specialişti instructori şi 7.200 de medici specialişti participanţi, care au sarcina de a implementa programele de screening pentru aceste tipuri de cancer. În cadrul proiectului, medicii care participă la cursuri vor fi recompensaţi cu 18 puncte de Educaţie Medicală Continuă, potrivit MS.

În judeţul Suceava, numărul de îmbolnăviri prin cancer de col uterin este mare, iar în majoritatea cazurilor boala este depistată târziu, când nu mai poate fi tratată. Cancerul de col uterin ucide în fiecare an 2.000 de românce, ţara noastră situându-se pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această maladie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul program al statului de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, evitat de medicii suceveni.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noul program al statului de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, evitat de medicii suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ATENTIONARE trimis de
(16 mar 2012, 15:20:40
LA ACEASTA ORA LA C-LUNG MOLD,NU EXISTA NICI UN VACCIN ANTIRABIC DE LEAC.UN TANAR A FOST MUSCAT DUMINICA DE UN CAINE[ADEVARAT NU DE UNUL INFO] SI ABIA AZI A REUSIT SA AJUNGA LA VATRA DORNEI,UNDE A FOST VACCINAT.TOTUSI MAI EXISTA MEDICI SI MANAGERI COMPETENTI IN JUDET.LA C-LUNG,LA SECTIA CONTAGIOASE I S-A SUGERAT SA FACA COMANDA LA O FARMACIE PTR A OBTINE UN ASTFEL DE VACCIN.
,,SPECIALISTII'' DE LA DSP SUCEAVA STIU DE ASTFEL DE LIPSURI CARE SUNT NCHIAR O URGENTA ,AVAND IN VEDERE CA DSV SEMNALEAZA CAZURI FRECVENTE DE RABIE???
SAU CAZURILE AJUNSE LA SECTIA INFECTIOASE A SPIT C-LUNG SUNT TRECUTE SUB TACERE CA SI NR DE IMBOLNAVIRI DE HEPATITA DIN 2001,UNDE S-AU ,,RAPORTAT'' IN JUR DE 180 DE CAZURI,IN REALITATE FIIND VORBA DE PESTE 970 DE CAZURI.???
DIR SPIT SPUNEA LA O TELEVIZIUNE JUDETEANA,CA BUCATARIA AVEA NUMAI 1KG DE ZAHAR PE LUNA.CUM SA AIBA MAI MULT,DACA BUCATARESELE PREGATEAU SI PENTRU NUNTI,BOTEZURI,ETC,PROD DE PATISERIE-PROPRII,IAR SCAUNELE SI MESELE SE TRANSPORTAU CU SALVAREA SPITALULUI LA ASTFEL DE EVENIMENTE.IN PREZENT O FI DISPARUT AFACERILE DE FAMILIE DIN SPIT C-LUNG?????????????
DE CE COPII CU ,,SINDROMUL PIELII ALBASTRE'' SUNT TRIMISI DIRECT LA SUCEAVA,CAND APAR PROBLEME CU ACESTIA???
IN AFARA DE POLUAREA MASIVA A ZONEI,CE STIU MEDICII DIN C-LUNG,DESPRE NAMOLUL TOXIC DE LA MINA MESTECANIS,DE CE SE TACE IN CONTINUARE???
VA URMA,IN CAMPANIE!
2.   COMPLETARE trimis de
(16 mar 2012, 15:41:43
ALTE DETALII DESPRE MINA MESTECANIS LA CARTEL BAU-BAU-BAU-BAU[ECOUL],SAU ,,GAZETA DE MARAMURES''-4 MARTIE-2012!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei