Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Festivalul Primăverii”

Concurs de literatură şi arte vizuale pentru copii şi tineret, pe temele primăvara şi sărbătorile pascale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din 15 martie şi până pe 7 aprilie a.c. se fac înscrieri pentru participare la „Festivalul Primăverii”, concurs de literatură şi arte vizuale pentru copii şi tineret, pe temele primăvara şi sărbătorile pascale, proiect propus şi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman.

 

Festivalulare patru secţiuni: literatură, artă plastică, foto-video şi artă tradiţională

Festivalul, care se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani înscrişi în instituţiile de învăţământ preuniversitar sau în grădiniţe acreditate, are patru secţiuni: Literatură (poezie, eseu), Artă plastică (pictură, grafică), Foto-video (fotografie, film de scurt metraj) şi Artă tradiţională (ouă încondeiate, icoane pe lemn, icoane pe sticlă).

Ţinta strategicăa acestei manifestări vizeazăpromovarea tradiţiilor, obiceiurilor şi meşteşugurilor româneşti prin selecţia şi premierea celor mai bune lucrări care subliniază caracteristicile reprezentative, autentice şi tradiţionale ale valorilor spirituale ale poporului român.

Având ca obiective stimularea interesului pentru exprimarea în limbajul vizual prin recompense şi distincţii, încurajarea creşterii interesului copiilor din şcolile şi liceele care nu au profil artistic spre domeniile artelor plastice şi decorative, completarea cunoştinţelor despre obiceiurile şi meşteşugurile tradiţionale, păstrarea identităţii naţionale, festivalul se axează pe tematica inspirată din iconografia şi tradiţiile sărbătorilor pascale, muncile de primăvară şi revenirea naturii la viaţă în anotimpul regenerării.

 

Concurenţii se pot înscrie la una sau mai multe categorii din concurs

Lucrările concurenţilor (care vor fi împărţiţi în patru grupe de vârstă: 5-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani şi 15-18 ani) vor fi trimise prin poştă (în plic adăugându-se un alt plic timbrat autoadresat) pe adresa: Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 6 Roman, str. Roman-Vodă nr. 3 (pentru educatoarea Adriana Ştefan).

Lucrările vor avea pe spate o etichetă pe care se vor menţiona următoarele:

numele şi prenumele copilului,vârsta,instituţia de învăţământ, adresa, oraşul, judeţul, profesorul îndrumător.

La secţiunea Literatură, concurenţii vor trimite lucrările bătute la maşină sau scoase la imprimantă cu diacritice (caracter Times New Roman, 12, Bold). La secţiunea Artă plastică, concurenţii vor participa cu lucrări executate pe hârtie sau carton (maxim 3 mm grosime), format A3 sau A4.

Secţiunea Foto-video (fotografie-doar pentru grupa a III-a şi a IV-a de vârstă; film de scurt metraj - doar pentru grupa a IV-a de vârstă).

Elevii participanţi vor trimite pozele şi filmele în format digital pe CD sau DVD. Cei ce doresc să fie prezenţi în expoziţie cu lucrările de fotografie vor trimite poze printate format A4.

Concurenţii se pot înscrie la una sau mai multe categorii din concurs.

Taxa de participareeste de 4 lei pentru fiecare concurent înscris în concurs, bani care vor fi folosiţi pentru acordarea de diplome de participare, premii şi pentru organizarea expoziţiilor şi seratelor literare.

Vor fi acordate premii şi fiecare concurent va primidiplomă de participare. În funcţie de disponibilităţile financiare se va edita o antologie a festivalului. Relaţii suplimentare: Adriana Ştefan, e-mail ro_adrianaştefan@yahoo.com,  tel. 0721-551.342.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de literatură şi arte vizuale pentru copii şi tineret, pe temele primăvara şi sărbătorile pascale.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Concurs de literatură şi arte vizuale pentru copii şi tineret, pe temele primăvara şi sărbătorile pascale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei