Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultima adunare

Protestatarii suceveni s-au declarat învinşi după două luni de ieşit în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Protestatarii care se adunau zi de zi în faţa Palatului Administrativ şi strigau lozinci împotriva actualei puteri s-au decis să pună capăt manifestaţiilor, ieri fiind ultima zi în care s-a ieşit în stradă. După două luni de zile în care au manifestat împotriva preşedintelui, a guvernului ori a autorităţilor locale, la început mulţi şi zgomotoşi, apoi din ce în ce mai puţini, protestatarii au anunţat ieri că iau o pauză, pe perioada postului.

Acest anunţ a semănat însă mai mult cu un motiv de încetare a protestului, în realitate puţinii oameni care mai ieşeau în stradă declarându-se dezamăgiţi că sucevenii nu li s-au alăturat după încălzirea vremii, ba chiar foarte mulţi au început să-i ia în derâdere.    

Octavian Dârja, considerat un lider al oamenilor care au ieşit în stradă, a spus că protestele se vor relua după sărbătorile de Paşti şi a ţinut să-şi ceară scuze în numele grupului dacă anumite persoane, în special enoriaşii de la Biserica romano-catolică, s-au simţit deranjate de manifestările uneori zgomotoase.    

“Rămânem dezamăgiţi de ceilalţi cetăţeni care nu ni s-au alăturat, după gerul care a fost şi creşterea temperaturilor noi aşteptându-ne să fim mulţi mai mulţi. Aşa cum zice poetul <Cei ce-şi poată jugul şi-a trăi mai vor, lasă-i să şi-l poarte spre ruşinea lor>, spunem asta ca o emblemă la ce am făcut şi la ce aşteptam din partea concetăţenilor noştri”, a spus Octavian Dârja.

 

Proteste mai sunt doar la Fălticeni

Ultimul protest a început la ora 16.00, conform autorizaţiei de la Primăria Suceava, şi a ţinut aproape o oră. În jur de 25 la număr, mai mulţi decât cei maximum opt-zece oameni din ultima perioadă, sucevenii nemulţumiţi au venit cu o maşină din care s-a auzit imnul naţional al României şi au strigat obişnuitele lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, la care s-au adăugat nemulţumirile de actualitate.

„Trădători de neam şi ţară, daţi UDMR-ul afară” sau „Ca să nu rămâneţi singuri, aţi vândut ţara la unguri”

Odată cu sistarea protestelor de la Suceava, singurii nemulţumiţi rămaşi pe baricade sunt cei din Fălticeni. Ei mai au autorizaţie până mâine inclusiv, însă intenţionează să-şi reînnoiască solicitarea de autorizare a actului de protest care are loc în Piaţa Nada Florilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatarii suceveni s-au declarat învinşi după două luni de ieşit în stradă.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protestatarii suceveni s-au declarat învinşi după două luni de ieşit în stradă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LOL trimis de
(16 mar 2012, 15:10:13
A ramas cumva psd-ul fara bani?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei