Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizia Justiţiei

Amendă de 250 de milioane de lei vechi pentru şeful unei reţele de piraţi ai transportului de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare amendă dată până acum de Primăria Suceava unuia dintre piraţii transportului public de persoane – 25.000 de lei (250 de milioane de lei vechi) a fost confirmată zilele acestea de instanţele de judecată.

Drept urmare, Dragoş Marţolea, unul dintre cei mai cunoscuţi transportatori ilegali care acţionează pe strada Mitropoliei, una dintre principalele zone de staţionare a “piraţilor” care  efectuează curse spre Ipoteşti şi Bosanci, va fi obligat să achite amenda aplicată de municipalitatea suceveană în data de 31.03.2010.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care coordonează acţiunea de combatere a pirateriei din transportul de persoane, spune că aceasta este prima sancţiune de o asemenea valoare menţinută de instanţele de judecată:

“A fost nevoie de doi ani pentru a se ajunge la acest rezultat, dar este un mare pas înainte. În baza deciziei instanţei vom relua controalele de depistare şi amendare a transportatorilor ilegali de la ieşirile din Suceava”.

 

Prins cu microbuzul plin de călători

Dragoş Marţolea a fost prins de angajaţii Primăriei Suceava în flagrant, într-o acţiune organizată în colaborare cu poliţia, pe când făcea transport ilegal de persoane, cu un microbuz Volkswagen Transporter cu număr de Bulgaria, pe ruta Suceava - Bosanci.

Deşi cu câteva zile înainte mai primise un avertisment scris prin care era atenţionat să nu mai facă transport ilegal de persoane, iar călătorii din microbuz au recunoscut că i-au plătit acestuia câte trei lei pe călătorie, Dragoş Marţolea a  contestat amenda primită şi, la primul termen de judecată, i-a şi fost anulată amenda. Acesta motivase că toţi călătorii din microbuz erau consăteni pe care i-a întâlnit pe drum şi că i-a luat cu el pe drumul spre casă.

Atunci, deşi toate probele erau împotriva sa, instanţa i-a anulat amenda pentru că suma ce trebuia achitată ar fi fost mult prea mare.

“Anterior modificării legii, amenzile date de noi au fost în general de 1.000 de lei, toate fiind acceptate de instanţă. După ce legea a fost modificată şi 25.000 de lei a devenit amenda minimă, am avut cazuri în care Primăria Suceava nici nu a pierdut procesele, dar nici nu a avut câştig de cauză, pentru că instanţele micşorau amenda sau o anulau, spunând că amenda e prea mare comparativ cu posibilităţile lor de plată şi astfel ar fi încălcat dreptul lor la proprietate”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Totuşi, municipalitatea suceveană a făcut recurs şi, în baza probelor prezentate, cu declaraţiile martorilor din microbuz, care au plătit călătoria ilegală, a fost respinsă ca nefondată plângerea contravenţională înaintată de Dragoş Marţolea şi a fost modificată sentinţa anterioară, astfel încât a fost menţinută amenda de 25.000 de lei.

 

Patron de taxiuri şi maxi-taxiuri pirat

Afacerea transportului ilegal de persoane este atât de bănoasă încât unii dintre cei care o practică s-au şi extins, devenind un fel de patroni, la negru.

Printre cei mai înstăriţi piraţi din transportul ilegal de persoane se numără şi Dragoş Marţolea, care, în evidenţele Primăriei Suceava, realizate după numeroase pânde, acţiuni inopinate şi controale efectuate împreună cu Poliţia Rutieră, figurează cu nu mai puţin de cinci maşini cu care face transport ilegal de persoane – două microbuze şi trei autoturisme. Acest lucru a ieşit la iveală în momentul în care respectivele maşini au fost oprite în trafic, încărcate cu călători, iar deşi la volan erau alţi şoferi, în urma verificării maşinilor s-a constatat că sunt înregistrate pe numele lui Marţolea.

 

Autorizarea transportatorilor pirat, o posibilă soluţie

Odată cu reluarea acţiunilor de identificare şi prindere în flagrant a transportatorilor ilegali de persoane, conducerea municipalităţii sucevene spune că aceştia ar putea scăpa simplu de amenzile colosale ce urmează a le fi date, autorizându-se ca transportatori de persoane.

“Pot veni să ne solicite să le eliberăm autorizaţie de taxi, pentru că le-ar fi acordată. Nu a mai fost aşa mare bătaie pe ele în ultima vreme, toţi cei care au cerut au fost autorizaţi”, a spus Lucian Harşovschi, care spune că, dacă ar fi mai mulţi călători care se adună la aceeaşi cursă, preţul ar fi cam acelaşi, dar în plus, ar beneficia de asigurare de viaţă şi de bagaje, necesare în cazul unor accidente sau incidente.

Principalele zone în care acţionează transportatorii pirat sunt la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, spre Bosanci şi cea spre Botoşani, aceştia sfidând adeseori autorităţile, mai ales după ce multe dintre amenzile primite le-au fost anulate în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 250 de milioane de lei vechi pentru şeful unei reţele de piraţi ai transportului de persoane.
 Vizualizări articol: 2693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Amendă de 250 de milioane de lei vechi pentru şeful unei reţele de piraţi ai transportului de persoane5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru vice trimis de
(16 mar 2012, 14:16:45
Alo.nenea actual viceprimar si in viitor fost vice!
Ai cistigat in instanta prima amenda de neam prost pe care au dat-o marii inspectori de la primaria corupta.
Cred ca ala, amarituu , a avut cel mai de  ☭  avocat.
De ce nu spui de celelalte zeci de amenzi pe care le-ai dat si le-ai pierdut in instanta nu pen considerentul cuantumului mare al amenzii ci pentru faptul ca dobitocii de inspectori habar nu au sa completeze un proces-verbal, sunt agramati.....etc.....
2.   Doar atat ? trimis de
(16 mar 2012, 17:03:35
atzi prins si voi unu care transporta persoane ilegal si gata ...hai sa-l dam in ziar ...dute frate in Falticeni in fata la Blocul Turn, in fata la Catedrala si toata aleea sa vezi acolo pirati care is in stare sa traga de tine ca sa te duca la Suceava la numar is vreo 14 autoturisme si care dau in fiecare luna cate 20 de lei la viceprimar pentru a nu pune politia pe ei ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei