Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS propune modificarea listei medicamentelor, dar şi durata zilelor de spitalizare

Vineri, 16 Martie 2012 (17:42:23)

Ministerul Sănătăţii propune un proiect de hotărâre de Guvern prin care va fi modificată lista medicamentelor pentru trei denumiri comnune internaţionale, iar printr-un proiect de ordin MS modifică durata zilelor de spitalizare pentru toate afecţiunile.

Ministerul Sănătăţii susţine, printr-un comunicat de vineri, că se află în faza de revizuire a pachetului bazal de servicii, în conformitate cu acordul pe care ţara noastră l-a încheiat cu organismele internaţionale. "Primele măsuri pe care le adoptăm pentru regândirea pachetului de servicii de bază se referă la 2 aspecte importante, şi anume limitarea prescrierii în sistemul de asigurări a unor medicamente aflate în listele de medicamente compensate şi gratuite, precum şi revizuirea duratelor de spitalizare pentru diferitele grupe diagnostic", declară ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, citat în comunicat.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii a lansat vineri, în dezbatere publică, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Anexei la Hotărârea de Guvern 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Modificările au fost realizate în conformitate cu recomandările experţilor Institutului NICE care au realizat, pentru Ministerul Sănătăţii, un raport de evaluare sistemului sanitar

Proiectul de act normativ prevede modificarea Listei de medicamente cu sau fără contribuţie personală pentru trei denumiri comune internaţionale, Epoetinum alfa Epoetinum beta şi Erdoseină, astfel încât acestea să fie prescrise numai pentru indicaţiile prevăzute în autorizaţia de punere pe piaţă.

"Revizuirea listei de medicamente va însemna o raţionalizare a consumului de medicamente, nu o excludere sau tăiere. Este, mai degrabă, o eliminare a anomaliilor existente în sistemul de decontare, anomalii care au fost sesizate şi de către specialiştii britanici", a mai spus ministrul Ritli.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Ordin privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1723/950/2011pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 - 2012, aprobat prin Hotărârea Guvernului 1.389/2010)

Conform documentului se va modifica durata zilelor de spitalizare pentru toate afecţiunile astfel încât acestea să nu depăşească duratele medii raportate în cursul anului trecut ca fiind realizate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS propune modificarea listei medicamentelor, dar şi durata zilelor de spitalizare.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS propune modificarea listei medicamentelor, dar şi durata zilelor de spitalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei