Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stocuri

Peste 2.300 de kilograme de lapte praf gratuit pentru sugari, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2.360 de kilograme de lapte praf au ajuns în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, urmând a fi distribuite primăriilor din judeţ, în funcţie de solicitările medicilor de familie. Aşa a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, care a precizat că stocurile sunt suficiente pentru hrana a circa 2.000 de bebeluşi ce nu pot fi alăptaţi, timp de şase - şapte luni.

Responsabilul de relaţiile cu presa a explicat că DSP a primit de la ministerul de resort 79.000 de lei, sumă cu care s-au cumpărat 5.900 de cutii de lapte praf, a câte 400 de grame fiecare. Fiecare sugar va beneficia de şapte până la nouă cutii de lapte praf pe lună, în funcţie de recomandarea medicului de familie.

În judeţ, laptele praf gratuit lipsea de la finele lunii ianuarie.

 

Laptele praf, eliberat pe bază de reţetă de la medicul de familie

Conform reglementărilor, laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii: au mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării ca urmare a unor boli grave, şi anume TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză; au mame infectate cu HIV sau care fac tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consumă droguri, sunt dependente de alcool sau tutun, vicii care determină intoxicaţii ale copilului.

 

Categoriile de copii care au dreptul la gratuitate

De asemenea, au dreptul la gratuitate copiii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), din cauza absenţei laptelui matern. Potrivit legii, creşterea nesatisfăcătoare a copilului va fi consemnată în fişa de consultaţie medicală a acestuia, după evaluarea, de către medicul de familie/medicul specialist pediatru sau neonatolog, a tehnicii de alăptare şi a curbei ponderale.

Decizia privind acordarea laptelui praf se ia numai dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii: copilul nu a recuperat greutatea de la naştere după două săptămâni de viaţă; copilul cu vârsta cuprinsă între 0-8 luni creşte în greutate cu mai puţin de 500 g/lună; copilul cu vârsta mai mare de 8 luni creşte în greutate cu mai puţin de 250 g/lună; este vorba de un copil adoptat, aflat în familie de plasament sau cu mamă decedată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.300 de kilograme de lapte praf gratuit pentru sugari, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.300 de kilograme de lapte praf gratuit pentru sugari, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie mare ! trimis de
(16 mar 2012, 11:22:39
Atentie la aceste produse...la Radauti s-a dat lapte praf expirat...acum nu stiu daca toate cutiile erau expirate...cel putin cateva erau expirate !
2.   Abureli trimis de
(16 mar 2012, 14:10:35
La Radauti se da laptele praf in functie de cunostinte si pile.Am un copil mic nascut prematur si nu am primit nici un gram de lapte praf niciodata.Am cumparat tot laptele praf necesar plus retetele n au fost gratuite nici macar compensate.Intr un an de zile mi au dat gratuit 2 pastile de biseptol restul am cumparat tot.Asa ca lasati minciunile deoparte si faceti ciocolata mai departe din el doamnelor asistente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei