Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vatra Moldoviţei

Gaterul şi pensiunea primarului, luate cu asalt de o armată de autorităţi de control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adevărată mobilizare generală a autorităţilor de control a avut loc acum trei zile, vizate fiind afacerile primarului din comuna Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin. Edilul, ales primar în 2008, pe listele PD-L, s-a trezit luat la întrebări din toate părţile, poliţişti, comisari ai Gărzii Financiare, silvicultori, inspectori de muncă şi comisari de mediu descinzând la gaterul, respectiv la pensiunea familiei acestuia. 

 

După cum informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, miercuri, pe 6 aprilie, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice şi cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu specialiştii Inspectoratului de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţiei Silvice, comisari ai Gărzii Financiare, lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Gărzii de Mediu au efectuat o verificare la o societate comercială din comuna Vatra Moldoviţei. Scopul controlului, precizează poliţia, a fost prevenirea prelucrării şi circulaţiei ilegale a materialului lemnos, cât şi verificarea respectării altor prevederi legate de evaziune fiscală, muncă la negru ori legislaţia de mediu.

Controlul a avut o ţintă cât se poate de precisă. Gaterul şi pensiunea-restaurant din comună, ambele afaceri ale familiei primarului din Vatra Moldoviţei. Echipele de control au descins simultan la ambele societăţi, luând la puricat toate documentele, dar şi depozitele.

 

Nereguli în actele gaterului şi rachiu fără acte 

După câteva ore de control, administratorul firmelor, soţia primarului Virgil Saghin, a fost înştiinţat că va încasa două amenzi, în cuantum total de 30.000 de lei.

Prima amendă, de 10.000 de lei, a fost aplicată pentru că registrul de evidenţă a intrărilor / ieşirilor de materiale lemnoase nu era completat la zi. A doua sancţiune contravenţională, de 20.000 de lei, a fost dată de comisarii Gărzii Financiare, după ce a fost identificată cantitatea de 479 de litri de băuturi alcoolice (rachiu de casă şi palincă) pentru care nu existau documente de provenienţă. Ca măsură suplimentară, echipele de control au mai decis ca activitatea de comercializare a produselor alcoolice să fie suspendată pentru o lună de zile. Totodată, întreaga cantitate de alcool fără acte a fost confiscată, rachiul ridicat fiind evaluat la o valoare de 10.000 de lei.  

 

Amenda, mai mare decât încasările pensiunii

„Controlul a venit chiar în timp ce la pensiune se efectua o filmare a postului de televiziune Naţional TV. Era o coloană de maşini de se întrebau oamenii din sat dacă au venit să mă aresteze... Eu zic că ceea ce au găsit ei sunt lucruri minore. La gater au aplicat amendă de 10.000 de lei doar pentru că nu s-au completat patru foi în registru, atâta tot, nu e vorba de nici un metru cub de lemn lipsă. Apoi, alcoolul găsit era depozitat de o cunoştinţă la mine. Amenda de 20.000 de lei pe care au aplicat-o pentru această cantitate de alcool fără acte reprezintă mai mult decât toate încasările la pensiune pe acest an, asta e realitatea”, a relatat primarul Virgil Saghin.

 

O amendă plătită, alta contestată

Primarul a evitat să răspundă la întrebarea dacă acest control este „cu dedicaţie”. Cert este că echipele de control au venit în comună „chitite” doar pe afacerile familiei sale, iar de aici se pot naşte foarte multe semne de întrebare.

Virgil Saghin a arătat că afacerea cu gaterul este deschisă din anul 2000, iar pensiunea, realizată prin SAPARD, a fost inaugurată în 2006, deci înainte de a deveni primar, în 2008.

După ce a fost ales ca primar, afacerile familiei au fost preluate, cel puţin în acte, de soţia sa.  

Administratorul societăţii a decis să plătească doar amenda de 10.000 de lei (a achitat 2.500 de lei, în termenul legal de 48 de ore de la întocmirea procesului verbal), în timp ce pe cealaltă o va contesta în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaterul şi pensiunea primarului, luate cu asalt de o armată de autorităţi de control.
 Vizualizări articol: 1890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Gaterul şi pensiunea primarului, luate cu asalt de o armată de autorităţi de control4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 apr 2011, 11:05:45
Diferenţa radicală
Dintre tine şi şeful tău
Nu-i dată doar de şcoală
Aşa cum ai crezut mereu

I-ai dat busola’n mâna lui
Şi’ai vrea să-i iei locul , este ?
Şi-ai vrea să spui ...dar nu ştii cui
Că tu ( peste el ) eşti cu muult .. peste

Îţi faci curaj , îţi zici că poţi
Şi că trebuie ... TREBUIE
În faţă pe tine să te scoţi
Dar ...(of ! şi azi) laşitatea biruie
Poate mâine , sau poate .. nu (cine ştie ? ! )
2.   Repetitii trimis de
( 9 apr 2011, 11:06:54
Sintem invatati,controale ,arestari,.....etc,sa vada si romanul ca se misca ceva,Citi care au fost controlati si arestati au ramas in arest???FATADA si noi vedem stirea si ......tot asa raminem
3.   !!! trimis de
( 9 apr 2011, 17:47:58
bai primare de ce te miri dragule? cand ai pus zahar peste portocale ultima data ? vezi ca se aciduleaza fara ceva dulce si vezi ce patesti ! si ai grija ca vine 2012 an electoral si portocalele fara adaosuri nu merg .baga mana la buzunar si scoate firfireii ca altfel se apuca fluturasul de polenizat! asa va trebe culoare de c.acat
4.   RE ...NAPOLEON trimis de
( 9 apr 2011, 20:02:46
NU-I NEVOIE CA ACESTA SA PUNA ZAHAR PESTE POIRTOCALE DOMNUL FIIND UNA DIN PORTOCALELE STRICATE DIN ACEST BORHOT CARE  ☭ FONDURILE JUDETULUI CONTROLUL IN CAUZA ESTE O DIVERSIUNE IN TOATA REGULA.FAMILIA ACESTUIA DEJA IL VEDE IN VIITOR.......FACAND LEGI.
5.   Saraca tara bogata trimis de
( 9 apr 2011, 20:59:37
Amenzi usoare, prea usoare....
Pentru a se cunoaste mai bine aspectele este de mentionat faptul ca primaria Vatra Moldovitei detine cateva mii de ha de padure. Intreaga cantitate de masa lemnoasa este exploatata de catre firma d-lui primar si alte cateva firme acolite din localitate, care au cotizat (si inca cotizeaza) in campanie. Urmarile acestor taieri barbare se pot vedea de pe soseaua ce leaga Campulung-ul de Vatra (chiar deasupra primariei). amenda de 30.000....ha ha ha !!! Mare smecherie.......3-4 rabe de lemn. Intr-o singura zi paguba e recuperata.
6.   Apa de ploaie trimis de
( 9 apr 2011, 21:26:31
..de ce nu se face o ancheta la frumoasa noastra primarie unde pe vreme de criza primarul nostru achizitioneaza (in folosul comunei) un jeep nissan navara de de cateva zeci de mii de euro pe care il foloseste in scop persona(il parcheaza la adresa de domiciliu)?..sau cum inchiriaza primariei buldoescavatorul propietate personala cu cateva milioane pe ora la prestarea serviciilor in folosul comunei?..multe alte deturnari de fonduri din subventiile primariei pe terenurile aferente.?unde sunt banii?....fortza PDL-ului de c.a.c.a.t!
7.   Ups, trimis de
( 9 apr 2011, 22:02:13
nu pot sa cred, pdl-isti nu au spirit de haita ca oricare ailalti. democratia asta s-ar putea sa le dauneze in cutia aia cu voturi!
8.   Re BOGDANESCU trimis de
(10 apr 2011, 18:41:48
Asa suntem noi romanii ,dupa ce omul are un necaz ca a primit amenda mai mare decat incasarile pensiunii se gasesc d'astia ca tine sa toarne sare pe rana.
Daca te-ai legat de buldoexcavatorul primarului de ce nu ai spus si cat a lucrat acesta gratuit cand au fos inundatiile ? De ce nu spui si de ajutorul pe care in mod constant primarul il da oamenilor nevoiasi din comuna desi nu face din asta un titlu de mandrie.
De ce cand un om de valoare se ridica in fruntea unei comune sunteti carcotasi si il trageti in jos.
Pe tine ori te cheama Brodner si esti mustrat ca ai pierdut alegerile si "smantana" in fata unui om ca primarul actual sau ai ceva cu Vatra Moldovitei si cu oamenii de aici care si-au gasit dupa multi ani de cautari un om care sa-i reprezinte.
9.   Comentariu trimis de
(10 apr 2011, 19:13:06
Carcotasii ucraineni care sunt si intelectuali pe deasupra, in frunte cu poetii comunei ar trebui totusi sa vada adevarata realitate si stare a comunei in ziua de astazi( si pe criza se pot face multe daca esti un om cu inima alaturi de oamenii satului tau).Aceasta comuna, Vatra Moldovitei este o comuna de frunte printre celelalte din jurul ei.Acesti intelectuali spera ca aceasta portocala sa se transforme peste noapte in lamaie.Visati ca visati foarte frumos, dar de la portocaliu la galben este o diferenta de un ton de culoare, nu de o nuanta.Si domnul este cea mai coapta portocala din tot borhotul ala de care tot pomeniti, fara aceasta porocala se arunca tot borhotul si curgea pe santuri numai "caca" asa cum se pomeneste in ale comentarii rautacioase, dar asa pe santuri au crescut flori breeeeeeeeeee de la Palma mai la vale.Oameni buni, nu mai mancati 'caca' degeaba.Ati observat stimati cititori ai gazetei, ce vocabular au acesti intelectuali.Pe vremea lui Brodner erau unsi cu miere, iar acum saracii s-au murdarit de caca, dar au uitat ca acesta PUTEEEEEEEEE?????????/
10.   Comentariu trimis de
(10 apr 2011, 23:31:13
Controalele n-au fost doar la societatile primarului, ci si prin Moldovita,Dragosa sau Frumosu
11.   RE SCHUMACHER trimis de
(10 apr 2011, 23:46:18
DACA-I ASA DE CE A APARUT IN ZIAR DOAR PRIMARUL DIN VATRA MOLDOVITEI?reclama,diversiune, chestii ce nu-i sad bine unui om la locul lui.
12.   Fix pix trimis de
(11 apr 2011, 10:47:52
ba nebunilor..de unde acte de provenienta la rachiu de casa...daca e facut in casa?
13.   Fix pix ce voi vorbiti trimis de
(11 apr 2011, 21:31:01
dragi gospodari din vatra moldovitei de la alte pardide faceti si voi ce a facut acest primar incepand de la biserica pana la inundatii si drumuri si alte facilitati la toti necajitii din vatra moldovitei .ce rau va facut acest om sau ce au facut ceilalti primari si el nu a facut faceti o difereta intre actualul primar si ceilalti care au fost inaintea lui si nu mai mancati c.aca.de cate ori a fost nevoie de buldoescavator la dat la toata comuna si na avut nici o pretentie d la nimeni .uitativa fiecare la voi si dupa aceea sa vorbiti de el cu ce va suparat acest om?sa va fie rusine la cei care il critica si fac parte din alte partide !ganditiva bine ca a facut comuna si satele ce apartin comunei cum nau fost niciodata .rusine mareeeeeeeeeee!! criticati chiar omul vostru din comuna var trebui un primar strain sa va f... si sa va invete minte.rusine celor care il critica.prieteni rude si apropiati
14.   Deci: trimis de
(12 apr 2011, 02:29:30
se gaseste in sfarsit un primar cu inteligenta ,carisma initiativa .... suficiente calitati pentru a-l pune la zid! NU POATE FI CRITICAT!!! in afaceri a dovedit ce poate si a reusit sa arate tuturor ca este capabil sa puna in primara comunei la punct ,punand persoane tinere si calificate. suntem multi de partea d-voastra domnule pimar ! culoarea politica nu conteaza , ci spiritul de echipa de care a-ti dat dovada de cand v-am ales! sa auzim de bine!
15.   Raspuns la TRUFAN trimis de
(12 apr 2011, 10:27:05
Corect d-le Trufan, le-ar trebui un primar strain care sa-i f..... si sa vada atunci care e bun si care nu.Rusine stimati comentatori rautaciosi ai acestui articol din ziar, pt ca sunteti cetateni ai comunei, va criticati propriul primar, om al satului pe cate tot voi l-ati ales.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE NERECUNOSCATORILOR!!!!!!!!!!!! CEI CE CRITICA AU FOST SI EI LA RANDUL LOR AJUTATI DE ACEST DOMN PRIMAR.Nerusinatilor, NU ATI AVUT PUTEREA SA RECUNOASTETI NICIODATA CE A FACUT BUN ACEST OM PT VOI..Sunteti toti niste gunoaie!!!!!!!!!!!NISTE OAMENI FARA CARACTER, CARE EI NU POT TRAI CU BINELE, PT CA AU FOST OBISNUITI SA PRIMEASCA NUMAI DE POMANA.EGOISTILOR CE SUNTETI!!!!!!!!!!!!
16.   Din toate timpurile cel mai bun trimis de
(12 apr 2011, 21:49:15
aceste comentari rautacioase scrise catre domnul primar sunt scrise de niste oameni rai fara bun simt si fara scoala un om bun si cu mintea la cap nu scrie asa ceva de propriul lui primar din comuna care a ajutat pe fiecare care a avut nevoie de orice cei care ati scris aceste comentarii sunteti niste lasi mancatori de c... si care nu aveti ce face si sunteti facuti numai ptr a face rau oameni buni de alte pareri ganditiva ca faceti parte din comuna vatra moldovitei nu din mame curve facute la ibrik sa va fie rusine acest om la dat dumnezeu ptr a face numai binen si lucruri bune ptr comuna precum se vad si in toate satele din jur curve au fost si vor mai fii oameni au fost si vor mai fii dar ptr acest primar nu conteaza decat dreptate si adevar ptr locuitorii vatra moldovitei cei de varsta a doua si a treia si alti fatarnici lingusitori si analfabeti care nu stiti ce vreti de la viata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei