Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnale de alarmă pentru sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii au căzut de acord asupra câtorva simptome de multe ori ignorate, dar care ar trebui să ridice un semn de întrebare cu privire la starea de sănătate a unei persoane. Fiţi deci în alertă, iar în momentul în care constataţi prezenţa următoarelor semne clinice la dumneavoastră sau la copii mergeţi imediat la doctor.


Oboseala
Pentru mulţi părinţi, oboseala pare să fie o stare de fapt, pe care nici nu o mai bagă în seamă şi în legătură cu care nu îşi fac prea multe probleme. Poate fi adevărat, însă uneori oboseala cronică poate fi un semnal pentru o problemă mai gravă de sănătate. Dacă dormiţi la fel de mult, mâncaţi normal şi aveţi acelaşi program de lucru ca până acum, dar totuşi vă simţiţi mult mai obosit şi din ce în ce mai lipsit de energie, atunci poate fi vorba de o problemă de sănătate. Potrivit medicilor, aceste simptome pot fi semne ale unei game variate de boli, de la o simplă anemie sau deficienţă de vitamine şi până la cancer. Oboseala este modul organismului de a vă „spune” că se întâmplă ceva, deci ascultaţi cu atenţie.


Arsurile stomacale

Este o practică destul de obişnuită să luaţi un medicament împotriva acidităţii gastrice după un festin gastronomic, însă în cazul în care constataţi că aveţi nevoie de un astfel de tratament săptămânal, poate chiar de mai multe ori pe săptămână, mergeţi la doctor. Aciditatea stomacală frecventă poate provoca răni ale esofagului, acestea fiind principalul responsabil pentru apariţia cancerului esofagian. Medicul de familie vă poate prescrie un inhibitor al acidităţii, însă este important să vă faceţi analizele pentru a descoperi dacă există şi alte cauze care provoacă această aciditate gastrică - stresul, o alimentaţie dezechilibrată, supraponderabilitatea ori subponderabilitatea.

Aluniţele cu aspect ciudat
Dacă observaţi că pe corp v-a apărut o alună sau o pată cu o formă sau o textură ciudată, o vizită la dermatolog v-ar putea salva viaţa. Dacă în general alunele sau petele de pe corpul dumneavoastră sunt maro, dar observaţi una rozalie sau neagră ori de dimensiuni mult mai mari decât ar fi normal, atunci trebuie să fiţi în alertă. În plus, este cu atât mai important să fiţi vigilent în această privinţă cu cât incidenţa melanomului (o tumoare malignă a pielii, de origine pigmentară) a crescut cu 30 la sută în ultimii zece ani, cele mai grav afectate de această boală necruţătoare fiind femeile tinere.

Sforăitul
Poate că un cot „aplicat” în coastele partenerului este o metodă eficientă pentru a-l face să nu mai sforăie, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să nu rezolvaţi „corect” problema sforăitului. Acesta este un simptom al unei boli destul de serioase, anume sindromul de apnee în somn, mai precis, blocarea temporară a căilor respiratorii în timpul odihnei, tulburare care poate pune viaţa în pericol. Potrivit medicilor, persoanele care suferă de apnee au tensiunea arterială mai mare decât în mod normal şi prezintă un risc dublu de infarct şi depresie comparativ cu oamenii sănătoşi. Apneea în somn poate fi vindecată prin pierderea în greutate, iar pentru atenuarea simptomelor există măşti de respiraţie şi aparate dentare speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnale de alarmă pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 2202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Semnale de alarmă pentru sănătate5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei