Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii fluviali şi martimi, controlaţi în cadrul unei ample operaţiuni iniţiată de CE

Duminică, 10 Aprilie 2011 (16:33:47)

 Peste 2.500 de litri de produse petroliere, două tone de cereale, peste o sută de unelte de pescuit industrial, ţigări, băuturi alcoolice, obiecte vestimentare contrafăcute, o ambarcaţiune, şase motoare, au fost confiscate în cadrul operaţiunii "Danubius" a Serviciului Transporturi din IGPR.

Potrivit unui comunicat de duminică al Inspectoratului General al Poliţiei Române, la iniţiativa preşedinţiei ungare a Consiliului Europei au fost iniţiate, în prima jumătate a anului 2011, la nivel european, trei acţiuni majore pe căile de transport rutier, feroviar şi naval.

Astfel, poliţiştii de la Serviciul Transporturi au constatat 76 de infracţiuni, au aplicat o sută de sancţiuni contravenţionale, au găsit şase autoturisme şi două ambarcaţiuni ce figurau ca sustrase, fiind confiscate peste 2.500 de litri de produse petroliere, două tone de cereale, o ambarcaţiune, şase motoare, peste o sută de unelte de pescuit industrial, ţigarete, băuturi alcoolice şi obiecte vestimentare susceptibile a fi contrafăcute.

În domeniul siguranţei pe căile navigabile interioare, în porturile fluviale şi maritime a fost organizată operaţiunea "Danubius", Serviciul Transporturi din cadrul IGPR fiind desemnat să coordoneze acţiunea la nivel naţional.

Operaţiunea s-a desfăşurat în perioada 28 martie - 3 aprilie 2011 şi a urmărit creşterea siguranţei transportatorilor pe fluviul Dunărea, în porturile fluviale şi maritime, respectarea cadrului legal în materie vamală, combaterea contrabandei, a furturilor de ambarcaţiuni şi motoare, a migraţiei ilegale, traficul de fiinţe umane şi droguri, precum şi prevenirea şi combaterea criminalităţii din transporturile navale.

De asemenea, s-a urmărit eficientizarea activităţilor de control şi îmbunătăţirea cooperării între instituţiile de aplicare a legii, la activităţi participând poliţişti din cadrul IGPR-Serviciul Transporturi, Direcţia de Investigare a Fraudelor, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, precum şi lucrători de la Poliţia de Frontieră, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Autoritatea Navală Română.

Pe parcursul celor şapte zile ale acţiunii, echipele de control au efectuat 310 acţiuni şi controale, verificând peste 430 de nave şi ambarcaţiuni, 1.424 de autoturisme şi 132 de agenţi economici.

În urma acestor activităţi, oamenii legii au constatat 76 de infracţiuni, majoritatea vizând încălcări ale normelor legale referitoare la pescuit şi acvacultură, precum şi fapte de evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi uz de fals, încălcări ale Codului Vamal şi ale legii privind indicaţiile şi mărcile geografice şi au aplicat o sută de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au depistat şase autoturisme şi două ambarcaţiuni ce figurau ca furate şi au ridicat în vederea confiscării o ambarcaţiune, şase motoare, peste o sută de unelte de pescuit industrial, 2.524 de litri de produse petroliere, peste două tone de cereale, 130.520 de ţigarete, 56 de sticle de băuturi alcoolice şi 1.680 de obiecte vestimentare susceptibile a fi contrafăcute.

Valoarea estimativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării a fost de peste 330.000 de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii fluviali şi martimi, controlaţi în cadrul unei ample operaţiuni iniţiată de CE.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii fluviali şi martimi, controlaţi în cadrul unei ample operaţiuni iniţiată de CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei