Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Condamnare

Un an de închisoare, pentru bărbatul care a vrut să se arunce de la etajul II al Palatului de Justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care în august 2009 a ieşit pe unul dintre geamurile de la etajul al II-lea al Palatului de Justiţie Suceava şi ameninţa că se aruncă în gol a fost condamnat, zilele trecute, de Judecătoria Suceava, la un an de închisoare.

Cristian Popovici, în vârstă de 30 de ani, din comuna Moara, a fost dat pe mâna judecătorilor, nu pentru ameninţările sale că sare de la etaj, ci pentru că, după ce a fost convins să se dea jos şi să renunţe la planurile sale, suceveanul l-a lovit pe unul dintre jandarmi cu pumnul în zona feţei, provocându-i leziuni pentru care a necesitat aproximativ două săptămâni de îngrijiri medicale.

 

„A spus doar că vrea să anunţăm presa şi să sunăm la 112”

Pe 27 august 2009, în jurul orei 11:00, un bărbat a ieşit pe geamul din antecamera preşedintelui Curţii de Apel Suceava şi a început să strige la trecători.

„Eu eram pe hol şi l-am văzut că a intrat în viteză în încăpere, a dat jos un ghiveci cu flori şi, când am intrat după el, era deja în partea exterioară a geamului. A spus doar că vrea să anunţăm presa şi să sunăm la 112”, povestea la acea vreme Doina Fodor, prim-grefier al Curţii de Apel Suceava.

De la aproximativ 15 metri înălţime, bărbatul cu pricina, identificat ulterior în persoana lui Popovici, a fumat mai multe ţigări privind spre mulţimea de trecători şi forţe de ordine sosite să îl convingă să coboare.

După aproximativ o oră, Cristian Popovici a fost convins să se dea jos şi a explicat şi de a recurs la gestul său: „M-am urcat pe geam pentru că nu mi-au dat cartea de identitate la timp, că doar am plătit şi taxa de urgenţă”.

 

Despăgubiri de 6.300 de lei

Însoţit de jandarmi la sediul Biroului de Evidenţa Populaţiei Suceava, lui Popovici i s-a răspuns că documentul de identitate i-a fost eliberat, personal, în urmă cu două zile, pe bază de semnătură.

În acel moment, explică anchetatorii, tânărul a devenit din nou agresiv şi l-a lovit pe unul dintre jandarmi, Iulian Macovei.

Popovici a primit o amendă de 500 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, potrivit prevederilor Legii 61/1991, şi i s-a făcut dosar penal pentru ultraj, fiind dus la Secţia de Psihiatrie din Burdujeni, în vederea unui consult de specialitate.

Judecătorii au decis ca Popovici să-i plătească jandarmului pe care l-a agresat 1.300 de lei, reprezentând daune materiale, şi 5.000 de lei, daune morale.

Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un an de închisoare, pentru bărbatul care a vrut să se arunce de la etajul II al Palatului de Justiţie.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un an de închisoare, pentru bărbatul care a vrut să se arunce de la etajul II al Palatului de Justiţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei