Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică

Specialiştii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri infirmă acuzele lui Nechifor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specialiştii Direcţiei Judeţene de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava infirmă acuzaţiile liderului PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a sesizat faptul că preţurile la care vor fi modernizate şapte drumuri prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii sunt cu mult peste cele reale. Într-un comunicat al Direcţiei de Drumuri din cadrul CJ Suceava se arată că, iniţial, indicatorii tehnico-economici au fost stabiliţi în urma întocmirii studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice realizate în perioada 2007 – 2008.

„O parte din aceste documentaţii au fost întocmite de firme aparţinând unor consilieri PSD, cum ar fi DJ 174  Panaci – Glodu, DJ 177 B  Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani, DJ 208 A Suceava – Dolhasca. Indicatorii tehnico-economici sunt compuşi din valoarea totală a obiectivului şi valoarea de construcţii - montaj. Spre exemplificare, pentru drumul judeţean 174, km 22+000 - 26+000 Panaci – Glodu. Indicatorii iniţiali au fost: valoarea totală a fost de 7.488.000 de lei, din care construcţii plus montaj 6.663.000 de lei, fără TVA, rezultând 1.665.750 de lei/km. Diferenţa dintre valoarea totală şi valoarea de construcţii-montaj include sumele calculate de proiectant aferente proiectării, suma destinată verificatorilor de proiect şi diriginţilor de şantier, sume pentru taxe, avize şi acorduri. Valoarea calculată de proiectant pentru construcţii şi montaj include suma destinată execuţiei lucrărilor de bază, drumuri, şi suma pentru organizarea de şantier. Această valoare este ulterior supusă licitaţiei publice, în vederea atribuirii contractului de execuţie”, se arată în comunicatul de presă.

 

Prin PNDI ar urma să se modernizeze şapte drumuri judeţene

În acelaşi document se mai precizează că în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean s-a supus aprobării plenului o valoare totală de 9.076.000 de lei, din care construcţii montaj 5.974.000 de lei fără TVA, preţul pe kilometru fiind de 1.493.500 de lei. „Comparând sumele se observă că valoarea totală a investiţiei a crescut datorită costurilor aferente creditului care urmează a fi angajat de Guvern, iar valoarea de construcţii-montaj, care va sta la baza procedurii de licitaţie, s-a diminuat”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri, avându-se în vedere standardele de cost, un kilometru de drum judeţean are valoarea de 1.397.894 de lei, fără TVA. În comunicatul de presă se mai precizează că diferenţa până la valoarea estimată de proiectant o reprezintă valoarea aferentă lucrărilor de artă, poduri, podeţe, ziduri de sprijin şi apărări de maluri. „Costul aferent creditului, în cuantum maxim de 35% din valoarea totală a investiţiei, reprezintă dobânda pe zece ani, deci 3,5% pe an, comparat cu dobânda de 6% pe an, care se plăteşte pentru creditul programului <Utilităţi şi mediu>”, se mai spune în comunicat.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), în judeţul Suceava ar urma să se realizeze lucrări de modernizare a drumurilor judeţene Grădiniţa – Coşna, Panaci – Glodu, Panaci – Bilbor, Frasin – Ostra, Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani, Suceava – Dolhasca şi Mitocu Dragomirnei – Mănăstirea Dragomirna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialiştii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri infirmă acuzele lui Nechifor.
 Vizualizări articol: 1947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Specialiştii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri infirmă acuzele lui Nechifor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 apr 2011, 11:36:02
Din ce-a fost şi nu mai este
A rămas un imens .. nimic
E atât de .. româneşte ?!
Încât e greu (orice ) să zic

Îi bâţâie balamalele portocalii
Lui Flutur & company
Sunt (pardon ) ca furunculii
Care nu-s necesari dar dor , ştii ?
2.   Comentariu trimis de
( 9 apr 2011, 11:38:15
Și ”SPECIALIȘTII” trebuie sa TRAIASCA...Bine!
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 9 apr 2011, 22:05:01
esti exact cum esti! sper ca mai ai in casa o oglinda.
3.   Specialistiiiii trimis de
( 9 apr 2011, 16:05:10
d-le Coman de ce nu scrieti de si despre marea numire in functia de director general la s.c. Drumuri si Poduri s.a. a marelui maistru mecanic Susnovici ??????? Marea salvare a acestei societati aflata in colaps ,,binecuvantat,, de c.j. pare sa vina , in opinia lor, de la acest c.c.t pe nume susnovici mare maistru mecanic cu diploma obtinuta in urma unei deosebite colaborari cu p.c.r. Susnovici M. mare pupator si lingau a tuturor regimurilor , uns ca director general la s.c dp arata clar in ce hal fara de hal a ajuns Romanica noastra. RUSINEEEEE guvernanti cu culoare de cacaaprins.
4.   Directia de drumuri si poduri are specialisti?? trimis de
( 9 apr 2011, 23:08:29
Nu pot crede in ruptul capului ca aceasta directie are specialisti... iar daca totusi are, sunt cu sigurata specialisti in orice dar nu consstructii de drumuri si poduri... De luat bani degeaba , s-a mai auzit dar sa mai pretinzi ca esti si '' specialist '' in meseria asta, aduce rusine tagmei... Daca vreti sa ma contraziceti, mergeti va rog pe drumul de la Falticeni spre Dolhasca, drum aflat in reparatie pe tronsonul Falticeni- Arghira, in noiembrie 2010.. Va pot spune sigur (ca personal imi rup masina zilnic pe acolo) ca din 5 ianuarie avea gropi noi... pe care le puteti vedea adancite si mult marite si acum... mai mult s-a trantit un pod peste Somuz la Ciorsaci, pentru care mi-am rupt masina doua luni si pe la Tarna Mare in noiembrie si decembrie 2010.. Si am auzit ca este facut gresit si iar trebuie sa o luam de la capat... pe banii nostri, nu?? Drumurile sunt ale ''specialistilor de cacao" iar banii pierduti sunt ai nostri... Ce fel de ingineri, de specialisti sunt astia? Presa, va rog sa ne ajutati... Mai intrebati-i dv. ca noi nu avem succes, pe banii cui isi fac ei de cap si se cheama specialisti? Specialisti in ce?
5.   Uitam... trimis de
( 9 apr 2011, 23:28:31
Pe aceasta cale il invit pe D/l Flutur sa se edifice singur cu privire la calitatea lucrarilor firmei lui de drumuri si poduri .. Poate mai vine pe la Basarabi in vizita... de campanie electorala, ca nu e mult si suntem indata in 2012 si iar trebuie sa se plimbe prin judet... Va invit pe toti cei interesati sa vedeti cum arata un drum reparat cu surle si trambite in noiembrie 2010 - ACUM! As vrea ca niste ingineri de astia ''speciali'' sa ne explice si noua daca tot au lucrat in noiembrie, ce trebuia sa fie acum acolo?? As vrea sa stiu, daca banii s-au dus in buzunarul prestatorului de servicii bineinteles, nu face nimeni o receptie a lucrarilor, nu intreaba nimeni de un termen de garantie al unei lucrari?? Eu inteleg ca materialele sunt proaste, dar alea furate si puse prin curtile lor tin foarte mult timp... La ei acasa sunt foarte bune... De ce doar pe drumurile publice tin mai putin? Cum va explicati? Monitorule, AJUTA-NE! Si cand s-au demarat lucrarile in noiembrie trecut tot tu ne-ai ajutat! Dupa ce ai publicat un articol despre necesitatea stringenta de reparare a drumului Falticeni- Arghira, Flutur a trimis echipa de lucru incoace... Te rog, Monitorule, acum intreaba-i tu putin - pentru noi, daca se fac sau chiar ar trebui sa lucreze... de calitate... Cine stie, poate oamenii sunt nevinovati! Atunci cand gafeaza poate de fapt asa TREBUIE sa faca, cine stie?? Altfel nu pot sa-mi explic slaba calitate a lucrarilor si neimplicarea, nepasarea celor care ar trebui sa fie interesati de binele cetateanului... Pentru ca - ce nu stiu politicienii nostri, ei sunt in slujba cetateanului si nu invers!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei