Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Afaceri necurate, în halate albe

Medici anchetaţi pentru pensionări fictive pe caz de boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 13 percheziţii au fost efectuate în cursul zilei de ieri, iar câteva sute de dosare de pensionare pe caz de boală au fost luate la verificat de ofiţeri de la Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în cadrul unei acţiuni coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Din informaţiile pe care le deţinem, e vorba de un dosar penal în care sunt vizate mai multe cadre medicale din municipiul Suceava, ale căror parafe ar figura pe documente, certificate de încadrare în grad de handicap, în care au fost trecute boli imaginare.

În cursul zilei de ieri, la cererea procurorilor, au fost luate sute de dosare şi documente de la policlinica din Areni şi fosta policlinică instrustrială, precum şi de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap.

Contactat telefonic, ieri după-amiază, preşedintele comisiei, medicul specialist Valeriu Mitrea, a declarat că nu ştie nimic de nici o astfel de acţiune şi că nu a fost anunţat că poliţia şi Parchetul au luat la verificat teancuri de dosare de pensionare pe caz de boală.  

Surse judiciare ne-au mărturisit că anchetatorii au deja câteva cazuri concrete de falsuri făcute şi vor să vadă câte pensionări fictive găsesc şi în celelalte dosare luate la verificat.

O parte dintre percheziţii, susţin aceleaşi surse, au vizat atât domiciliile unor cadre medicale, cât şi ale unora dintre sucevenii care au beneficiat de pensionări fictive.

La acţiunea de ieri, au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

 

Medicii care pensionează ilegal pe caz de boală rămân fără drept de liberă practică

În octombrie 2010, Guvernul a decis ca medicii care vor semna dosare de pensionare pe caz de boală despre care se constată ulterior că au fost încheiate nejustificat vor rămâne fără drept de liberă practică.

În judeţ, ultimul control derulat la solicitarea Prefecturii a arătat că 283 de suceveni deţin concomitent permis de conducere auto şi certificat de handicap vizual grav sau accentuat. Handicap vizual grav înseamnă că persoana respectivă nu vede până în doi metri, respectiv că vede cu a 30-a parte a fiecărui ochi, iar handicap accentuat înseamnă că nu vede la patru metri sau vede cu a 12-a parte din ochi. Nici măcar gradul mediu de handicap vizual nu este compatibil cu calitatea de şofer, deoarece acesta se acordă dacă omul nu vede la şase metri distanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici anchetaţi pentru pensionări fictive pe caz de boală.
 Vizualizări articol: 6021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 16 voturi
Medici anchetaţi pentru pensionări fictive pe caz de boală4.3516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   _ trimis de
( 9 apr 2011, 14:20:56
am auzit multe persoane ca au platit la doctori sa "ii faca bolnavi" de diferite boli pt. a lua pensie.Pe multi ii auzeam ca strang bani pt. doctor pentru motivul de mai sus dar nu stiu cu cat se "cumpara" ,o boala.
2.   Fff bine trimis de
( 9 apr 2011, 15:02:47
ar face bine ca cei care investigheaza cazurile de pensionare sa`i verifice si pe cei din bazar.jumatate dintre bazaristi sunt pensionati pe caz de boala,au vile,masini tari si toti sunt pensionati cu drept de munca de 4 ore,stiti ce spun:banii din pensie ii pun pe card si vara pleaca in concedii in strainatate.de aia nu are ursul coada si vulpea o are prea lunga,ei si`au permis sa dea 25-30 milioane pt o pensionare iar cei care chiar au dreptul(alde burlacu de la salcea) si nu au avut cu ce deschide usa doctorilor stau si se uita si se minuneaza ce a ajuns tara asta
3.   Ceva arestari? trimis de
( 9 apr 2011, 15:41:24
Poate ca este timpul si pentru asa ceva.
Dar daca evazionisti de miliarde de lei, tot din domeniu si tot locali, stau bine merci fara nici o grija, nu cred ca in acest caz se va rezolva mare lucru....
4.   Verificare competenta ! trimis de
( 9 apr 2011, 15:43:32
Este o perioada grea si nu sunt fonduri suficiente pentru a acoperi necesarul in ceia ce priveste pensia . Intradevar daca se descopera ca sunt acte false , intocmite de medici , trebuie sanctionat conform legilor in vigoare . In alta ordine de idei as spune ca sunt foarte multi bolnavi care nu mai pot munci , dar nu indeplinesc conditiile de pensionare si recurg la pensionare pe caz de boala . Sunt convins ca medici nu dau acordul pentru o persoana perfect sanatoasa si apta de munca sa fie pensionata pe caz de boala . Verificarile care se fac ar trebui sa fie girate de medici specialisti ,altfel se va ajunge la nedreptati .
5.   PT MODERAT trimis de
( 9 apr 2011, 17:15:48
DUPA COMENTARIU TAU SIGUR ESTI VREUN MEDIC CU MUSCA PE CACIULA.NU-MI SPUNE MIE CA UN DOCTOR NU`SI PUNE PARAFA PE DOSARUL DE PENSIONARE A UNUI PACIENT SANATOS TUN CAND STIU PERSOANE CARE NU AU NIMIC SI PAPA PENSIE DE BOALA DE PRIN 95 INCOACE.PERSOANE CARE LA COMISIE PUN BANI IN DOSARUL CU ANALIZE SI SE MAI PRELUNGESTE PENSIA.CORB LA CORB NU`SI SCOATE OCHII
6.   Dar despre "orbii" cu permis de conducere... trimis de
( 9 apr 2011, 18:00:57
Am ajuns sa fim o natie de asistati social si pensionari pe caz de boala. Sunt mii de asa zisi "orbi" care iau o multime de bani lunar. Ar fi bine sa vedem MACAR cativa medici lasati fara 'obiectul muncii" in urma acestor anchete ( ceea ce pare greu de crezut...)
7.   Dictatura portocalie trimis de
( 9 apr 2011, 19:21:19
O sa ajungem cu DNA-ul lui Base si micul Ceausescu local zis Flutur o natie in care doar ei au dreptul sa zica cine e bolnav si cine nu. Posibil sa se fi facut si afaceri cu astfel de chestii, dar e mult mai ingrijorator de ce nu ciripesc "sursele" sau poate trebuia sa zic KOVESI, despre cazul IORDACHEL. Ati uitat deja de madam? E aia cu retetele si era directoare. Da' nu stiti de ce? Pentru ca e PDL-ista si e nashpa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei