Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mobilizare

Peste 500 de voluntari au făcut curat în parcul Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O amplă acţiune de ecologizare a parcului Şipote, din centrul Sucevei, a avut loc ieri dimineaţă, când peste 500 de oameni, de toate vârstele, au lucrat cot la cot pentru a strânge gunoaiele aruncate pe spaţiul verde, pentru a curăţa aleile, a desfunda rigolele şi canalele pârâului, dar şi la toaletarea spaţiilor verzi.

Acţiunea de salubrizare a parcului dendrologic Şipote, iniţiată de Primăria Suceava şi Direcţia Silvică Suceava, a beneficiat de un sprijin consistent din partea Şcolii Creştine Filadelfia, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina”, dar şi a firmelor de salubrizare Rosal şi Diasil.

 

Sute de oameni, mobilizaţi pentru a face curăţenie în parcul Şipote

Cei 300 de elevi ai Şcolii Filadelfia au primit mănuşi de protecţie şi saci pentru gunoi, după care, cuprinşi de entuziasmul specific vârstei şi încurajaţi de razele de soare ce se strecurau printre ramurile încă golaşe, s-au împrăştiat în parc, cu culegând gunoaiele aruncate cu nepăsare de alţii.

Un ajutor demn de apreciat a fost dat de cei o sută de angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Suceava şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina”, conduşi de inspectorul-şef, colonelul Ion Burlui, care au adunat gunoaiele de printre copaci, au tras la marginea drumului crengile rupte de copaci, au desfundat canalele de pe lateralele aleilor, umplând cu repeziciune sacii de gunoi care le-au fost repartizaţi.

“Am răspuns chemării municipalităţii pentru a veni în sprijinul populaţiei, prin ecologizarea parcului. Suntem aproximativ o sută de militari, dar facem treabă alături de cei mici şi cei mari, iar cine vrea să ajute poate veni în continuare.

Vrem să facem din această zonă din nou ceea ce a fost pe vremuri, un loc în care turiştii şi localnicii veneau cu plăcere”, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina”.

În acest timp, angajaţii Direcţiei Silvice Suceava, inclusiv conducerea instituţiei, precum şi personalul Ocolului Silvic Pătrăuţi au curăţat zona platoului Cetăţii de Scaun, după ce, de la începutul săptămânii şi până acum, au efectuat mai multe acţiuni de salubrizare a parcului dendrologic.

 

Nouă maşini încărcate cu gunoi, adunate din parcul Şipote

Toate gunoaiele adunate de voluntari din parcul Şipote au fost încărcate în remorci de angajaţii Rosal şi cei ai Diasil, care au avut misiunea de a mătura aleile parcului şi de a îndepărta vegetaţia uscată.

“Este o acţiune reuşită, la care participă 600 de elevi ai Şcolii Creştine Filadelfia, din care 300 au venit aici şi 300 fac curat în zona Zamca, o sută de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 50 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava, 50 de angajaţi ai Rosal şi 10 angajaţi ai firmei de salubrizare Diasil. Anul trecut a fost o desfăşurare de forţe la fel de mare, dar, din păcate, curăţenia nu s-a menţinut. Societăţile comerciale alăturate parcului au venit şi au făcut curăţenie pe spaţiile verzi, unde erau depozitate multe ambalaje care proveneau de la ei, plus că au promis că vor fi mai atenţi pe viitor, în sensul că vor curăţa mai des coşurile de gunoi şi vor securiza containerele de gunoi, să nu mai împrăştie vagabonzii gunoiul peste tot.

Parcul nu este al Primăriei Suceava, de aceea nu putem face periodic curăţenie în el, dar el este în municipiu şi de aceea ne implicăm. Sperăm ca în termenul cel mai scurt să reuşim să-l trecem în administrarea municipiului Suceava şi să putem investi în infrastructură – de la refacerea  scărilor, trotuarelor, la cel al iluminatului public”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care a condus acţiunea de salubrizare de ieri.

În total, la finele acţiunii, din parcul Şipote au fost ridicate nouă remorci pline cu gunoi şi resturi vegetale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de voluntari au făcut curat în parcul Şipote.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 500 de voluntari au făcut curat în parcul Şipote5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curatenie trimis de
( 9 apr 2011, 11:50:36
am inteles, mare actiune voluntara, vad ca au fost elevi, Rosal si altii, dar unde sunt cei care primesc ajutoare sociale?
persoane tinere, sanatoase, care nu muncesc nimic si primesc ajutoare, stau acasa si rid de cei care muncesc....unde sunt astia? cum le da dl.Lungu ajutoare si pt. ce?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei