Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2011 - Anul XVI, nr. 83 (4681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

47.000 de contribuabili suceveni şi-au plătit taxele şi impozitele locale până la 31 martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reducerile oferite la început de an pentru plata anticipată a taxelor şi impozitelor locale a atras un număr mare de contribuabili la ghişeele Primăriei Suceava.

Astfel, până pe 31 martie, dată limită pentru acordarea bonificaţiilor la plata taxelor şi impozitelor pe terenuri şi clădiri, 47.000 de contribuabili suceveni s-au prezentat pentru a-şi achita total sau parţial obligaţiile financiare către municipalitate.

Aceştia reprezintă 65% din totalul contribuabililor suceveni, care reprezintă 72.000 de persoane fizice şi juridice.

Persoanele fizice care au plătit anticipat impozitul pe terenuri şi clădiri au beneficiat de o reducere de 10%, iar cele juridice, de o reducere de 5%

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute, cu atât mai mult cu cât, în ciuda crizei, încasările au fost mult mai mari decât anul trecut.

“În total, anul acesta veniturile proprii sunt cu 12% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Taxele pe proprietate, la care s-au  acordat bonificaţii, ne-au adus cele mai mari încasări. Astfel, încasările din taxe şi impozite la persoane fizice sunt cam de 12.178.121 de lei în 2011, faţă de 9.270.515 lei în 2010, în vreme ce la persoane juridice, încasările sunt de 7. 827.419 lei în 2011, faţă de 5.331.422 de lei în 2010”, a declarat Ion Lungu.

Cu toate acestea, veniturile de care dispune municipalitatea suceveană la finele primului trimestru sunt doar cu puţin peste 100.000 de lei mai mult ca anul trecut, pentru că s-au primit mai puţini bani de la bugetul de stat.

“Strategia primăriei rămâne cea de a atrage cât mai multe venituri proprii, de a lărgi baza de impozitare şi de a păstra taxele la acelaşi nivel, pentru că de cinci ani, acestea nu au fost mărite”, a adăugat Lungu.

Ca element de noutate, anul acesta, 1.300 de contribuabili suceveni şi-au plătit taxele şi impozitele direct la ghişeul primăriei, cu cardul, această facilitate fiind disponibilă odată cu montarea de POS-uri, printr-o colaborare a municipalităţii cu Banca Transilvania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 47.000 de contribuabili suceveni şi-au plătit taxele şi impozitele locale până la 31 martie.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
47.000 de contribuabili suceveni şi-au plătit taxele şi impozitele locale până la 31 martie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O minune ceva? trimis de
( 9 apr 2011, 14:36:43
D-le primar acum in preajma sarbatorilor de Paste poate puteti sa prelungiti perioada pentru acordarea bonificaţiilor la plata taxelor şi impozitelor pana la sfr. lunii aprilie. Multumesc oricum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei