Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberi din nou

Vicovenii acuzaţi de sechestrare au stat doar o noapte în arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cei patru tineri din zona Vicov acuzaţi că au sechestrat un alt tânăr, blocându-i maşina în trafic, bătându-l şi urcându-l cu forţa în autoturismul lor, la o „plimbare”  de aproximativ o oră, au stat doar o noapte în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, deşi poliţiştii şi procurorii au cerut să fie arestaţi preventiv.

Alexandru Galan, în vârstă de 21 de ani, din Vicovu de Jos, şi Sergiu Schipor, de 21 de ani, Ioan Bahnean, de 24 de ani, şi Ioan Ilaş, de 25 de ani, toţi trei din Vicovu de Sus, au fost aduşi, ieri, cu cătuşe pe mâini, în faţa magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi după ce, marţi după-amiază, primiseră ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor patru a fost respinsă de judecătorii rădăuţeni, care au decis că învinuiţii pot fi cercetaţi şi în stare de libertate. Judecătorii le-au interzis celor patru să părăsească, pe perioada cercetărilor, localitatea de domiciliu fără încuviinţarea organelor de anchetă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au anunţat, ieri, că nu vor face recurs împotriva deciziei de respingere a propunerii de arestare preventivă.

 

Şofer blocat în trafic, bătut şi luat cu forţa într-o „plimbare”

Episodul sechestrării s-a petrecut luni (31 ianuarie a.c.), în jurul prânzului, când, pe strada Obcini din Vicovu de Sus, un autoturism Volvo a blocat în trafic un autoturism Dacia Logan. Acesta din urmă era condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, Constantin Schipor, care a fost tras din maşină de Sergiu Schipor şi lovit de acesta cu o rangă în zona picioarelor.

Sergiu Schipor, împreună cu Ioan Bahnean, a povestit tânărul sechestrat, l-au urcat cu forţa pe bancheta din spate a autoturismului Volvo, la volanul căruia era Alexandru Galan şi în care se mai afla şi Ioan Ilaş.

Victima a fost „plimbată” aproape o oră cu maşina agresorilor  prin Vicovu de Sus, Gălăneşti, lunca râului Suceava, după care trei dintre agresori au rămas la domiciliul unuia dintre ei, iar cel de-al patrulea a plecat să-l ducă pe Constantin Schipor înapoi la maşina sa.

În drumul spre Loganul lui Constantin Schipor, şoferul autoturismului Volvo a fost oprit de un alt Logan, cel al poliţiei.

Deşi nu se cunoaşte un  motiv anume al sechestrării, tinerii implicaţi fiind muţi în această privinţă, prin Vicovul de Sus circulă zvonul că acest caz ar avea legătură cu contrabanda cu ţigări din zonă şi neînţelegerile financiare dintre membrii grupărilor implicate în această activitate infracţională.

Trei dintre cei patru tineri sunt cercetaţi, pe lângă lipsire de libertate în mod ilegal, şi pentru ameninţare, conducere de auto pe drumurile publice fără permis de conducere ori cu permisul suspendat, precum şi încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere auto. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicovenii acuzaţi de sechestrare au stat doar o noapte în arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 1798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vicovenii acuzaţi de sechestrare au stat doar o noapte în arestul poliţiei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei