Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perspective

După comasare, personalul medico-sanitar de la Spitalul din Humor nu va fi disponibilizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Personalul medico-sanitar de la Spitalul Municipal din Gura Humorului, care până la 1 aprilie va trece în componenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, nu va fi disponibilizat. În schimb, nu sunt excluse restructurări în rândul angajaţilor TESA.

„Noi avem pe unele specialităţi posturi vacante, dar, în acelaşi timp, avem posibilitatea ca, abordând normativul minim de personal medico-sanitar la numărul de paturi, să-i absorbim şi pe cei de la Humor. Nu ştiu, însă, cum vom face cu personalul administrativ”, a declarat ieri, managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu.

 

Secţii şi compartimente desfiinţate, la Humor

El a adăugat că, deocamdată, se caută variante de comasare, care vor fi discutate cu autorităţile locale din Humor şi, în cele din urmă, propuse Consiliului Judeţean, spre aprobare. Potrivit managerului Rîmbu, unificarea ar putea duce la dispariţia unor secţii şi subsecţii de la Spitalul din Humor, care vor fi practic absorbite de Spitalul Suceava, deoarece unele secţii şi compartimente de la Humor se regăsesc şi în structura organizatorică a Spitalului Suceava şi nu se justifică păstrarea lor din punct de vedere financiar. Totuşi, directorul Rîmbu s-a declarat rezervat în ceea ce priveşte majorarea numărului de paturi la Spitalul Suceava, după preluare.

„La Humor, la Neonatologie, sunt şase paturi. Este o secţie cu risc crescut, ce  nu poate fi coordonată de la distanţă. Aşadar, există probabilitatea ca ea să fie comasată cu cea de la Suceava, dar fără a mări numărul de paturi”, a explicat Vasile Rîmbu, care a subliniat că în luarea unor astfel de decizii se va ţine cont şi de indicele de complexitate a cazurilor din secţii.

 

Secţii de la Suceava, mutate la Humor

Managerul Vasile Rîmbu a mai spus că, pe de altă parte, după comasarea dictată de Ministerul Sănătăţii, o parte din secţiile de la Spitalul Suceava ar putea fi mutate la Humor, iar una dintre acestea ar fi cea de Geriatrie şi Gerontologie. De asemenea, unificarea nu exclude nici posibilitatea ca Spitalul din Humor să fie transformat într-o secţie de îngrijiri paleative, destinată pacienţilor în stadii finale de boală.

„Astfel eviţi internarea unor bolnavi care nu au şanse, blocarea paturilor şi imposibilitatea de a-i interna şi îngriji pe alţii. Atunci, în secţiile cu acest profil, şi finanţarea este mai bună, dar şi calitatea actului medical, întrucât atenţia cadrelor medico-sanitare este concentrată strict pe aceşti bolnavi”, crede Vasile Rîmbu.

În ceea ce priveşte urgenţele, Vasile Rîmbu apreciază că, după comasare, la Humor ar putea funcţiona în continuare o cameră de gardă.

 

“Nu ne permitem să ţinem nişte secţii neperformante”

„Ca să mai înfiinţăm acolo o unitate de primire a urgenţelor este cam dificil, pentru că legislaţia prevede medici urgentişti, iar noi nu avem suficienţi nici la Suceava. Deci, probabil, va rămâne camera de gardă care să facă trierea cazurilor. În situaţia în care nu mai rămâne nici o secţie acolo, se va aborda varianta ambulatoriilor, care să rezolve cazurile uşoare, ce pot fi tratate la domiciliu, şi să le trimită pe celelalte la Suceava”, a spus Vasile Rîmbu.

El a subliniat că discuţiile sunt de-abia la început şi trebuie de văzut şi ce-şi doreşte comunitatea din Humor, mai ales că nu este exclus ca primăria sau Consiliul Local să vrea să păstreze acolo anumite specialităţi şi, în consecinţă, să le finanţeze.

“Cert este că nu ne permitem să ţinem acolo nişte secţii neperformante din punct de vedere al cazuisticii sau complexităţii cazurilor rezolvate, pentru că ne afectează pe noi în finanţare”, a conchis Vasile Rîmbu.

Spitalul din Gura Humorului are 113 paturi, dintre care 35 de Medicină Internă, 15 de Obstetrică-Ginecologie, câte şase de Neonatologie, Neurologie şi Gastroenterologie, 20 de Pediatrie, zece de Chirurgie şi 15 de Medicina Muncii - cu pavilion separat la Frasin, în care sunt tratate bolile profesionale şi a căror finanţare este asigurată de Ministerul Muncii. Spitalul din Humor are 127 de angajaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După comasare, personalul medico-sanitar de la Spitalul din Humor nu va fi disponibilizat.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
După comasare, personalul medico-sanitar de la Spitalul din Humor nu va fi disponibilizat3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vindeti tot... trimis de
( 3 feb 2011, 12:26:45
Cred ca daca vi se cere sa va vindeti mamele si copii nu ati sta pe ganduri, inchideti tot si hai sa plecam unde este mai cald, care o sa fie bolnav macar mai are sanse la morga ca e proaspat renovata. Hotilor si purtatorilor de interese.
2.   Comentariu trimis de
( 3 feb 2011, 13:02:04
invitam presa locala sa faca un repotaj despre starea DEPLORABILA in care se afla spitalul din Frasin.
3.   Rimbu , e (ne)pregatit trimis de
( 3 feb 2011, 15:55:17
ieri Rimbu declara ca e pregatit si azi declara ca : "Nu ştiu, însă, cum vom face cu personalul administrativ"
Frate cum faci cu personalul administrativ ?
UDMR-isti din Ministerul sanatatii nu sau gindit ca totusi un spital are minim nevoie de BUCATARIE , MAGAZIE , PAZA ???!!??!?! Masa o aduci de la Suceava cu masina ? Angajezi firma de cathering , pe ce bani ? Paza spitalului , trebuie asigurata ?! Magazia , pai minunatul minister trimite vaccine si alte prostii , iar daca ai bucatarie proprie unde tii alimentele ? in frigiderul asistentelor .
4.   Dar mai exista? trimis de
( 3 feb 2011, 17:06:32
Spitalul de boli profesionale din Frasin, din cate stiu, nu mai exista, este mutat in fosta cladire a maternitatii din Gura Humorului. Cel putin asa am auzit de la oameni ce periodic erau internati acolo. Se pare ca acea cladire cu tot cu teren a fost luata (castigata?) de Fondul Bisericesc din Bucovina, asociatia aceea atat de contestata care a castigat si nu stiu cate sute de mii de hectare din padurile Bucovinei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei