Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Problemă serioasă

Trecere de pietoni capcană pentru copii, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Zeci de părinţi din cartierul Iţcani al municipiului Suceava, care locuiesc pe strada Grigore Alexandru Ghica, la ieşirea spre Rădăuţi, stau zilnic cu frica în sân, trecerile de pietoni din zonă fiind adevărate capcane pentru copiii lor care merg la o grădiniţă din zonă. Pe locul marcat din faţa Tipografiei Celestin se petrec periodic accidente grave. Oamenii din zonă cer, pe bună dreptate,  amenajarea urgentă a unui semafor ori măcar amplasarea unor „cocoaşe”.

Chiar acum două zile, în zona acestei treceri de pietoni s-a produs un accident grav. Un copil în vârstă de 7 ani a fost lovit violent de o maşină care venea dinspre Rădăuţi, având mare noroc că a scăpat cu viaţă. Pe aceeaşi trecere, în ultimii doi ani s-au mai petrecut trei-patru accidente de acelaşi gen, plus unul mortal. În majoritatea au fost implicaţi copii.

„Ca mamă trăiesc zilnic cu frica în sân. Mai sus de trecere, la vreo două sute de metri, este grădiniţa la care învaţă copiii de aici, din cartier. Toţi traversează pe la această trecere, maşinile au mare viteză şi nu opreşte nimeni. Anul trecut, băiatul meu de 5 ani a fost accidentat când traversa”, şi-a spus necazul Magdalena Schmit, o femeie care locuieşte în zonă.

 

De ce este periculoasă această trecere de pietoni

Nemulţumirea ei este a tuturor oamenilor din zonă. Pe strada Grigore Alexandru Ghica există o succesiune de patru treceri de pietoni, iar aceştia cer ca măcar cea din faţa Tipografiei Celestin, cea mai periculoasă, să fie amenajată.   

„Maşinile nu opresc, e foarte periculos, mai ales că este şi grădiniţă aici şi sunt mulţi copii care trec zilnic strada”, a declarat şi Zenovia Gîtman, o altă femeie care locuieşte în zonă.

La cererea oamenilor, am făcut ieri şi un experiment la faţa locului. Doi copii s-au dus pe trotuar, lângă trecerea de pietoni, şi au aşteptat ca un şofer să oprească şi să le dea prioritate. Abia după un minut, un şofer a oprit şi le-a făcut semn să treacă, asta în condiţiile în care în zonă erau adunaţi mai mulţi oameni şi doi reporteri filmau şi fotografiau cum gonesc maşinile prin zonă. Marea problemă este cu maşinile care vin dinspre Rădăuţi. Trecerea de pietoni este la ieşirea dintr-o curbă, în vale, ceea ce este sinonim cu un risc ridicat de producere a unui accident. 

 

Proiect de amenajare a unui semafor, încă de anul trecut   

Gravitatea situaţiei este cunoscută de autorităţi.

De la reprezentanţii Poliţiei Rutiere am aflat că această trecere de pietoni este considerată una de risc maxim în municipiul Suceava. De anul trecut există un proiect comun al Poliţiei şi primăriei, care vizează ca zona să fie semaforizată. Prin această amenajare s-ar rezolva două probleme: pietonii ar putea traversa în mai multă siguranţă şi s-ar ieşi mult mai uşor de pe strada Mitocului.

Proiectul ar urma să fie pus în practică în acest an, în funcţie de buget, iar oamenii din zonă cer ca acest lucru să se petreacă în timp cât mai scurt, înainte de a se mai produce vreun accident grav. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trecere de pietoni capcană pentru copii, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trecere de pietoni capcană pentru copii, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei