Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acuzaţii

„Poliţiştii m-au bătut şi m-au obligat să recunosc un viol pe care nu l-am făcut”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Inculpatul scos nevinovat şi achitat recent de Tribunalul Suceava în dosarul în care a fost acuzat că şi-a violat mătuşa, o bătrână de 76 de ani, faptă pentru care a făcut nouă luni de arest preventiv şi a fost condamnat de Judecătorie la opt ani de închisoare (cinci ani pentru viol şi trei pentru violare de domiciliu), susţine că îi va aduce în boxa acuzaţilor pe cei din cauza cărora a ajuns după gratii, intenţionând să-i acţioneze în instanţă.

 

„Am pierdut atâta timp, nevinovat”

Mirel Fasolă (34 de ani) a mărturisit ieri de ce, într-o primă fază a anchetei, după ce a picat testul cu detectorul de minciuni, a recunoscut că el a violat-o pe mătuşa sa.

„Poliţiştii m-au bătut şi m-au obligat să recunosc un viol pe care nu l-am făcut. Mi-au ameninţat familia, că vor plăti pe cineva şi-mi vor face capătul...”, a declarat Fasolă.

Bărbatul este decis să o dea în judecată şi pe mătuşa care l-a acuzat de viol şi din cauza căreia, spune el, „am pierdut atâta timp, nevinovat”.

Mirel Fasolă a recunoscut că are de gând să ceară despăgubiri pentru fiecare zi pe care a pierdut-o în celule Poliţiei judeţene, precum şi în Penitenciarul Botoşani, în cele nouă luni de arest preventiv.

„Nu sunt vinovat cu nimic. Eu nu am avut probleme cu nimeni. Nu mai am încredere în justiţie, după tot ce am păţit”, a mai spus bărbatul acuzat că şi-a violat propria mătuşă, sora mamei lui.

Fasolă spune că nu ştie motivul pentru care mătuşa sa a vrut să-i facă rău, să-l arunce la închisoare.

O altă mătuşă de-a lui Mirel Fasolă, soră cu mama acestuia, dar şi cu bătrâna violată, îi ia apărarea.

„Când l-o legat pe ăsta (n.r.-Mirel Fasolă), mi-a spus: ,Şi pe unul de-al tău am să-l bag la puşcărie...>”, susţine Maria Roşu.

 

„O să-l judece Dumnezeu”

Poliţiştii şi procurorul care l-a trimis după gratii sunt convinşi că Mirel Fasolă este autorul violului şi că nu s-au înşelat în această privinţă.

De altfel, decizia Tribunalului a fost atacată la instanţa superioară, Curtea de Apel Suceava, nefiind încă o decizie definitivă şi irevocabilă.

Anchetatorii se bazează pe declaraţiile date de Fasolă în momentul în care şi-a recunoscut fapta, atunci când, la audieri, a oferit amănunte care nu erau cunoscute, în acea fază a cercetărilor, de poliţişti.

Suspectul le-a făcut poliţiştilor atunci şi o schiţă, pentru a le explica cum a intrat în casa mătuşei sale, arătându-le cu pixul, pe hârtie, cum a venit prin cimitirul situat în apropierea imobilului victimei, a luat o scară care era rezemată de un pom, a sprijinit-o de casă, a smuls câteva rânduri din lemn, apoi a rupt o folie de carton asfaltat, aflată de dedesubt, a intrat în pod, a coborât în hol, printr-un oblon deschis şi pe o scară, folosită pentru accesul în pod, după care şi-a tras fesul pe faţă şi a intrat în odaia în care dormea mătuşa sa.

Şi victima violului, Elena B., este sigură că violatorul este nepotul ei, mai ales că, în timp ce o siluia, septuagenara a reuşit să-i smulgă fesul de pe cap şi să-i vadă chipul.

„Pot să pun mâna în foc, să ardă, dacă nu e el. El e! Acum, de când e liber, trăiesc cu frică. Încui uşa şi dorm cu bărdiţa lângă mine. Să facă un foc mare pe stradă şi să ne întrebe pe amândoi şi care începe să tremure să fie zvârlit în flăcări. O să-l judece Dumnezeu până la urmă!”, se resemnează mătuşa lui Mirel Fasolă.

 

Scos din celulă de proba ADN

Violul de care este acuzat Mirel Fasolă s-a petrecut în seara zilei de 8 martie 2010.

Proba care l-a scos pe nepotul victimei din spatele gratiilor a fost ADN-ul prelevat de pe mai multe urme de spermă găsite pe patul bătrânei violate.

Specialiştii Institutului Criminalistic au stabilit că ADN-ul prelevat nu corespunde profilului genetic al lui Fasolă. Practic, sperma era de la alt bărbat.

Magistraţii Judecătoriei nu au ţinut cont de această probă, considerând că celelalte mijloace de probă de la dosar sunt suficiente pentru a dovedi vinovăţia nepotului acuzat de viol de propria mătuşă. I-au dat opt ani de închisoare.

La Tribunalul, însă, proba ADN a fost cea care i-a determinat pe judecători să-l achite pe Mirel Fasolă.

Rămâne de văzut care va fi verdictul magistraţilor Curţii de Apel Suceava.

    

Amprenta unui alt suspect

Dosarule este unul cât se poate de încurcat, mai ales că, în timp ce căutau probe prin casa victimei, criminaliştii poliţiei au dat peste amprentele unui alt tânăr din localitate, Liviu Mistodie, de 24 de ani. Anchetatorii au stabilit că acesta din urmă nu are nici o legătură cu violul, venind în casa victimei pentru a-i repara televizorul, variantă confirmată chiar de bătrâna violată.

Coincidenţă sau nu, câteva luni mai târziu, în octombrie 2010, Liviu Mistodie a fost arestat pentru că ar fi violat şi omorât o bătrână de 82 de ani, dintr-o comună învecinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poliţiştii m-au bătut şi m-au obligat să recunosc un viol pe care nu l-am făcut”.
 Vizualizări articol: 2491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Poliţiştii m-au bătut şi m-au obligat să recunosc un viol pe care nu l-am făcut”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand vor raspunde?????? trimis de
( 4 feb 2011, 19:50:27
politistii si procurorul ...convinsi????????????
PROBE?????????
exista fapta..si normal...sunt convins ca exista si faptas,..........dar probe nu-mi trebuie
asta e romanica "faptasii"in puscarie
iar dosarele cu probe rancezesc in birourile celor "ce sunt convinsi"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei