Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Film pentru judecători

Scena cu nevasta, vecinii şi călugării sechestraţi în garaj, cu focuri de armă, înregistrată video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Sorin Rotariu (47 de ani), afaceristul din municipiul Suceava arestat la sfârşitul săptămânii trecute sub acuzaţia că vineri seară (28 ianuarie a.c.), şi-a sechestrat soţia, o vecină, care-i este şi cumătră, şi doi călugări, în garajul de la demisolul blocului în care locuieşte, ameninţându-i cu un pistol cu gaze, cu care a şi tras, de altfel, în acele momente trei focuri de armă, va rămâne în continuare în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Ieri după-amiază, magistraţii Tribunalului Suceava au respins recursul făcut de Rotariu împotriva măsurii de arestare preventivă şi l-au trimis pe acesta înapoi în arestul poliţiei judeţene.

 

„Se simţea foarte rău şi a văzut în privirea soţiei o lumină”

Laurian Ostaficiuc, avocatul lui Sorin Rotariu, patron al unei case de schimb valutar, a depus la dosar o înregistrare video, făcută cu un iPhone 4, un telefon mobil de ultimă generaţie, în care, a susţinut el, sunt prezente imagini luate chiar din timpul incidentului care l-a aruncat în spatele gratiilor pe clientul său.

În opinia apărătorului, imaginile respective arată clar că nu se pune problema unei infracţiuni de sechestrare, subliniind faptul că, iniţial, în garajul cu pricina erau mai multe persoane, iar trei dintre acestea au părăsit incinta, două înainte ca Sorin Rotariu să tragă cu arma, iar a treia după ce valutistul a făcut uz de armă.

Laurian Ostaficiuc a lăsat să înţeleagă că Rotariu se certa doar cu soţia sa, iar restul persoanelor aveau oricând posibilitatea să iasă din acel garaj.

Avocatul a arătat că motivul pentru care valutistul i-a adus pe cei doi călugări, tocmai de la Neamţ, de la o mănăstire la care este ctitor, pentru care şi-a chemat în garaj şi cumetrii, care îi sunt şi vecini, a fost acela de a le arăta acestora că soţia sa îi face vrăji, după ce, în ultima vreme, povestea Ostaficiuc în sala de judecată, clientul său „se simţea foarte rău şi a văzut în privirea soţiei o lumină”.

 

 I-a invitat la un păhărel de ţuică

Avocatul le-a spus judecătorilor din completul de judecată că nici vorbă de sechestrare, atâta timp cât, la un moment dat, Sorin Rotariu i-a poftit pe invitaţii săi la un păhărel de ţuică.

În privinţa celor doi călugări, dar şi a cumetrei lui Rotariu, avocatul a spus că aceştia puteau să plece oricând din garaj, însă au rămas intenţionat, pentru a-l linişti, a-l calma pe patronul casei de schimb valutar care „era afectat psihic” în acele momente.

Călugării, a adăugat Ostaficiuc, ştiau că e un pistol neletal, cu gaze, întrucât patronul casei de schimb valutar a mai tras cu arma la mănăstirea al cărei ctitor este. „De sărbători, pentru credincioşi, cu rachete de semnalizare”, precizează avocatul.

 

„Un scandal domestic, care a degenerat prin intervenţia organelor de poliţie”

Laurian Ostaficiuc a vorbit şi despre un anume ritual de magie pe care soţia valutistului l-a făcut în acele momente, în garaj, la cererea imperativă a soţului ei, lăsând să se înţeleagă că totul s-ar regăsi pe acel CD, cu înregistrarea video, pe care l-a înmânat completului de judecată.

Apărătorul lui Rotariu a catalogat incidentul din garaj drept un „scandal domestic, care a degenerat prin intervenţia organelor de poliţie”, acuzând faptul că poliţiştii au minţit atunci când au declarat că a fost nevoie de o intervenţie în forţă pentru imobilizarea clientului său.

În realitate, a povestit Ostaficiuc, în înregistrarea video se aude cum comisarul Ioan Halaicu, şeful Biroului de Investigaţii Criminale, bate în uşa garajului, iar Rotariu, ştiindu-l pe ofiţerul de poliţie de mai multe vreme, îi deschide uşa. „Poftim, nea Ionică”, explică avocatul că ar fi spus clientul său, după care comisarul Halaicu l-a trântit la pământ şi l-a imobilizat.

Avocatul a tras atenţia şi asupra faptului că, în garaj, mai sunt alte două căi de acces, din care una care duce direct în locuinţă, şi, deşi nu erau încuiate în acel moment, soţia lui Rotariu a ales să rămână în interior.

Laurian Ostaficiuc a dat vina şi pe mass-media pentru arestarea lui Sorin Rotariu, considerând că „transpirarea” în presă a acestui scandal a fost făcută intenţionat de anchetatori pentru a obţine „rezonanţa socială a cazului”.

După pledoaria avocatului, judecătorii au amânat pronunţarea câteva ore, pentru a avea timp să vizioneze filmuleţul depus la dosar.

Din păcate pentru patronul casei de schimb valutar şi avocatul său, la sfârşitul vizionării, magistraţii au respins recursul, iar Sorin Rotariu s-a întors, cu cătuşe pe mâini, în arestul IPJ Suceava, unde a fost închis încă din seara scandalului, pentru trei infracţiuni: loviri sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi folosirea fără drept a unei arme de foc neletale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scena cu nevasta, vecinii şi călugării sechestraţi în garaj, cu focuri de armă, înregistrată video.
 Vizualizări articol: 4386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Scena cu nevasta, vecinii şi călugării sechestraţi în garaj, cu focuri de armă, înregistrată video3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HA HA HA... trimis de
( 3 feb 2011, 11:40:22
MARELE OM DE AFACERI.... CUMATRU CU CINE OARE DIN POLITIE? DACA STIE CINEVA SA NE SPUNA. DAR DESPRE ASOCIATUL LUI CE NE PUTETI SPUNE?
SA AUZIM DE BINE!!!
2.   Banc trimis de
( 3 feb 2011, 12:00:03
cred ca era si un banc cu calugari, vecini, femei si garaje...a ba nu...e pe bune. Mai ce chestie..
3.   Ba ce urat e trimis de
( 3 feb 2011, 13:51:23
Ba ce urat si mare e asta, mi-ar face placere sa fac un box cu el.
4.   De unde aveti reporterii astia trimis de
( 4 feb 2011, 11:11:29
înregistrare video, făcută cu un iPhone 4, un telefon mobil de ultimă generaţie... esti platit pentru reclama dobitocule.... ce treaba modelul telefonului cu sechestrarea de persoane si focurile de arma, sau in lipsa de altceva, ramanea articolul prea scurt si nu dadea bine, invata dracu` sa scrii un articol si pe urma sa vii aci sa scrii ... unde ai facut scoala de jurnalism, la profesionala la alimentar ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei