Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Disconfort

Opriri de căldură şi apă caldă pentru o parte din locuitorii cartierelor Obcini şi Zamca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O parte din locuitorii cartierului Obcini, mai exact cei care sunt racordaţi la punctul termic Obcini 4, nu vor beneficia astăzi şi mâine, în cursul zilei, de apă caldă şi căldură, din cauza lucrărilor de modernizare a punctului termic.

Aceleaşi probleme le-au avut marţi, dar şi în alte zile, locuitorii racordaţi la punctul termic Zamca 4, unde, de asemeni, sunt executate lucrări de modernizare.

Acesta este motivul pentru care primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a cerut scuze în faţa locuitorilor care locuiesc în cartierele Zamca şi Obcini, mai exact celor care sunt racordaţi la punctele termice Zamca 4 şi Obcini 4, la care, din cauza lucrărilor de modernizare, au apărut şi vor mai apărea probleme la furnizarea căldurii şi apei calde.

“Cei racordaţi la punctul termic Zamca 4 nu au avut căldură în cursul zilei de ieri, iar cei racordaţi la PT Obcini 4 nu vor avea căldură joi şi vineri, în timpul zilei, pentru că noaptea vor beneficia de căldură. Cauza o reprezintă cuplările punctelor termice modernizate cu reţelele termice secundare. Anul trecut, Primăria Suceava a primit o sumă consistentă pe termoficare, cea mai mare din ţară – 80 de miliarde de lei vechi, pentru lucrări de reabilitare, transport şi distribuţie la reţelele de termoficare. Sumele au venit însă foarte târziu, în luna noiembrie şi, dacă nu ne grăbeam, riscam să pierdem aceşti bani. Drept urmare, au mai fost modernizate încă două puncte termice, iar sucevenii racordaţi la acestea vor beneficia de apă caldă non-stop, iar pierderile din reţea vor fi reduse”, a explicat Ion Lungu.

El a anunţat şi punerea în funcţiune a dispeceratului de monitorizare a punctelor termice modernizate.

“De asemeni, a fost realizat acel dispecerat pe care l-am anunţat anterior. El este făcut tot în zona Zamca, la un punct termic, este deja funcţional, s-au transferat acolo dispecerii din zona centrală, de la sediul Termoficării de pe Ana Ipătescu. Acum se face cuplarea electronică între dispecerat şi punctele termice modernizate, pentru că acestea sunt deja foarte multe şi nu mai sunt deservite de personal separat, aşa cum era înainte. Toate punctele termice modernizate vor fi monitorizate de la acest dispecerat”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Pentru anul 2011, municipalitatea are în plan şi realizarea unor lucrări ample de înlocuire a reţelelor termice învechite, mai ales că din banii primiţi anul trecut, în iarnă, din care au fost modernizate cele două puncte termice şi s-a realizat dispeceratul de control al acestora, au fost achiziţionate şi conducte de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opriri de căldură şi apă caldă pentru o parte din locuitorii cartierelor Obcini şi Zamca.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Opriri de căldură şi apă caldă pentru o parte din locuitorii cartierelor Obcini şi Zamca5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei