Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Dică, minunea aproape vie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Am văzut câteva meciuri medicale din cele susţinute de echipele noastre. Dintre ele, unul mi-a reţinut atenţia şi mă îndeamnă la comentarii: este cel al Stelei contra unei echipe de împiedicaţi care joacă în campionatul unei provincii greşit denumite „republică” (Moldova) dar locuiesc, se antrenează şi (cred ei că) joacă fotbal într-o alta („Transnistreană”), de fapt inexistentă! În asemenea situaţie absolut bizară, pe mine mă cam miră entuziasmul cvasiunanim stârnit de acel 4-1 cu care Steaua a bătut pe Nimeni. Şi mai ciudat, dar şi infinit mai hazos, este şirul de elogii aduse lui Dică, „eroul” întâmplării, probabil acest statut fiindu-i conferit de ideea că dacă a băgat 3 gloanţe în burta Sheriff-ului, atunci e musai că e cel mai tare pistolar din Estul sălbatic. Am văzut în ultima vreme câteva hat-trick-uri reuşite de mai mulţi fotbalişti: Messi, Cavani, Ronaldo. L-am văzut, cum ziceam, şi pe cel al lui Dică. Ăia au fugit, au pasat, au driblat, au făcut un-doi-uri, au preluat şi au şutat ca din tun. Sau plasat. Sau au sărit şi au lovit mingea cu capul. Spre deosebire de ei, Dică a primit de două ori mingea undeva la marginea careului, de unde a nimerit de două ori „instalaţia”, între barele căreia se afla un individ care nu s-a obosit să sară. Că mingea a făcut cam câte un sfert de oră din momentul executării lobului până când a ajuns în aţe, la fiecare din cele două goluri „senzaţionale”, cum le-au poreclit golanii de presă care petrec minunate concedii (sen-za-ţi-o-na-le!) pe banii patronilor de cluburi, limbile fiind parte din serviciile „all inclusive”! Rămăsesem la golul 3, moţu’ la hat-trick: a primit mingea pe la 6 metri, de unde, fără să cadă pe omoplaţi ca data trecută, a prins un voleu... drept în burta portarului, că tot era restul porţii gol-goluţ! Mingea i-a revenit, iar de data asta a dat-o între beţe, că ăla rămăsese tolănit. De aici, întreaga nebunie: Dică-magicianul, briliantul-bis, galacticu’, ba vine şi Răzvan de zice că dacă s-ar fi sculat mai de dimineaţă (Dică, nu el!) acu’ ar fi fost convocat la Naţională. De aici până la aducerea însuşi a marelui (ei, doar 6-7 kile-n plus!) Dică în faţa microfonului n-a mai fost decât un pas: „Se să spun? Sunt ferisit si o să fac tot se pot ca să cuserim titlu’”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dică, minunea aproape vie.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dică, minunea aproape vie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunt plictisit trimis de
( 3 feb 2011, 20:08:16
Bunaziua profesore...nu ar fi mai bine sa-ncerci sa nu mai fii miez/?Sunt ravasit de aberatiile dumitale scrise,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei