Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2011 - Anul XVI, nr. 27 (4625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimul drum

Roman Stecyc a plecat la fel de discret cum a trăit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consilierul judeţean PSD Roman Stecyc a fost înmormântat, ieri, cu o ceremonie decentă şi discretă, aşa cum a fost întreaga sa viaţă.

Alături de familie au fost prietenii lui Roman Stecyc şi ai soţiei sale, dar şi ai celor doi copii ai săi, precum şi zeci de colegi de partid: preşedintele executiv, Ovidiu Donţu, majoritatea consilierilor judeţeni şi locali PSD, fostul prefect Ioan Cuşnir, fostul deputat Mirela Adomnicăi, alţi lideri locali. Dintre colegii consilieri au fost liberalul Brînduşel Nichitean şi democrat-liberalul Ioan Bădeliţă; cele două partide au trimis şi coroane de flori.

Au lipsit preşedintele filialei PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, şi toţi ceilalţi parlamentari social-democraţi de Suceava.

După slujba religioasă oficiată la biserica Sfânta Înviere, colegii de partid i-au adus un ultim omagiu lui Roman Stecyc prin preşedintele executiv, Ovidiu Donţu, şi consilierul judeţean Carmen Agoutin.

Lângă sicriul celui care a fost preşedinte şi secretar executiv al PSD, cu patru mandate de consilier judeţean, Ovidiu Donţu a spus că
„partidul era esenţa vieţii acestui om”, că Roman Stecyc a fost „onest, constant, modest şi de o probitate morală cum rar găseşti în viaţa politică”.

„A fost multă vreme coloana vertebrală a acestui partid”, cel care „a filtrat ani întregi priorităţile acestui partid, fiind o rotiţă esenţială în angrenajul PSD, dar căruia nu-i plăceau scena şi aplauzele, adesea preferând sala motoarelor, acolo unde era mult de muncă”, a spus Donţu.

 

„Era ca un patriarh care deţine cheile Templului”

Carmen Agoutin a vorbit despre discreţia, echilibrul şi demnitatea care l-au caracterizat pe Roman Stecyc şi despre profundul său ataşament de Bucovina, de cultura şi istoria acestui ţinut. „Era ca un patriarh care deţine cheile Templului. Un om de principiu şi de caracter, care te privea în ochi atunci când avea ceva să-ţi spună”, a arătat Agoutin, care a mai menţionat că, deşi fostul său coleg era decanul de vârstă al consilierilor judeţeni, a fost un susţinător permanent al proiectelor care îi vizau pe tineri.

Marea majoritate a celor care au fost, ieri, la casa mortuară şi la slujba religioasă oficiată pentru fostul consilier judeţean l-au condus pe acesta până la locul de veci, la cimitirul Pacea nou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roman Stecyc a plecat la fel de discret cum a trăit.
 Vizualizări articol: 1934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Roman Stecyc a plecat la fel de discret cum a trăit4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei