Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Trei frăţiori, la un pas de a fi luaţi de stat din cauza sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei copii minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, riscă să fie luaţi de stat din cauza sărăciei. Ei locuiesc, împreună cu părinţii, într-o căsuţă aflată într-o stare avansată de degradare, compusă din două camere. Într-una din camere locuiesc cei trei copii, împreună cu părinţii, iar în cealaltă cămăruţă stă un frate al tatălui minorilor.

Situaţia de risc în care se află cei trei minori a fost anunţată de reprezentanţii Primăriei Grămeşti, unde au domiciliul micuţii, către Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

O comisie de la Protecţia Copilului s-a deplasat acasă la micuţii care suferă din cauza sărăciei.

„În urma evaluării, s-a constatat că, deşi situaţia financiară şi materială a familiei este foarte precară, părinţii neavând nici un venit, şi locuind într-o cameră dărăpănată, relaţiile dintre părinţi şi copii sunt bazate pe afecţiune şi ataşament reciproc”, a declarat directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu.

 

Nu-şi abandonează copiii

Asistentul social care s-a ocupat de acest caz a explicat că în pofida faptului că la vizita iniţială s-a constatat că părinţii nu manifestau un interes deosebit pentru copiii lor, când li s-a propus o măsură de protecţie pentru aceştia, au refuzat cu vehemenţă acest lucru.

„După ce părinţii au fost consiliaţi şi responsabilizaţi cu privire la relaţiile din familie şi modul de supraveghere, creştere şi educare a copiilor, situaţia micuţilor s-a îmbunătăţit. Copiii frecventează şcoala. La un nou control al reprezentanţilor noştri, copiii au fost găsiţi spălaţi, curat îmbrăcaţi, aveau mâncare gătită, chiar dacă nu era corespunzătoare din punct de vedere al calităţii nutritive”, a completat directorul Protecţiei Copilului Suceava.

 

Copii fără copilărie

Cu toate că au fost lăsaţi să locuiască în continuare alături de părinţi, copilăria acestor minori nu este una normală. Copiii nu au rechizite, jucării, dulciuri, hăinuţe pentru vârsta lor. Nu beneficiază de un minim confort în casa dărăpănată în care locuiesc. Întrebaţi, însă, dacă ar dori să crească într-un centru modern sau la o altă familie unde material nu

le-ar lipsi nimic, cei trei frăţiori şi-au exprimat dorinţa de a rămâne alături de părinţii naturali.

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul primăriei de domiciliu al copiilor monitorizează în continuare cazul micuţilor. Primăria Grămeşti a promis că va sprijini această familie, în vederea evitării separării copiilor de părinţi. Oamenii cu suflet mare care pot să-i ajute pe cei trei copilaşi cu câteva haine, alimente, rechizite, jucării pot să sune la numărul de telefon 0740 164 490 (Dana Creţu – şefa Serviciului de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă Suceava).

În decursul lunii octombrie, s-a instituit măsură specială de protecţie în regim de urgenţă pentru cinci minori din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei frăţiori, la un pas de a fi luaţi de stat din cauza sărăciei.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei frăţiori, la un pas de a fi luaţi de stat din cauza sărăciei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei