Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprinzător

Mai puţin de 5000 de cereri de acordare a subvenţiilor la căldură în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni care ani la rând au beneficiat de subvenţii la încălzirea locuinţelor nu vor primi anul acesta ajutoare, mulţi dintre ei renunţând la a mai depune cereri, în vreme ce alţii, care şi-au forţat norocul, dând declaraţii false sau incomplete, au fost scoşi de pe listă chiar din primele verificări făcute.

Noile criterii de acordare a subvenţiilor la încălzire, care impun o mulţime de condiţii restrictive, au făcut ravagii în rândul beneficiarilor “tradiţionali” ai ajutoarelor la căldură.

Cu o zi înaintea termenului limită de depunere a cererilor de acordare a subvenţiilor la căldură, stabilit pentru data de 11 noiembrie, la Primăria Suceava erau ajunse doar 5429 de cereri, din care mai bine de 10% nu vor fi puse în plată, fiind completate cu date false sau cu informaţii incomplete.

Cele mai multe cereri au fost depuse de cei care beneficiază de căldură în sistem centralizat – 4325 cereri, în vreme ce dintre proprietarii de centrale pe gaz metan, doar 810 au venit să mai solicite subvenţii la încălzirea locuinţelor.

Dintre sucevenii care locuiesc la case, doar 294 au depus cereri pentru a beneficia de subvenţii la achiziţionarea combustibilului necesar, în special lemne de foc.

 

44 de asociaţii de proprietari, aşteptate astăzi să depună cererile de subvenţie

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că, pe lângă faptul că sunt puţine cereri depuse, peste 500 sunt incomplete sau completate cu date false, încât cei care le-au depus nu pot beneficia de subvenţie.

“Aşteptăm ca joi să fie depuse cereri din partea a încă 44 de asociaţii de proprietari, care nu au adus nici o cerere, dar, aşa cum am estimat în momentul apariţiei legii, s-ar părea că doar jumătate din numărul celor care au beneficiat de subvenţii anul trecut vor mai primi şi anul acesta. Unele aspecte prevăzute în lege sunt corecte, pentru că erau oameni cu posibilităţi materiale foarte bune, care beneficiau totuşi de ajutoare de încălzire, dar, în acelaşi timp, este o lovitură pentru societatea de termoficare a Sucevei, care avea asigurată cât de cât o parte din plăţile corespunzătoare căldurii consumate. Vom analiza cât mai repede cererile depuse, le vom verifica, iar prin sondaj vom face anchete la 3% dintre solicitanţi, aşa cum ne cere legea, astfel încât până la sfârşitul lunii noiembrie să pot emite dispoziţia de acordare a ajutoarelor de încălzire”, a declarat Ion Lungu.

Comparativ, anul trecut, aproape 18.000 de suceveni au beneficiat de subvenţii la încălzirea locuinţelor, mulţi dintre ei pierzând acest drept deoarece au maşini cu o capacitate cilindrică mai mare de 1600 cm cubi, au în proprietate mai mult de o locuinţă sau deţin terenuri mai mari de 1000 mp în oraş sau mai mari de 2000 de mp în zona rurală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de 5000 de cereri de acordare a subvenţiilor la căldură în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai puţin de 5000 de cereri de acordare a subvenţiilor la căldură în municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FBI,Mosad,SRI,informator trimis de
(11 nov 2010, 18:03:22
Nenea "jurnalistul",de unde stii mataluta ca ,citez "mai bine de 10% din cereri nu vor fi puse în plată, fiind completate cu date false",ai ?Intucat cel pe care il "saruti" indeajuns ptr a-i multumi ca ti-a dat teren in cartierul Tineretii,a spus ca vor centraliza dosarele si conform legii vor face prin sondaj verificari la cca 3 % dintre solicitanti,te consider un "jurnalist de protocol",ceea ce inseamna cu alte cuvinte ,un "derbedeu" caruia ii arati o bombonica iar el scrie ce vrea posesorul de dulciuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei