Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: Atacul lui Traian Băsescu la adresa Curtii Constituţionale este şi greşit şi penibil

Joi, 11 Noiembrie 2010 (17:26:49)

PSD consideră că "atacul lui Traian Băsescu la adresa CC este şi greşit şi penibil", menţionând, într-un comunicat, că mesajul transmis românilor de către şeful statului, joi, este, de fapt, acela că "este în regulă să considerăm instituţiile penibile, câtă vreme nu fac cum vrem noi".

"Este greşit (atacul lui Traian Băsescu la adresa CC, n.r.) fiindcă Preşedintele ţării, mai mult ca oricine, trebuie să respecte instituţiile statului şi trebuie să accepte separaţia puterilor în stat. Cu un astfel de mesaj de sfidare, el transmite tuturor românilor că este în regulă să considerăm instituţiile penibile, câtă vreme nu fac cum vrem noi. Este penibil atacul pentru că domnul Băsescu ştie foarte bine cât de mult a politizat Curtea Constituţională, ca şi sistemul de justiţie. Ştie foarte bine circul făcut în Parlament pentru a-şi nominaliza candidaţii doriţi de Cotroceni ca judecători la Curte. Deşi are, acum, o majoritate teoretică la Curte (adică, majoritatea membrilor Curţii sunt fie numiţi de preşedinte, fie numiţi la dorinţa preşedintelui), iată că această instituţie nu face tot timpul ce i se cere. Şi este penibil să te plângi la televizor de deciziile Curţii pe care ai politizat-o atât de tare, când aceasta nu face doar ce vrei", se arată într-un comunicat al PSD, semnat de Victor Ponta.

Partidul Social Democrat respinge "această politizare fără seamăn a justiţiei".

"Şi justiţia în ansamblul său, şi Curtea Constituţională trebuie ferite de influenţa şi interesul politic. Ţinta PSD este aceea de susţinere a independenţei acestor structuri. Reamintim că cel care a politizat cel mai mult această instituţie, în România, a fost chiar Traian Băsescu, împreună cu Monica Macovei. Au politizat numirea procurorilor şi judecătorilor, au impus încălcarea legii la nominalizările de judecători la Curte, au impus un control politic la CSM. Dacă vrem să nu mai fim pe ultimele locuri în anchetele Transparency International şi dacă vrem să avem justiţie funcţională, trebuie să o depolitizăm şi să o respectăm", se mai arată în comunicatul PSD.

Şeful statului a declarat, joi, că au fost probleme serioase în discuţiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea şi predictibilitatea" deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea "fară justificare şi temei constituţional" au interferat "masiv" politica economică a Guvernului.

Potrivit şefului statului, faptul că s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constituţionale, ci pe criterii de oportunitate "pune România într-o situţie exterem de dificilă".

"Aici cred că este evident pentru oricine cât de penibilă poate fi o instituţie a statului român care spune, da, facem pensiile după contribuţie, dar la o sigură categorie nu, cea în care sunt şi eu. Sau, da, ar fi bună Legea educaţiei, dar să afectezi profesorii... păi şi noi câţiva suntem profesori", a mai spus el. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Atacul lui Traian Băsescu la adresa Curtii Constituţionale este şi greşit şi penibil.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Atacul lui Traian Băsescu la adresa Curtii Constituţionale este şi greşit şi penibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei