Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict

Dumitru Morhan, găsit nevinovat într-un dosar cu deputatul Buciuta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dumitru Morhan, preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, a fost absolvit de acuzaţiile aduse de deputatul Ştefan Buciuta, care a ajuns în Parlament candidând din partea Uniunii Ucrainenilor din România. În cursul anului trecut, Buciuta l-a reclamat pe Morhan la Poliţia şi Parchetul din Sighetu Marmaţiei pe motiv că ar fi instigat mai multe persoane să semneze în fals pentru a-şi completa lisa persoanelor care l-au susţinut pentru a putea participa la alegerile locale din 2008 şi mai apoi la alegerile parlamentare din toamna aceluiaşi an.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au constatat că pe data de 15 aprilie 2008, Dumitru Morhan a depus la Biroul Electoral Central o cerere prin care a solicitat aprobarea participării UDUR cu candidaţi proprii la alegerile locale de pe 1 iunie. În calitate de membri susţinători apar 9.235 de persoane, care şi-au pus semnătura pe lista înaintată de UDUR.

Câteva luni mai târziu, Dumitru Morhan a candidat şi la alegerile parlamentare în Circumscripţia Electorală nr. 26, Colegiul Uninominal nr. 7 Maramureş, depunând o listă cu 2.608 semnături de susţinere.

După o anchetă care a durat aproape doi ani, s-a ajuns la concluzia că Dumitru Morhan nu se face vinovat de instigare la infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi ca atare s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.

„Soluţia dată de procurori este o dovadă în plus a faptului că deputatul Ştefan Buciuta nu urmăreşte decât să-mi păteze imaginea publică. Mai grav este că zeci de miliarde de lei vechi pe care Uniunea Ucrainenilor din România îi primeşte constant în fiecare an dispar fără urmă, iar autorităţile statului nu se sesizează. Acolo este adevăratul cancer care trebuie scos la lumină”, a declarat Dumitru Morhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Morhan, găsit nevinovat într-un dosar cu deputatul Buciuta.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Dumitru Morhan, găsit nevinovat într-un dosar cu deputatul Buciuta3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand negrul devine alb trimis de
(11 nov 2010, 13:53:57
De aceea poarta Morhan costume albe? ca e negrul pe dinauntru.Stau si ma intreb cat de negru' tre sa fii tu ca ziarist sa scrii asa ceva. Vrei sa spui ca nu stii ce stofa de excrok are Morhan in el.dai dovada de multa inconstienta cand scrii asa ceva, nici nu te-ai interesat.Si ca sa-ti dovedesc ca oricand, oricine poate scrie in locul tau iti aduc acteva fapte pe care banuiesc ca le stii.
1.Morhan nu este presedinte la UUR.
2.Morham si-a facut o asociatie a ucrainenilor in Maramures ca aici nu putea si a transferat sediul in Suceava.
3. Morhan are cele mai multe dosare penale, verifica pe poratlul Judecatoriei, Tribunalului, Curte de apel..e simplu scrii numele.
4.Are cele mai multe BO si CEC fara acoperire date de pe firme fantoma
5.tepe trase la persoane fizice abuzand de functiile detinute anterior.
NU cunosc un excroc, NEOM, Animal mai ordinar decat Morhan asa cum nu am cunoscut un asa zis ziarist mai "moravuri usoare"sa nu spun altfel decat cel ce a scris articolul.
2.   Cititi ziarul Obiectiv trimis de
(11 nov 2010, 16:02:36
In ziarul Obiectiv de Suceava situatia lui Morhan e alta.Nu ar strica sa mai citesti si ce zice concurenta.Daca vrei nu e obligatoriul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei