Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia TESA cere Guvernului şi MS să nu aprobe desfiinţarea unor unităţi sanitare din Dâmboviţa

Joi, 11 Noiembrie 2010 (19:14:59)

Federaţia TESA din sănătate cere Guvernului şi Ministerul Sănătăţii să nu aprobe hotărârea CJ Dâmboviţa de a desfiinţa o serie de unităţi sanitare importante din judeţ prin comasare în cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte, altfel este posibil să izbucnească o revoltă greu de controlat la spital.

"Este vorba de unităţi spitaliceşti foarte importante precum Spitalul Municipal Târgovişte (fost Mănăstirea Dealu) care se doreşte a fi tranformat într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Ideea comasării acestor unităţi sanitare sub forma unor secţii externe ale Spitalului de Urgenţă Târgovişte este pe cât de nefericită, pe atât de abuzivă şi rău-intenţionată. Scopul principal este concedierea unui număr foarte mare de angajaţi, în numele unei aşa-zise eficientizări", se arată într-un comunicat de joi al "Cartel Alfa".

În raportul întocmit de Comisia Economică, Contabilitate, Control-financiar a Consiliului Judeţean Dâmboviţa se precizează că ţinta principală este personalul TESA, auxiliar, muncitorii şi în general toţi cei care în opinia acestor controlori nu fac mai nimic şi trebuie daţi afară, potrivit sursei citate.

În opinia sindicaliştilor, autorităţile locale, controlate autoritar de PDL, doresc în acest fel să facă un exces de zel cu consecinţe dezastruoase, numai pentru a raporta şefilor de la Bucureşti "succesul" reformei sanitare în judeţ.

Federaţia TESA atrage atenţia că o asemenea abordare a autorităţilor locale, aflate la putere, este extrem de dăunătoare unităţilor sanitare, pacienţilor şi păcii sociale. "Uităm uşor o tragedie precum cea de la Giuleşti, generată de abordări similiare şi de desconsiderarea totală a muncii de o responsabilitate enormă a personalului din sectoarele tehnic-economic şi administrativ din unităţile sanitare", se arată în comunicat.

Sindicaliştii mai precizează că măsura CJ a fost luată fără niciun fel de dialog social, fără consultarea sindicatelor, fără a se analiza serios consecinţele extrem de grave în privinţa funcţionarii acestor unităţi sanitare, dar şi consecinţele sociale.

Federaţia TESA atrage atenţia că dacă Guvernul va aproba aceste măsuri "iresponsabile" ale Consiliului Judeţean, la Spitalul Muncipal Târgovişte va izbucni o revoltă greu de controlat, de tipul celei de la Spitalul Judeţean Brăila, iar Federaţia TESA şi "Cartel Alfa" sunt alături de aceşti oameni şi îi vor susţine prin toate mijloacele legale.

CJ Dâmboviţa nu a propus niciun fel de măsură pro-activă de compensare, niciun fel de soluţie pentru cei pe care vor să-i de afară "cu sânge rece", susţin sindicaliştii.

TESA cere reexaminarea situaţiei unităţilor sanitare din judeţul Dâmboviţa şi începerea unui dialog social real pe această temă între sindicatele reprezentative şi autorităţile locale.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte este realizată în contextul în care toate spitalele preluate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa vor fi reorganizate ca secţii ale Spitalului Judeţean, cu o singură conducere şi un singur Consiliu de Administraţie.

"Astfel, vor deveni secţii ale spitalului judeţean Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte. Suma totală alocată în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte este de aproximativ un milion de euro", a declarat Florin Popescu.

Popescu a mai precizat că situaţia economico - financiară întocmită la nivelul celor cinci unităţi spitaliceşti relevă faptul că 67 la sută din totalul cheltuielilor curente reprezintă cheltuieli de personal şi doar 19,34 la sută din fonduri merg către achiziţia de medicamente şi materiale auxiliare, iar acţiunea de reorganizare şi modernizare va creşte calitatea actului medical. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia TESA cere Guvernului şi MS să nu aprobe desfiinţarea unor unităţi sanitare din Dâmboviţa.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia TESA cere Guvernului şi MS să nu aprobe desfiinţarea unor unităţi sanitare din Dâmboviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei