Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Rămâne la fel

Taxa de salubritate se plăteşte per persoană, dar se majorează cu 60 la sută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Taxa de salubritate în municipiul Suceava se va plăti şi anul viitor tot în funcţie de numărul de persoane care stau într-o locuinţă şi nu pe baza suprafeţei locuinţei, aşa cum anunţase municipalitatea, în urmă cu două săptămâni. Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunale (ANRSC), căreia Primăria Suceava i-a cerut un aviz consultativ în această privinţă, a recomandat să se respecte legea asociaţiilor de proprietari şi să se încaseze taxa per persoană. În aceste condiţii, municipalitatea a decis să majoreze taxa cu 60 la sută. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că la această oră Suceava are printre cele mai mici taxe de salubrizare din ţară şi colectează doar jumătate din suma pe care ar trebui să o plătească locuitorii. Lungu crede că după majorare suma care va fi colectată la bugetul local va creşte.

„Azi avem 2,5 lei/ persoană şi nu colectăm nici jumătate din bani. Factura la salubrizare este în jur de patru miliarde de lei vechi pe lună, peste două miliarde sunt cheltuielile pentru transport la Botoşani. Vom majora de la 2,5 lei la 4 lei ron /persoană şi va rămâne una dintre cele mai mici taxe din România. Pare mult o majorare de 60 la sută, dar eu sunt optimist că vom reuşi să colectăm mai mult”, a spus Lungu.

 

Evidenţele asociaţiilor de locatari, baza de date pentru stabilirea taxei

Primarul a precizat că şi familiile numeroase vor plăti taxa la nivelul celor de patru persoane, pentru că nu consideră posibil ca o familie de opt persoane, de exemplu, să poată plăti cinci milioane de lei vechi numai taxa de salubritate.

Speranţa lui Lungu în încasări mai mari vine şi din eliminarea scutirilor de care acum beneficiază persoanele cu handicap şi cei care sunt rezidenţi în Suceava. Acum sunt scutite de plata taxei de salubritate 14.660 persoane, dintre care 2.639 de persoane cu handicap gradul 1, 5.750 de persoane cu handicap gradul 2 şi aproximativ 5.000 de rezidenţi.

„Aşa cum se ştie, sunt şi foarte mulţi handicapaţi fictivi. De la anul aceştia nu vor mai fi scutiţi. Vom lua numărul de persoane declarat la asociaţie. Deci dacă la asociaţie sunt declarate patru persoane, nu mă interesează că muncesc în Spania sau în România. Trebuie să plătească. Sperăm să încasăm sume mai consistente ca să avem posibilitatea să plătim cheltuielile de salubritate în municipiul Suceava”, a spus primarul.

Acesta a mai declarat că în următorii trei ani municipiul Suceava trebuie să contribuie cu peste un milion de euro la construcţia depozitului de deşeuri de la Moara, deci va fi nevoie de mai mulţi bani la bugetul local. Noua taxă de salubritate se va aplica din data de 1 ianuarie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de salubritate se plăteşte per persoană, dar se majorează cu 60 la sută.
 Vizualizări articol: 3155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Taxa de salubritate se plăteşte per persoană, dar se majorează cu 60 la sută1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca de obicei trimis de
(11 nov 2010, 13:43:50
Ramane cum am stabilit, "fraierii" ramasi pe aici sunt calariti, iar cei plecati din mizeria asta numita Romania , vor sta cu apartamentele pline de chiriasi si nu vor plati nimic, doar vor incasa !!! Era foarte normal ca oricine are o locuinta pe raza municipiului sa plateasca taxa de salubrizare !!!(macar pentru luna august cand vin acasa)...
2.   Lungul drum prost catre casa trimis de
(11 nov 2010, 17:49:20
face ce face "geniul" din Prelipca individul caruia ii plac banii adunati de la contribuabili si majoreaza impreuna cu majoritatea orange din CL taxa de salubrizare.Indirect,sucevenii prin "grija' acestui "derbedeu",sponsorizeaza pe Bahmuteanu si Prigoana.Inchipuiti-va dragi suceveni,ce mare economist este acest personaj aflat efemer la carma orasului,aduna banii nostri apoi cu un tupeu greu de imaginat ptr o persoana cu discernamant,se apuca de cheltuit,ca deh....bine ca sunt parale ptr ca stim noi sa cheltuim.Iata cum se mareste o taxa,citez ;" nu ma intereseaza daca un individ are certificat de handicapat sau daca nu locuieste in oras si lucreaza in Spania sau Romania,sa plateasca".Pai bine mai "handicapatule",tu chiar nu intelegi ca suceveanul este plecat din tara si nu murdareaste "oaza de verdeata" creata de tine in cele doua mandate ?
3.   Ca sa spun asa... trimis de
(12 nov 2010, 02:04:30
Una din minciunile dumitale(printre multe alte minciuni)era ca in noiembrie vei deschide prima celula de la groapa ecologica de la Moara.Hai de la noi,din decembrie.Astfel,din ianuarie,economisind peste 2 miliarde fara a mai cara gunoiul la Botosani,poti reduce taxa de salubritate.Mai fa si ceva pentru suceveni,mai lasa datul cu jula la banul public pentru Prigoana sau pentru pusculita partidului....oricum v-ati dus rau de tot la vale!
4.   Recilare? trimis de
(12 nov 2010, 09:20:22
Am stat si m-am intrebat de ce pun plasticele la plastice, hartia la hartie. Mi-am raspuns cand am vazut cum se ridica gunoiul. DE IDIOT. Cei de la salubrizare pun continutul tomberoanelor in aceeasi masina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei