Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedii în lanţ

Trei copilaşi au rămas pe drumuri după ce casa le-a ars şi tatăl a ajuns la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Blestemul pare să fi lovit o familie din satul Măzănăieşti, comuna Drăgoieşti. La numai o săptămână după ce şi-au dus la groapă mama, cei trei copii minori ai familiei Beleca au rămas şi fără un acoperiş deasupra capului după ce casa le-a ars din temelii. Şi pentru ca tragedia să fie şi mai mare, tatăl copiilor a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, intoxicat cu monoxid de carbon. Bărbatul a fost internat la Reanimare în stare destul de critică, iar cei trei copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, au ajuns în grija unei rude.

 

Copiii au fugit doar în pijamale şi tricouri cu mânecă scurtă

Flăcările care au mistuit casa familiei Beleca au izbucnit în miez de noapte. Tatăl şi cei trei copii abia au avut timp să-şi salveze viaţa, ieşind din casa în flăcări doar cu aveau pe ei.

“Copiii au fost şi la mine în casă, cum i-a prins vremea, în pijămăluţe, cu tricouri cu mânecă scurtă. El, tatăl copiilor, era în pielea goală, cu chilot pe dânsu’, aşa l-au urcat în Salvare. El s-o fi înturnat înapoi să salveze ceva, că şi-a dat seama că-i butelia, actele, dar nu a scos nici un capăt de aţă”, a mărturisit Ana Florea, una dintre vecine.

Oamenii care s-au adunat la casa familiei Beleca spun că bărbatul era mai mult mort decât viu când a fost luat cu Ambulanţa. Şi medicii de la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava confirmă starea gravă în care a ajuns Cornel Beleca.

“Pacientul, în vârstă de 38 de ani, a fost adus la UPU prezentând semnele unei insuficienţe respiratorii acute, în urma expunerii la inhalarea de gaze de ardere, în speţă monoxid de carbon şi fum”, a precizat medicul Tiberius Brădăţan, şeful UPU Suceava.

 

Abia îşi îngropaseră mama

Palma pe care familia Beleca a primit-o de la viaţă vine la numai o săptămână după o altă nenorocire. Joia trecută, Cornel Beleca a condus-o pe ultimul drum pe soţia sa, femeia cu care are trei copii, două fetiţe şi un băieţel.

“E o tragedie, că şi tatăl copiilor e bolnav, şi copiii au rămas recent fără mamă, e strigător la cer, mai ales că vine şi iarna”, a spus Ana Florea. Mama celor trei copii a murit fulgerător, din cauza unei embolii, iar familia a făcut eforturi deosebite pentru a o îngropa creştineşte.

 

Apel pentru ajutorarea familiei Beleca

Pentru a le mai alina cât de cât greutăţile, primarul din Drăgoieşti a precizat că va încerca să ajute familia Beleca.

“Cei trei copii minori au fost scoşi din locuinţă, a venit sora lui şi i-a luat la nişte rude, urmând ca pe parcurs să analizăm, să facem o anchetă socială şi toate demersurile către toate autorităţile ca să-i putem ajuta, să nu îndepărtăm copiii de tată”, a declarat Vasile Petroaia, primarul din Drăgoieşti.

Şi ceilalţi oameni din Măzănăieşti spun că se vor mobiliza pentru a-l sprijini pe Cornel Beleca.

“Facem un apel la toţi oamenii care pot să-i ajute cu câte puţin, pentru ei face mult. Şi ca să rămână cu tatăl lor, care e un om care-i iubeşte, îi îngrijea, făcea tot posibilul ca să ducă un trai decent”, a mărturisit Petruţa Andreescu, o altă vecină.

Familia Beleca trăieşte dintr-un ajutor social dat de primărie şi din alocaţiile celor trei micuţi, mult prea puţin pentru a-şi permite să ia viaţa de la capăt.

 

A putut fi salvată doar o anexă

Pompierii care au mers la Măzănăieşti pentru stingerea incendiului au muncit câteva ore bune pentru a lichida toate focarele. Chiar şi aşa, pagubele sunt maxime.

“Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 mp, bunuri din interiorul casei (mobilier, textile etc.), anexa pe o suprafaţă de 30 mp, circa 300 kg furaje, doi mc lemne de foc, tâmplăria şi lambriul locuinţei. S-au degradat pereţii şi tavanul casei”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Singurul bun salvat în totalitate este o anexă a gospodăriei familiei Beleca. Din primele date, rezultă că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric amplasat necorespunzător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei copilaşi au rămas pe drumuri după ce casa le-a ars şi tatăl a ajuns la spital.
 Vizualizări articol: 2300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Trei copilaşi au rămas pe drumuri după ce casa le-a ars şi tatăl a ajuns la spital2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei