Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragedie cumplită

Durere imensă şi copii în stare de şoc după moartea unui elev de 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de ieri a fost una de doliu, durere şi tristeţe maximă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, dispariţia fulgerătoare a unui elev în vârstă de 14 ani, mort pe un pat de spital din Iaşi după o septicemie foarte violentă, şocând toată suflarea din şcoală.

Tudor Mîrza, nepotul senatorului PSD Gavril Mîrza, a decedat marţi după-amiază, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acolo unde era internat de pe data de 1 noiembrie. Starea sănătăţii sale s-a degradat extrem de alert, de la o infecţie acesta ajungând la peritonită şi apoi dând în septicemie, o infecţie gravă a organismului, caracterizată de prezenţa generalizată în sânge a unor germeni.

Daniela Dungeanu şi Anca Greculeac, directorul, respectiv directorul adjunct al unităţii de învăţământ, şi-au găsit cu greu cuvintele după aflarea cumplitei veşti, mărturisind că cel mai greu le este să-i ajute să treacă peste moment pe colegii elevului dispărut în mod atât de tragic.

„Starea lor este una de oripilare, încercăm să-i încurajăm, sunt la o vârstă la care astfel de momente sunt extrem de greu de înţeles şi de acceptat. Din proprie iniţiativă copiii au aşezat o poză cu chipul colegului dispărut în banca în care a stat acesta, au aprins şi o lumânare... îi vor aduce un omagiu şi la priveghi, cuvintele sunt de prisos”, ne-au spus cele două directoare.

Copilul dispărut atât de fulgerător de pe acest pământ este caracterizat de profesori ca un elev cu o inteligenţă peste medie. Fusese transferat chiar în acest an, la intrarea în clasa a VIII-a, de la Şcoala Generală Nr.3 la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi se integrase şi se apropiase foarte bine de noul colectiv. Conducerea şcolii spune că părinţii au comunicat cu şcoala încă de la prima şedinţă cu părinţii, desfăşurată chiar pe 14 septembrie, şi din acest punct de vedere relaţia fiind una cât se poate normală.

 

Moartea copilului nu are legătură cu un presupus consum de etnobotanice  

În ultima săptămână, presa locală a scris mai multe articole referitoare la un grup de elevi de clasa a VIII-a de la acest liceu, care ar fi consumat plante etnobotanice într-o excursie organizată pe Rarău. În grupul respectiv s-a aflat şi Tudor Mîrza, însă, în ciuda zvonurilor, surse medicale afirmă clar că dispariţia sa fulgerătoare nu are nici o legătură cu presupusul consum de etnobotanice, forma de boală instalată în organismul său fiind una rară şi care s-a manifestat foarte violent.

Cele două directoare spun că nu au ce să-şi reproşeze cu privire la scandalul izbucnit în ultimele zile în presă şi nici nu au vrut să-l comenteze în vreun fel, considerând că în aceste zile de doliu tăcerea şi un gând bun faţă de sufletul dispărutului sunt cele mai potrivite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Durere imensă şi copii în stare de şoc după moartea unui elev de 14 ani.
 Vizualizări articol: 11361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 18 voturi
Durere imensă şi copii în stare de şoc după moartea unui elev de 14 ani4.2518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Condoleante Familiei! trimis de
(11 nov 2010, 11:19:36
A pierde un copil, indiferent de vârsta lui poate avea efecte devastatoare asupra părinţilor, indiferent de circumstanţele care înconjoară trecerea în eternitate. Din fericire, există grupuri şi reţele de sprijin care pot oferi ajutor. Prieteni, colegi sa fiti alaturi de familie.
2.   Condoleante familiei trimis de
(11 nov 2010, 11:23:19
Condoleante familiei indurerate ;Dumnezeu sa-l odihneasca pe copil si sa-idea putere familiei sa poata trece peste aceasta mare tragedie.
3.   Un ziar bun trimis de
(11 nov 2010, 14:32:31
UIte un ziar care se respecta. Care nu scrie articole la comanda si nu se lanseaza in afirmatii fara a fi probate.
Nu degeaba este cel mai vandut ziar.
Bravo ziaristilor.

Condoleante familiei indurerate.
4.   ... trimis de
(11 nov 2010, 14:41:22
există şi posibilitatea ca efectele prafurilor să îi fi mascat o serie din simptomele bolii...
Condoleanţe familiei...
5.   Nu prea cred trimis de
(11 nov 2010, 15:21:11
La EuropaFM a sunat luni cineva din personalul medical din Iasi, de pe sectia in care era internat baiatul asta, si a specificat clar ca de la etnobotanice i se trage. Care e forma aia de boala rara instalata in organism? Baiatul era de o saptamana in coma in spital, cel putin asa a afirmat cadrul medical de acolo.
Emisiunea respectiva (Romania in Direct) se poate asculta pe podcast, pe site-ul EuropaFM.
5.1  RE: Nu prea cred trimis de
(11 nov 2010, 16:00:09
Condoleante familiei si Dumnezeu sa-l ierte.Ziarul nu prezinta situatia asa cum este din diverse motive.Adevarul e undeva la mijloc.Baiatul, asa cum sunt multi copii de bani gata, a fost lasat de capul lui.A fost transferat de la Gen 3 la petru probabil in speranta de a i se schimba anturajul.Multi parinti fac aceasta greseala de a-si da copilul la scoli cu fitze.Baiatul cheltuia pe zi 2,3 milioane.Sper ca multi parinti sa gandeasca ca nu situatia materiala prospera confera caracter si educatie copilului.O adevarata tragedie din care toti avem ceva de invatat.Parinti nu va abandonati emotional copiii.E usor sa-i faci mai greu e sa-i cresti.Cu cat cresc copiii cu atat grijile noastre trebuie sa creasca.
6.   Pacat trimis de
(11 nov 2010, 17:49:00
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace iar parintilor putere sa poata merge mai departe. Eu nu pot uita nici acum chinurile prin care am trecut cu un nepot de 17 ani bolnav de leucemie, care avea nevoie urgenta de operatie in Israel, operatie care costa 100000 de euro. Am cersit bani de unde m-a dus Dumnezeu cu gandul. Am mers si la CJ Suceava, iar donmul Marza, bunicul, aproape ca m-a dat afara. Acum...nu-i doresc sa simta ce am simtit si simt eu. Ii doresc multa putere si Dunezeu sa-l intareasca!
7.   ... trimis de
(11 nov 2010, 19:11:56
Daca sistemul nostru sanitar ar fi fost mai performant, poate ca nu s-ar fi intamplat o asemenea tragedie.
Nu mai fac alte comentarii la adresa spitalelor noastre, din respect pentru familia indurerata. Condoleante.
8.   Comentariu trimis de
(11 nov 2010, 20:44:32
Domnilor, cunosc cazul mai de aproape, am auzit si emisiunea la radio.
Acest copil a fost intr-o excursie la Campulun Moldovenesc si cand a venit era intr=o stare proasta de sanatate, adica voma foarte des. Parintii nu si-au dat seama si au pus pe baza mancarii servite in excursie, dar la intrebarile adresate profesorilor ce i-au insotit au alfat ca toti copiii au mancat aceeasi mancare, deci era din alta cauza. Aceste varsaturi au continuat inca vreo 2 zile stand acasa, apoi a fost dus in spital in coma. Condoleante familiei si Dlui Marza, imi pare sincer rau pentru acest copil si aceasta familie ce si-a pierdut unicul copil. Imi pare sincer rau. Atentie mare la anturajul copiilor, cu supraveghere unele tragedii pot fi evitate.
Rest in peace!!!
9.   R.I.P TUDOR MARZA :(( trimis de
(12 nov 2010, 09:38:09
Va vorbeste un coleg tot ceea ce a spus presa e adevarat,dar a omis ceva;pe langa Petru Rares si Nr.3 este in doliu,mai ales toate clasele a8a.Cei care au aflat au lasat in urma lor balti de lacrimicrying si mai toata scoala s-a dus la priveghiul lui Tudorcrying.Adio Tudor,Dumnezeu sa te odihneasca!..........................................................................................................................................................................................................................................................................cand imi vo-i taia venele:)).....................
9.1  RE: R.I.P TUDOR MARZA :(( trimis de
(12 nov 2010, 09:42:30
Va vorbeste un coleg tot ceea ce a spus presa e adevarat,dar a omis ceva;pe langa Petru Rares si Nr.3 este in doliu,mai ales toate clasele a8a.Cei care au aflat au lasat in urma lor balti de lacrimicrying si mai toata scoala s-a dus la priveghiul lui Tudor.Adio Tudor,Dumnezeu sa te odihneasca!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei