Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Şapte tineri care au ajuns în spitalele sucevene au recunoscut consumul de etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte tineri din judeţ care au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău din cauza consumului de plante etnobotanice au recunoscut că au fost victimele acestor substanţe cu efect halucinogen.

Aşa a informat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, care a precizat că tinerii consumatori de etnobotanice nu pot fi diagnosticaţi cu certitudine, motiv pentru care nici nu pot fi incluşi într-o statistică oficială. Singura modalitate prin care aceştia se pot regăsi în evidenţele instituţiilor abilitate este propria lor declaraţie în faţa autorităţilor. „Singurii şapte tineri pe care îi avem noi înregistraţi ca şi consumatori de plante etnobotanice au admis în faţa medicilor din spital că au apelat la astfel de substanţe”, a explicat responsabilul de relaţiile cu presa al DSP.

În rândul tinerilor din judeţ, tentaţia plantelor etnobotanice devine tot mai mare, numai la Spitalul de Urgenţă Suceavaajungând frecvent persoane cărora li s-a făcut rău după consumul de astfel de substanţe cu efect halucinogen.

În timp ce numărul celor care încearcă „senzaţiile noi” date de droguri este în creştere, cei care ar trebui să lupte cu răspândirea acestui fenomen continuă să folosească metode învechite şi fără vreun efect. În lipsa resurselor financiare şi a unui centru de diagnostic şi tratament, demersul instituţiilor abilitate (Centrul Antidrog şi DSP) se reduce la împărţirea pliantelor informative şi la dialog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte tineri care au ajuns în spitalele sucevene au recunoscut consumul de etnobotanice.
 Vizualizări articol: 2558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şapte tineri care au ajuns în spitalele sucevene au recunoscut consumul de etnobotanice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei