Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

De la 1 iulie

Penalităţile pentru neplata dărilor la Primăria Suceava cresc cu 200%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Neplata la timp a taxelor şi impozitelor la primărie atrage după sine majorări şi penalităţi de întârziere, care de la 1 iulie a.c. cresc cu 200 la sută. Primarul Ion Lungu a făcut apel la suceveni să vină să-şi achite dările către bugetul local, arătând că restanţele înregistrate la bugetul local sunt de circa 30 de miliarde de lei vechi, adică peste 850.000 de euro.

Lungu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că înţelege că populaţia are dificultăţi financiare, dar că de luna viitoare legislaţia nu mai permite înlesniri la plată şi scutiri de majorări şi penalităţi.

„Încercăm şi noi să-i ajutăm cât putem, dar Codul fiscal nu mai permite nici un fel de facilităţi, nici un fel de scutiri. Oamenii vin la mine şi spun că plătesc debitul, dar să fie scutiţi de penalităţi, de majorări. Trebuie să înţeleagă faptul că nu putem face acest lucru, deoarece aceste penalităţi nu le pune nici primarul, nici directorul economic, nici funcţionarul de la biroul respectiv, ele sunt adăugate automat pe calculator, evidenţa este pe calculator şi, dacă nu percepem aceste majorări şi penalităţi, ni le impută Curtea de Conturi că nu le-am calculat”, a afirmat Lungu.

De la 1 iulie, penalităţile şi majorările la taxele şi impozitele locale neplătite de cetăţeni cresc de la 0,1 la sută pe zi la 2 la sută pe zi. La un exemplu ipotetic, în cazul unor dări neplătite de un milion de lei vechi pe an, majorările şi penalităţile vor fi de 200-300 de mii de lei vechi. În cazul sumelor mai mari, penalităţile vor fi de milioane de lei vechi.

„Fac apel la suceveni să-şi achite taxele, pentru că nu am cum să-i ajut, ar fi bine ca oamenii să vină să le plătească. Scutirea nu mai este posibilă”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Penalităţile pentru neplata dărilor la Primăria Suceava cresc cu 200%.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Penalităţile pentru neplata dărilor la Primăria Suceava cresc cu 200%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(10 iun 2010, 11:22:58
foarte tare primarul lungu. bine ca platim impozite si taxe pe gropi, santuri, praf, galagie, deranj........si am enumerat doar cateva "servicii" prestate de municipalitate in folosul si comfortul cetateanului. niciodata autoritatile nu vor intelege ca relatia cu contribuabilul este o relatie furnizor-client, nu boier - iobag!!!
2.   Sulea Lungu trimis de
(10 iun 2010, 12:15:13
Auzi primarule care esti, incompetent, spagar, individualist si porc pe deasupra. O sa-ti crestem si tie numarul de injuraturi si blesteme cu 200% la adresa ta si a familiei tale. Maresti ceva cand ai o baza si o lege in spate. Dar in conditiile in care tatuca Besescu(cretinul pe care-l pupi in c.u.r de vreo 6 ani incoace si care te-a facut om) anunta reduceri de salarii si pensii, cine crezi ca-ti mai vine sa-ti plateasca taxele si impozitele. Pe ce sa platim? Pe gropi si santuri? Pe praful, mizeria, mitocania celor din administratia locala si judeteana cand pui taxe? Pe comisioanele pe care le primesti lunar de la firmele de pe santierul comunei Suceava cand dai impozit la stat. Noi, sucevenii, te sfatuim sa te calmezi ca vei avea numai de pierdut. Pun pariu cu tine ca la sfarsitul anului orasul va arata mai rau decat acum. Degeaba esti economist. N-ai nicio treaba cu meseria ta. Mai bine lasi un inginer sa conduca orasul. Astia macar gandesc sistematic nu deplorabil ca tine. Greata.
3.   Nepasator trimis de
(10 iun 2010, 14:33:47
,,Lungu a declarat, ieri, �ntr-o conferinta de presa, ca �ntelege ca populatia are dificultati financiare,,-si daca intelegi ca nu avem bani, de unde vrei sa ti-i dam.Tu ceri de la noi si vrei sa te ascultam, dar noi cand cerem pe tin e te doare in cot.Nu se gaseste un nebun sa te violeze si sa te scuipe intre ochi, ca ne-am saturat de tine si de afacerile tale coclite.Bine ca are fratetu de munca...Nesimtitule, ca te vede un oras intreg
4.   Esalonare trimis de
(10 iun 2010, 14:42:37
De ce nu aplica si statul, reprezentat in Suceava de scurtul la minte Lungu, ordonanta de esalonare a dortoriilor??? Mie personal STATUL, deci implicit LUNGU, are sa-mi dea peste 200 milioane lei vechi, bani de care am fost FURATI, pe parcusrsul a 7 ani de cand DREPTATEA si ADEVARUL e la putere. S-a dat ordonanta de esalonare a platilor, incepand din 2012 pe parcursul a 3 ani. Cnd voi primi eu acesti bani, ATUNCI voi plati datoriile la stat.
5.   Somatie sau impunere? trimis de
(10 iun 2010, 19:56:14
Dar d-ta "d-le economist", cata penalizare ai platit celor de la Termica ptr cele peste 1200 miliarde de lei vechi pe care le datorezi ? Tata spunea ca esti un "derbedeu" si ca iti bati joc de societatea de termoficare di de orasul asta.Cand iti platesti datoriile "nenorocitule'"?Cand voi avea bani sa platesc si conditii "la nivel european" asa cum iti place sa declari,atunci o sa-ti platesc!Pana atunci,cauta-ma in Sweden,aproape de Malmo !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei