Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri grele

Mii de suceveni, afectaţi de anunţata tăiere ori diminuare a trei tipuri de indemnizaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni vor fi afectaţi de tăierea ori diminuarea a trei tipuri de indemnizaţii care erau oferite de la bugetul de stat, dacă măsurile anti-criză anunţate de Guvernul Boc se vor pună în practică.

În programul care prevede reducerea cheltuielilor bugetare, şi care ar urma să intre curând în vigoare dacă Guvernul va trece de moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, se stipulează ca trusoul pentru nou-născuţi şi sprijinul pentru tinerii căsătoriţi să fie tăiate, în timp ce în cazul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, familiile care primesc mai mult decât suma minimă (cei care au solicitat acordarea a 85% din veniturile nete realizate în cele 12 luni anterioare naşterii copilului) au urma să ia cu 15% mai puţini bani.

În cazul trusoului pentru nou-născuţi, ajutorul care se acordă în prezent este de 150 de lei, fiind virat o singură dată, după naşterea bebeluşului, suma fiind aceeaşi, indiferent de veniturile familiei. În ceea ce priveşte sprijinul pentru tinerii proaspăt căsătoriţi acesta este oferit fiecărui cuplu aflat la primul mariaj şi este în cuantum de 200 de euro.  

După cum ne-a declarat Mirela Florea, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Suceava, instituţie care virează indemnizaţiile şi ajutoarele oferite de stat, în primele cinci luni ale acestui an, 3.432 de familii din judeţ au încasat contravaloarea trusoului pentru nou-născuţi, în timp ce sprijinul de 200 de euro a fost încasat de 866 de cupluri.

Ea a precizat că ajutoarele continuă să se acorde în regim normal, sistarea acestora fiind deocamdată doar în fază de proiect, şi că măsurile vor fi aplicate numai după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

În privinţa scăderii cu 15% a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, în judeţ aceasta au urma să afecteze în jur de 1.500 de familii, cele care primesc acum ajutoare care sunt de peste 600 de lei şi ajung până la plafonul maxim, de 4.000 de lei, cu precizarea că sume mari, de peste 3.000 de lei, încasează doar câteva persoane.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni, afectaţi de anunţata tăiere ori diminuare a trei tipuri de indemnizaţii.
 Vizualizări articol: 1720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mii de suceveni, afectaţi de anunţata tăiere ori diminuare a trei tipuri de indemnizaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei