Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiţi de salarii

Muncitorii de pe centura Sucevei au întrerupt lucrul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 70 de muncitori care lucrează la construcţia şoselei de centură a Sucevei au întrerupt ieri munca, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc. Conflictul a izbucnit în jurul amiezii, când angajaţii SC CF – Grup Colas Iaşi au decis să înceteze lucrul solicitând o discuţie cu directorul Dumitru Hanganu. Muncitorii s-au declarat nemulţumiţi atât de faptul că au salarii prea mici, dar şi de faptul că nu li s-ar plăti orele suplimentare. După discuţia cu angajaţii săi, Dumitru Hanganu a declarat că salariul primit de muncitori pentru luna mai a.c. a fost mai mic decât celelalte, însă acest lucru a fost cauzat de faptul că în cursul lunii trecute au fost mai multe sărbători legale în care nu s-a muncit.

„Din păcate, oamenii nu au ştiut cum să se organizeze pentru a-şi exprima nemulţumirea. Ar fi fost mai bine să discute întâi cu cineva de la salarizare şi nu să întrerupă munca. Sunt conştient că salariul a fost mai mic, însă au fost sărbători legale. Plus că oamenii erau obişnuiţi ca pe şantier să se lucreze câte 11 ore, ori acum acest lucru nu mai este posibil, pentru că legea nu ne permite să lucrăm decât zece ore”, a spus Hanganu, care a mai adăugat că angajaţii care au protestat ieri vor pierde la salariul de pe luna următoare contravaloarea muncii pentru orele în care au întrerupt lucrul.

Dumitru Hanganu le-a mai spus angajaţilor că are soluţii pentru a fi plătiţi mai bine, acest lucru însemnând semnarea unui contract pe elemente de lucrări, pe bază de norme.

El a mai arătat că în momentul de faţă muncitorii care lucrează la şoseaua de centură au semnat un contract colectiv de muncă, salariile variind de la 800 la 1.200 de lei. Muncitorii s-au întors la muncă după discuţia cu Dumitru Hanganu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitorii de pe centura Sucevei au întrerupt lucrul.
 Vizualizări articol: 3038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Muncitorii de pe centura Sucevei au întrerupt lucrul4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine muncitorilor din Zamca trimis de
(10 iun 2010, 11:41:18
Locuiesc intr-un un bloc de pe strada Rezervorului si i-am vazut pe unii muncitori ce lucreaza " de zor" acolo cum serveau inainte de pranz, bere din niste cutii mari albastre si nici nu aveau bunul simt sa se fereasca de ochii nostri .Rusine sa le fie! Cine ii plateste si de ce nu-i verifica?????????? De aceea stam in asa o mizerie de atata timp !
2.   CURIOZITATI. trimis de
(10 iun 2010, 12:15:39
Ar fi foarte interesant de vazut oferta cu care aceasta firma a participat la licitatie. Sa vezi acolo ce fond de salarii justifica bulangii astia de la firmele clientelare pdl. Muncitorii nici nu banuie ce fond de salarii au aceste firme.Oricum ar fi diferenta dintre fondul real de salarii care se plateste si cel pe care il incaseaza firma se transforma in mare parte in spagi.Ai auzit bai handicapatule de Vartic tu care umbli prin gunoaie sa mai sperii lumea cu fata aia de zalud.
3.   Si ce trimis de
(10 iun 2010, 15:57:32
si nu inteleg ce de te deranjeaza pe tine ca ei beau bere, pentru ce sa se fereasca de tine bea si el ca tot omul la pranz apoi se apuca de treaba..happy
4.   Margareto!!!! trimis de
(10 iun 2010, 17:34:55
nu mai poti de invidie fata de acei muncitori??? ce'ar fi sa faci sa ne fie dor de com. tale??? poti?? te rooog....
5.   ..oo trimis de
(10 iun 2010, 17:53:06
O femeie nu stie ce inseamna sa stai in soare sa dai la lopata..daca se poate nici apa sa nu bei..in loc sa fie de partea omului ea tot cu dracu tine ALA SE FACE CA II PLATESTE IAR EI SE FAC CA MUNCESC..SCURT PE DOI au fost fraieri ca s-au intors la munca...dar cu gandul ca au familii de intretinut inghit multe...ca si multi altii...patronii isi bat joc de muncitori...deh au de unde alege SA DEA BUNUL DUMNEZEU SA FIE O CRIZA DE OAMENI DE SA TE ROAGE SA VII LA MUNCA...****I IN GURA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei